bugün

entry'ler (1)

muğla

23 yaşında muğlanın köyünde doğmuş büyümüş bu yıl lisans mezunu olacak bir mühendis adayıyım.
son derece muğla aşığı biriyim. köy işlerinide yapmaktan büyük keyif alıyorum. ama son zamanlarda yaşadığım şahit olduğum olaylara bakınca muğladan ve köyde yaşamaktan insanlar yüzünden soğuma derecesine geldim. oysaki benim tek avuntum muğla gibi güzel bir yerde yaşamak ve bitirdiğim bölüm üzerinden muğlaya değer katmaktı.
son aylarda hangi gündüz programına denk gelirsem geleyim ucundan kıyısından illaki muğlalı denk geliyor öte yandan kendi köyümde insanlar son sürat dedikodu yapıyor, birbirlelerini çekemiyor. bir kelime büyüyüp çığ oluyor ben bundan bıktım aşırı derecede artık rahatsız oluyorum. örnek olarak şunu vereyim : geçen yıl tapu olaylarında komşu bize dava açmış, açmış fakat hiç bir bilgisi yok hiç bir yasa kanun bilmiyor gel abi aramız bozulmasın ben bu konuyu biliyorum bak sen bize dava açmışsın fakat burda bilimsel şeyler var senin aydınlanman lazım anlatayım istersen dedim yok dediği dedik birde haklıymış gibi üzerimize saldırıyor. anlamıyorlar anlamak istemiyorlar dedikodu oldumu sabaha kadar konuşulup ama bilimle ilimle ilgili konu oldumu hemen kesip atan insanlardan bıktım artık. hadleri olamayan kelimeler edip hadleri olmayan alanlarımıza karışmalarından bıktım.
elin istanbullusu gelip ya burası çok güzel siz cennette yaşıyorsunuz diyo bizim köylüler bunun farkında değiller tek bildikleri dedikodu usulsüzlük. köyümüzü nasıl geliştirerim diye tek bir allah'ın kulu düşünmüyor. muhtarla konuşurken köyümüzün turizm ve tarım potansiyelini yapabileceklerimizi gerekirse tüm gençleri organize edebileceğimi belirtiyorum boşver kim uğraşacak onla diyo içimden hay seni muhtar yapan akla tüküreyim dedim, neden oy vermediğimi daha iyi şekilde anlamış oldum.
kısacası bıktım ya valla bıktım keşke şehir merkezinde bir evimiz olsaydı da bunlara maruz kalmasaydım, inşallah okuduğum meslek üzerinden iyi bir kariyer yaparımda bunun gibi ufku dar ve cahil insanlarla muhattap olmak zorunda kalmam.
sevgilerle