bugün

Karakter sınırı nedeniyle cocuklarin diye acilan basliktir. Aslı şehit çocuklarının istedigi üniversiteye gidebilmesi şeklinde olucaktır.

Bugün yök başkanının açıklamasına göre istedigi üniversitede özel ögrenci statüsünde egitim görebileceklermiş. Sınava çalışan 2 milyon ögrencinin hakkının yenmesidir. Bakalım daha ne saçmalıklar görecegiz.

Edit:
ülkede yasayan binlerce sehit cocugu var koy onlari hukuka tıpa pdrye muhendislige zaten onlar kadarda suriyeliler var. eee bizim sinavdan tam puana yakin alan ogrenciler nerede okuyacak yer mi kalacak. zaten zenginin oglu okuyor özel üniversitede suriyelisi okuyor şehit çocugu okuyor bu ne¡sınav yapmayin bari direk alın istediginiz kişileri. Git burs ver yardım et ama tak diye istedigi üniversitede okutamazsin.
suriyelilerin beleşe girmesinden daha mantıklı bulduğum hadisedir.
saçmalıktır. kime göre neye göre şehit kabul edeceğiz ölenleri? tamam maaş bağlanır vesaire ama böyle bir şey gerçekten fazla kaçar.

edit: bir arkadaş baba acısı yaşadınız da mı demiş. evet ben de babamı kaybetmek nedir biliyorum, babası askerde ölen birinin babası normal bir şekilde ölene göre acısı daha mı fazla oluyor yani? gerizekalılar.
Linkteki abuk subuk site içeriğine dayanamayıp tamamını okuyamadığım haber.

Eğer tam olarak bu başlıktaki gibiyse,

Hem diğer öğrencilere hem de bu statüde olacak öğrencilere büyük haksızlıktır.

Şehit ailelerine gerekli maddi, manevi tüm destekler verilmeli. Daha iyi eğitim alabilmeleri için burslar verilebilir, ücretsiz eğitimler düzenlenebilir vs vs.. Ancak çalışmadan, çabalamadan istedikleri her üniversitede istedikleri bölümü okumaları onlar için hiç iyi bir destek olmayacaktır.

Yine de böyle bir kontenjanın olmaması gerektiğini düşünmekle beraber, böyle bir kontenjanın suriyeliler yerine şehit ailelerinin kullanması çok daha yerinde tabii ki.
edit: eksi verip eleştiren yazar arkadaşım acaba kaç kere şehit aileleri için bağış yaptın? kaç aileye destek oldun? Dilerim ülkemizde bir daha hiç şehit çocuğu olmaz ama görüşümden eminim. bu doğru bir destek değil. ve hiçbir zaman kendi çabasıyla kazanacağı yer kadar daha değerli olmayacak. Üstelik belki konservatuar okumak isterken şimdi çevre baskısıyla tıp yazacak.
Suriyeli yavşakların istediği üniversiteye puansız gitmesinden iyidir. Sen orda burda rahat rahat gününü gün ederken o çocuklar baba hasretiyle ömrünü tamamlayacak bide burdan bakmak lazım. Son derece doğru bulduğum olaydır.
ulkenin en mantikli davranisi.
profesyonel asker ve polis de değer meslek erbabından farksız. herkes ekmeğinin peşinde. kimse hayrına çalışmıyor, neden bir kısmının çocuğu bedavaya okuyor?
çok doğru bir karardır.

şehit ailelerimize ve gazilerimize yıllardır etmediği zulmü bırakmayan (bkz: şehit babasını dava eden başbakan) (bkz: hayvan oğlu hayvan gazi) akp'nin bu hamlesinin tam da diktatörlük referandumu öncesine denk getirilmesi manidar ama hiç mühim değil.

şehitlerimizin evlatları en iyi koşullarda eğitim almayı hak ediyorlar elbette.
şehit çocuklarına ne kadar ayrıcalık versek azdır.Babaları bu vatan için canını feda etmiş.Bundan öte fedakarlık varmı. Ben bu kararı son derece yerinde buldum.
birileri sizin rahatınız için canını hiçe sayıp terörler mücadele ediyor, siz de diyorsunuz "hakkımız yeniyor". Bu karara karşı çıkanın kanından şüphe ederim.
Olmasi gerekendir. Babalarinin yoklugunu hicbir sey gideremeyecek olsa da devlet ve millet olarak her türlü destegi sonuna kadar verecegiz bu kardeşlerimize.

