bugün

entry'ler (1)

kardeşi dövdükten sonra çekilen vicdan azabı

Merhaba, ben yaklaşık 17 yaşında bir ablayım. Babam ve annem boşandı ve babamda yurtdışında çalıştığı için dedem bizim yanımızda kalıyor. Yaklaşık 3 senedir bizimle beraber kendi karısından uzakta yanımızda kalıyor. En ufak her şeyde giderim diyiyor. Disiplinli bir ailede yetişiyoruz. Bu gün ben dershaneden eve döndükten sonra kardeşim hâlâ evde ve bilgisayar başındaydı, saat 2 de dershanesi vardı ve ben geldiğimde saat 3 olmuştu. Bu arada kardeşim 8. sınıf öğrencisi ve sınava son 3 ayı kaldı. Bende senin dershanen yok mu neden buradasın diye sordum oda dersinin boş olduğunu söyledi. Bende ne olur ne olmaz diye dedeme mesaj attım, dedim ki kardeşim dershaneye yeni çıktı haberin olsun. Ben ne dersem beni ciddiye almıyor ve bana hakaret ettiğinden dolayı bende bu sorumluluğu büyüklere bırakıyorum. Sonra dedem beni aradı ve bana dedi ki emin misin az önce mi çıktı? Bende evet dedim ve sonrasında telefonu teşekkür edip kapattı. Meğersem dedem gidip kardeşimi dershanede dövmüş, hocalar ayırmış. Kardeşim dedi ki sen mi söyledin. Ne kadar vicdan azabı çekiyorum anlatamam, bu insanlardan ve bu aileden kurtulmak istiyorum. Ağladım sonra kardeşime sarıldım, özür diledim. Beni affetti, umrunda değilmiş gibi davrandı. Bilgisayar ne zaman verirler ben onu düşünüyorum dedi. Bundan sonra kardeşimin kusurlarını kapatmaya çalışacağım. Umarım beni kötü bir abla olarak görmüyordur.
© copyright 2005 - 2026