bugün
- düşün ki o bunu okuyor13
- kılıçdaroğlu cemaati3
- kadınları cinsel obje olarak gören erkek4
- her şeye saygı duyulması gerekir6
- sözlüğün siyaset meydanı olması3
- okullarda zorunlu din dersi meselesi5
- chp'li 17 belediye başkanının akp'ye geçmesi14
- üşengeçlikten 1 ay banyo yapmamak6
- insanın bilebilen bir varlık olması4
- gülüm diyen kız10
- 25 haziran 20262
- iveco daily2
- yılmaz güney12
- egay sucukcu7
- sözlük kızlarının vücutları15
- kafirlerin dünyaya kazandırdıkları8
- black mirror3
- kuzenin içine boşalmak14
- adana2
- berhan şimşek'in chp seçmenine sövmesi2
- anın görüntüsü18
- falıma bakmak isteyen var mı24
- ingiliz şapkası takmıyor diye türkleri asmak9
- mutsuz olalım3
- golden brown2
- sarıklı yahudi2
- velvet10
- eskiden sevilen kızı görünce gelen mide bulantısı3
- gün gelecek dün olacak3
- geceye bir ayet bırak3
- klarnet calan sarapci koala battı mutlu musunuz3
- online listesi2
- otopsiraporlari6
- soğuk bulgur pilavı yerken ağlayarak 31 çekmek8
- alstom citadis2
- kemal kılıçdaroğlu18
- namaz takkesi5
- uludağ sözlük ailesi ısparta turu6
- fakirin sevmesi hak mıdır4
- dolandırılan insanların genel özellikleri8
- ilginç şeyler2
- ameliyat olmak6
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle20
- tsiganka2
- üç kuruşluk insan için üç bin liralık rakı içilmez2
- yalan söylemek hakkı yalanlamaktır2
- dimmu borgir dinlemek3
- nihavent bay bey birader2
- hapşırırken aynı anda osurmak9
- arap gibi giyinerek sevap kazandığını sanan tip9
entry'ler (2)
Kenan Evren'i sevmek insanlık suçudur islamcılık ile uzaktan yakından alakası yoktur. Seven Adolf Hitler'i de sever . Kenan Evren'i sevdiğini söyleyerek demokrasi diyen kişi karnım tok 5 gün önce yemek yedim diyen biriyle aynı saçmalama seviyesindedir...
Bu bir sorunsaldan çok akraba bağlarının azalmış olmasından , memuriyet nedeniyle akrabadan uzak kalınmış olmanın , ya da hayat şartları gereği akrabalar ile sıkı fıkı olmamaktan kaynaklanan unutulmuş bir durumdur...Eskiler bunları çok iyi biliyordu rahmetli babaannem civar köylerde ki akrabalarını dahi tanır cenazelerine gider hangisi kimin çocuğu , gelini , yeğeni , halası her neyiyse bilirdi...Cenazesinde bini aşkın kişi vardı çoğunu biz tanımıyorduk bile.
Rahim bağı ve kan bağı denen iki ayrı olgu vardır...Annene rahim , babana kan bağıyla bağlısındır...Şayet akraban anne , babaanne , anneanne temeli rahime bağlı bir bağlılıkla akraban ise dayı teyze , şayet akraban kan bağı yani soya dayalı bir bağ ile akrabansa da amca ya da hala olur...Her ne kadar anne çocuğuna gen aktarıyor olsa da soy babaya atfedilir ki nitekim çocuklara tüm dünyada babasının soyadı verilir ; istisnai mevzular olmadıkça...
Konuda bahsi geçen çocuk yeğendir senin onun nesi olduğun anne tarafından mı akraba olduğun yoksa aynı soydan mı olduğuna göre değişir aynı soydansanız amca değilseniz dayısı oluyorsun tabi amcazade , dayızade kavramları kullanılabilir ki ingiliz kültüründe direkt Amca statüsünde oluyorsun...Amca kızlarımın çocukları bana dayı , amca oğullarımın çocukları bana amca diyor ki olması gereken de bu...Atıyorum kuzenlerin amca çocuğu ve evlenmişler ; sen de onların diğer amcasının çocuğusun bu durumda sen hem amca hem dayı sayılıyorsun...
Rahim bağı ve kan bağı denen iki ayrı olgu vardır...Annene rahim , babana kan bağıyla bağlısındır...Şayet akraban anne , babaanne , anneanne temeli rahime bağlı bir bağlılıkla akraban ise dayı teyze , şayet akraban kan bağı yani soya dayalı bir bağ ile akrabansa da amca ya da hala olur...Her ne kadar anne çocuğuna gen aktarıyor olsa da soy babaya atfedilir ki nitekim çocuklara tüm dünyada babasının soyadı verilir ; istisnai mevzular olmadıkça...
Konuda bahsi geçen çocuk yeğendir senin onun nesi olduğun anne tarafından mı akraba olduğun yoksa aynı soydan mı olduğuna göre değişir aynı soydansanız amca değilseniz dayısı oluyorsun tabi amcazade , dayızade kavramları kullanılabilir ki ingiliz kültüründe direkt Amca statüsünde oluyorsun...Amca kızlarımın çocukları bana dayı , amca oğullarımın çocukları bana amca diyor ki olması gereken de bu...Atıyorum kuzenlerin amca çocuğu ve evlenmişler ; sen de onların diğer amcasının çocuğusun bu durumda sen hem amca hem dayı sayılıyorsun...