bugün

haklı bir yazarın serzenişidir. çünkü, üniversite deki matematik normal insanın lisede* öğrendiği matematiktir. bildiğin integral, türev filandır. ama siz sadece işletme matematiği öğretecekseniz amenna ona bişey demiyoruz gel gör ki bu hocalar lisede bile zor verilen integral türevi tekrar vermemizi istemektedirler. ulan hıyar hocacığım bu benim mezun olunca ne işime yarayacak? tamam işletme matematiğinde sen %100 haklısın çünkü kar-zarar problemlerini bir işletme öğrencisi olarak öğrenmezsek bizi iş hayatında ters tutup düz *ler. ne biçim işletmecisin sen diye sokağa atarlar. zaten lafım ona değil bize bu; integral, türev, matris içeren matematiği müfredata sokan yök'e ve bunu uygulayan hocalara!! o yüzden bir işletme öğrencisi olarak temennim bu konuların müfredattan kalkmasıdır.
(bkz: olmayacak duaya amin demek)
yabancı dil öğrencilerinin hayrına olacak gelişmedir. Yıllarca görmedikleri dersin sınavda sorulması saçmalık.
(bkz: Calculus candır canandır)
üniversiteye gelen çoğu insan zaten matematik bilmiyor.
matematik bilmeyen insan grafikleri yorumlayamaz, analiz yapamaz, birde üniversite müfredatından kaldırıldığını düşünelim bu dersin o zaman üniversitelerin kalitesi iyice düşer.
sayısal bölümleri bilemem de amerikan kültürü ve edebiyatı bölümünden acilen kaldırılmalıdır. napsın amer öğrencisi matematiği, fiziği.
-ama o physics for poets!
başlarım böyle işe. zaten iğrenç iğrenç şiirleri,, hikayeleri işletiyorlar işkence gibi. bir de üstüne sayısal dersler.
ne işime yarayacak sanki benim bunlar. ha derseniz edebiyat ne işine yarayacak. valla ben de bilmiyorum ama ekşın olsun okuyoruz işte. *
bölümüne göre değişmelidir. matematiğin verilecek ders konuları da bölüme göre değişmelidir. istatistik kullanacak adama gidip integral öğretmenin de anlamı yoktur. standartlar koyalım diye gtü başı dağıtmaya gerek yoktur. aslında doğrusu öğrencinin gidip ders seçmesidir. ancak maalesef üniversite ortamı halen daha ilkokul, ortaokul sistemine benzer ve onun devamı gibi algılanmakta ve yürütülmektedir.
üniversitedeki herşey iş hayatınızda işinize yarayacak diye öğretilmez. size bir bakış açısı kazandırmak için anlatılır. kaldı ki matematik, analitik düşünebilme yeteneği kazanmak için en iyi araçlardan biridir. ayrıca şunu da belirtmek lazım, işletme öğrencilerine gösterilen matematik, kanıtlardan sıyrılmış, işin mantığının temeline inilmeyen, sadece üstünkörü anlatılan bir matematiktir. gönül ister ki, bir mühendisliğe verilen, matematik bölümü öğrencilerine verilen matematiğin aynısı (hadi çok az hafifletilmişi diyelim) işletme öğrencilerine de verilsin. bu sayede gelecekte potansiyel işçi değil, potansiyel iş veren yetişir işletme fakültelerinden.
matematik olmasa herhalde hiç bir halt olamazdım.
iyi derslerim sayısal olanlardı.
o yüzden ı love matematik.

vayedit vay vay: ne yapayım hacılar. sayısalcıyım işte. ben sözeliniz iyi diye sizi eksiliyormuyum.
e=mc2 sizi lanetlesin, hayatınız boyunca türevler başınızı yesin ulannnnn.
e biz ne yapacağız o zaman?

(bkz: mühendislik öğrencileri)
akıl mantık fukaralarının isteği. doğuştan beri ailenin, toplumun, çarpık eğitimin dikte ettiği birbiriyle çelişkili öğretilerden ve bunun sonucu düşünemeyen kafa yoramayan sorgulayamayan, anca taklit edebilen yığınlar; matematiğin temeli olan mantık ve tümevarımı elbette reddedeceklerdi.
çok süper olur bu fkir ama kalkması imkansız gibi .
matematiğin bütün bilimlerin temeli olduğu gerçeğini idrak edememiş analitik düşünme özürlü öğrenci söylemidir.

daha genel perspektiften bakıldığında, eğitimin gerektirdiği şartlara uyum sağlamaya çalışması gerekirken kendi beceriksizliği tescillenmesin diye üniversiteyi kendine uydurmaya çalışan mal söylemidir.

çok yüksek ihtimalle, hayatında hiç müfredata bir ders eklenmesi yönünde bir teklifte bulunacak kadar kafasını çalıştırmamış, kafasını çalıştırsa bile rahatını bozmaya tenezzül etmemiş aptal öğrenci söylemidir.

bir hukukçu olarak, bu milletin hukuk fakültesinde neden matematik dersi yok diye ortalığı ayağa kaldırmayı düşünemediği sürece iki santim ileriye gidemeyeceği kanaatini bende oluşturan, fikir görünümlü saçmalıklardır.
mühendislikte, özellikle elektrik- elektronik mühendisliğinde kaldırılamaz, calculus bilmeyen adam da bi zahmet mühendislik okumasın.
üniversite gibi bir kurumda lisedeki temel basit matematiği tekrar ettiğine şükretmesi gerekirken bir de daha azını görmek isteyen mal beyanıdır.

oldu canım ilkokul-ortaokul-lise- yeniden ortaokul olarak ilerlesin istersen eğitim sistemi.

10 matematik 5 fizik sorusu çözeni üniversiteye almasalar bu sorunları hiç yaşamayız zaten. senin gibileri üniversiteye almaları bile lütuf. adam günlük hayat ve pratik odaklı düşünüyor bırak ara eleman olsun direk iş hayatına atılsın 'yüksek' öğrenim senin neyine.

kimileri üniversiteye geldik lisedekini tekrar ediyoruz diye ağlarken, kimileri de üniversiteye geldik hala lisedekini mi tekrar ediyoruz diye ağlıyor. anlayana.