Bundan rahatsiz olacak kadar kansızlar da varmış demek ki. Bundan rahatsiz olabilecek 2 çeşit tip vardir. Bunlar ya pkkli ya da fetocu soysuzlardir.

Bu millettenim diyen kimseyi üzmez bu haber.
Okusunlar kardeşim helali hoş olsun, okuyan insandan hiçbir zarar gelmez ancak çocuk o seviyede değilse Nasıl okur ona o konuda yardımcı olunması lazım.
senin insan olarak bırak hayatının , herhangi bir uzvunun yokluğunun geri getirme bedeli kaç tl dir.
var mıdır böyle bir para senin kör olan bir gözünü geri getirebilecek.
nokta....
Hükumetin kendi ihmalleri sonucu hayatını kaybeden her insan için ''şehit'' sıfatını kullanması bu durumu muhakkak suistimal edecektir. insanların hararetini almak için her üzücü olaydan sonra ölen vatandaşlara şehit denilmesi hepinizin malumu.

Görevi başında şehit olan asker ve polis çocuklarının bu düzenlemeden yararlanmasını güzel olur kanımca. Bizi yönetenler ''bu işin fıtratında bu var'' diyerek basite indirgiyor bize düşen ise şehit yakınlarına ülkece sahip çıkmamız.

Sınava giren 2 milyona haksızlık oluyor diyen arkadaşlar; bu ülkede yıllardır sorular çalındı ve cemaat erkanına dağıtıldı hepimiz biliyoruz. Bu ülkede belediye başkanı veya bakan olanın akrabaları kamuya nasıl alengirli işlerle girdiğini hepimiz biliyoruz. Şehit çocuklarına sadece ek kontenjan açmaları hiçbirimize dokunmaz. Şayet olursa desteklerim bu düzenlemeyi.
Helal olsun onlara hakkım sonuna kadar.ülkemizde şehit çocuklarının herhangi bir üniverstede babasız veya anasız bi şekilde burs alıp çile çekerek okuycağına gidip kaliteli bir eğitim alıp kaliteli bir türk nesli yetiştirmesi her şeyden önemli kanımca...
hakkında yapılan "liyakat" temelindeki eleştirilerde belirli bir haklılık payı olmakla beraber, yine de çok doğru bir uygulamadır.

"kul hakkından" bahsedenler şehitlerimizin üstümüzdeki hakkını da göz önüne almalıdırlar.

kaldı ki babası şehit olmuş bir çocuk üniversite sınavına zaten dezavantajlı olarak girer. psikolojisi ne haldedir? ders çalışabilmiş midir? babası vatan uğruna canını vermiş bir çocuğun, bu sebeple oluşan dezavantajını telafi etmek neden haksızlık olsun? ehil değilse girdiği üniversitede zaten başarılı olamayacaktır.

