bugün

entry'ler (4)

tekme tokat dövmek istenilen insanlar

Prensest sen de dondurmacıya parayı verirken aynını yap ben yaptım adam bağırıp küfretmeye başladı.

chp bir roman olsa adı ne olurdu

romana ne gerek var bu yeter

fener in 5 1 yapıp başakşehir e selam çakması

galatasaray'ın türkiye liginde en çok şampiyon olan takım olması
galatasaray'ın avrupa da en çok gol atan takım olması
galatasaray'ın avrupa da en çok maç kazanan takım olması
galatasaray'ın 7 oyuncuyla fenerbahçeyi 8-0 yenmesi
veya 4. yıldız
hangisi size koyuyor hacı büyüğünüze saygı duyun biraz

osmanlıyı yeniden kuruyoruz

Bunu yazmak çok uzun zamanımı aldı okursanız sevinirim

Osmanlı'yı geri getirmek mantıklı değil dünyadaki düzen artık çok farklı ülkelerin gelir kaynakları olsun, üretim veya hammadde ihtiyaçları olsun bunları kesinlikle Osmanlı'nın ihtişamlı dönemleriyle bağdaştıramazsın Osmanlı!da da bazı hatalar vardı ki yıkıldı, yani bu biraz da ne bakımdan osmanlı olunmasıyla alakalı bunu şöyle düşün, bir öğretmen sınıftaki öğrencilere soruyor ilerde ne mesleğiniz olacak diye, çocuk ''Ben Atatürk olacağım''diyor yani...her anlamda Atatürk olamazsın ya siyaset alanında bir Atatürk olursun ya da askeri alanda bir Atatürk olabilirsin, nasıl bir insan her yönüyle Atatürk olamazsa Türkiye Cumhuriyeti de Her yönüyle osmanlı olamaz, zaten bunun en net örneği osmanlının çok uluslu yapısıydı, ortaokul düzeyinde tarih biliyorsan şunu bilirsin milliyetçilik akımından etkilenen osmanlı devleti azınlıkların da etkisiyle dağıldı, peki milliyetçilik akımından öncesini bir düşünsek, her inançtan, mezhepten, ırktan insan barındırması ve bu insanların kendine özgü fikirler barındırması belki de onu güçlü yaptı. sen şimdi o çok uluslu yapıyı nasıl kazanabilirsin ki?şimdi müslüman olmayan adama islam düşmanı diye atlıyorlar. bakın deistlerden örnek versem, onlar ateist değil çünkü insan dışında herhangi bir nesnenin canlı olması mantıksal olarak imkansız peki insanlar gerizekalı mı deist oluyor?hayır onlar gözlem yapıyorlar ve kafalarında islam veya başka dinlerle alakalı soru işaretleri var. bakın şu''Allah kaldıramayacağı taş yaratabilirmi?''sorusunu duymuşsunuzdur belki.
Ben bunu camide hocalık yapan birine sordum ve bana dediği şuydu''Eğer bu soruya evet dersek Allah'ın kudretini kısıtlar, hayır dersek de yaratma gücünü kısıtlarız'' dedi ve en son kurduğu şu cümle evde kafamı duvarlara vurmama neden oldu ''dolayısıyla böyle bir soru sorulmamalı...''ya madem islam dini akıl ve mantık dini neden soru sorulmamalı ki? Yani belki bu soru Osmanlı zamanından sonra ortaya çıkmıştır ancak emin olun Osmanlı bir Şeriyat devleti değildi ve bu ülkenin önde gelenleri ve din adamları evet veya hayır gibi somut bir cevap arardı bu soruya. bana soracak olursanız bu sorunun cevabı hayır çünkü bana sonsuzun üzerinde bir sayı söyleyin desem söyleyemezsiniz. yani sonsuz=sonsuz yargısına göre bu soruya cevap veriyorum Allah'ın bir objeyi kaldırırken objeye uygulayacağı kuvvet onun o objeyi yaratma niteliğine eşittir.
Neyse konu başka yere kaydı. Demek istediğim Osmanlı ' nın sahip olduğu ancak Türkiye Cumhuriyeti ' nin sahip olamayacağı o kadar çok şey var ki bunların hepsinin bir araya gelmesi, çok zor
© copyright 2005 - 2026