tabi aynı dezavantaj babası ve/veya annesi ölmüş tüm çocuklar için geçerlidir. onları istediklere yerlere doğrudan yerleştirmek değil ama puanlarına biraz (abartmadan) ekleme yapılsa makul olur.
ya arkadas haberi okuyan yok galiba diyor ki sehit cocugu isterse bogazicinde okuyacak ozel statuyle ama yine girdigi okulun diplomasini alacak yani ktu de okuyan sehit cocugu isterse bogazicinde egitim alacak ama mezun oldugunda ktu diplomasi olacak bu olay. ikinci olarak ekside de ayni benzeri baslik var anayasanin esitlik ilkesine aykiri falan yazmislar. anayasanin esitlik ilkesini bi kere acip okumamis adam yorum yapiyor anayasa hakkinda iste buna uzuluyorum.
tanim: sinavsiz giris hakki yok.
"Yükseköğretim Genel Kurulunda, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında, hem yurt içi hem de yurt dışındaki terörle mücadele sırasında şehit olan Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ile 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen vatandaşların üniversitelerde kayıtlı eş ve çocuklarının, talepleri halinde, 2017-2018 eğitim öğretim döneminden itibaren diledikleri üniversitelerde özel öğrenci statüsünde öğrenim görmelerine ilişkin bir karar aldık."
Uygulama bu sene üniversitelerde okuyan ve önümüzdeki akademik yıl yerleşecek öğrencileri kapsıyor. Adaylar mezun olduklarında eski okullarının diplomasını alacak. Denilen bu.
Şehit ve ailelerine çok önem veren benim bile yanlış bulduğum karardır ilim ilfan hiçbir süretle ayrıcalıkla verilmez şehit çocuğu doktorluk yapma yeteneği kapasitesi olmadan doktorluğa gider ve şehit çocuğu olduğu için notlarda yüzde yüzde yüz ayrıcalık yapılır bititirse siz o doktora gidip ( hakkıyla okumamış ve işi iyi yapsmayan biri) şifa mı bulacaksınız veya mühendis, mimar, öğretmen fark etmez. Şehitlerimiz ve aileleri bizlere emanet ama bazı şeylerin suyunu çıkartmamak lazım bunun yerine şehit ailelerine dersane vb. masrafları devlet karşılar dense daha mantıklı.
binlerce yanlış varken şu güzel harekete de bi zahmet laf etmeyin amk.
kimseyi rahatsız etmemelidir.
rahatsız olan da net haindir, ajitatördür.
korkmayın bu kadar zaten ölenlerin çoğu gencecik toprağa giriyor, evlenemeden, baba olamadan.
bence sıkıntı yok. Şehit ailelerine sahip çıkması gerekiyor devletin zaten.
şimdi bu karara karşı çıksan dert, kabullensen dert. mevcut parti nedense 15 temmuzdan sonra pek bir önemsemeye(!) başladı şehitlerimizi. ondan önce kelle diyorlardı şehide. karara gelince biraz saçma bulduğumu söyleyeyim. sen bu çocuklara üniversiteye girmesi için en iyi olanakları sağla, ne bileyim onlara özel imkanlar tanı vs. vs. ama öyle hiçbir çaba sarf ettirmeden sokma üniversiteye. bu hem girecek olan çocuğa kötülük, hem de bir yıl boyunca canını dişine takıp üniversiteye girmek için çalışan öğrenciye kötülük.
tıp, hukuk, mühendislik gibi mesleklerin seviyesi daha da düşecektir. belki başarısız bir çocuk ama gidecek tıp okuyacak. yahu ona insan emanet edilecek. buna başka bir çözüm bulunmalı.
sorsanız en iyi üniversite ve iş garantisi mi yoksa babanın hayatta olması mı diye eminim hepsi babasının hayatta olmasını isterdi. onlar bize şehitlerimizin emanetiyse onlara karşı farklı muamele gösterilmesi kadar normal bir durum olamaz.

burada istedikleri okula girmeleri kısmına katılmıyorum, yine de okuyabilecekleri bölümlerde okumalılar, ilave puanla bir tık üste çıkartılabilir belki okudukları okul. ama okuyamayacak öğrenciye en ağır bölümü okutmaya kalkarsanız o da sıkıntı. bu nedenle üniversite sınavına girip aldıkları puana göre bir bölüme yerleştirilmelerini ve bu yapılırken bölümün mevcut kontenjanına ilave konteenjan açılması gerektiğini düşünüyorum.
Burada şartlar nedir merak ediyorum ancak onlar için ne yapılırsa azdır. Burada istediği üniversite, istediği bölümü seçmelerinden ziyade öğrencilerin ilgi, istek ve kabiliyetleri yönünde desteklenirse daha başarılı olurlar.

Örneğin bir öğrenci ben ODTÜ bilgisayar mühendisliğinde okumak istiyorum dedi. Ancak o zamana kadar bu alanda ilgisi yoksa nasıl başarılı olacaktır.

Ancak bu öğrenci kabiliyeti doğrultusunda mimar Sinan güzel sanatlarda başarılı oldu ve kendini çok iyi yetiştirdi, mimar oldu diyelim. O desteği kazandıktan sonra burada vermeleri daha güzel olur.