bugün

mecburiyet caddesine sahip şehirleri yazmayın.
hacettepe üniversitesi düşünüyorsanız orda bi durun tekrar düşünün. zira isim yapmış bir okul ve bunun hakkını fena veriyor.
muhendisim lutfen anlayin beni'nin daha önce dediği gibi sakın makina mühendisliği yazmayın. hayatınızı karartmayın. hele bir de bazı embesillerin iyi para kazanıyorlar demesi ile bu boktan bölümü seçmeyin. Sadece makina mühendisliği değil istanbul üniversitesinin hiçbir bölümünü yazmayın.
Öncelikle sakin olun.O tercih formunu yavaşça yere bırakın.Şimdi üzerine benzin dökün ve yakın!
Olmadıysa bir de şunu deneyin,pişman olmayacağınızdan emin olduğunuz bir bölüm bulmaya çalışın...
kimseyi dinlemeyin. bölüm önemli elbet ama önce hangi ilde okumak istediğinizi kararlaştırın ve oradan vazgeçmeyin. üniversite hayatını yaşamak ilk amaçtır bu hedeften sapmayın gençler. sonra çok pişman olunuyor test edildi onaylandı.
sırf eskişehir'de olduğu için eskişehir osmangazi üniversitesi'ni yazmayın. yanı başınızda anadolu üniversitesi gibi mükemmel bir ilim irfan yuvası dururken ''neden geldim eskişehreeee'' türküsünü söylemekle geçer öğrencilik hayatınız.
internetten okul araştırma hatasına düşmeyin o okula giden insanları bulun onlarla konuşun yani ben kendimden biliyorum kapadokya meslek yüksek okulunda okudum. internet sitesinde bir kampüs gösteriyordu ki sorma gitsin tarihle iç içe falan derken öküzlerle iç içe okuduk. ben bi bok yedim sen yeme. sana vakıf üniversitesi seni siker demiyorum orayı yazma burayı yazma da demiyorum. * fakat sakın üniversiteyi internetten araştırma hatasına düşme. yapma bunu bak kafanda yankılansın hatta rıdvan dilmen söylüyormuş gibi düşün yapma bunu.

edit: izmir' de olduğum için ekliyeyim 9 eylül üniversitesinde mahalle arası kampüs sistemi geçerlidir. bu sistem hayallerinizdeki kampüs sistemiyle pek örtüşmeyebilir benden uyarması.
9 eylül üniversitesinin büyük bölümünün buca'da olduğunu unutmayın.
şunu yaz geleceğin mesleğiymiş,bunu yaz çok para varmış gibi tavsiyelere(!) takılmayın.sizin için en doğrusunu sizden iyi kimse bilemez.
gençler kocaeli üniversitesini yazmayında isterseniz hakkaride okuyun. bologna sürecine mi girildi ne büt ne yaz okulu var. ayrıca geçme notu 65. totosu yiyen tercih etsin.
şifreli tercihler yapın.
üniversite değil bölüm tercih edin arkadaşlar.
Allah için öğretmenlik yazmayın. * kimse öğretmen olmazsa şu an görevdekiler de emekli olunca öğretmen maaşı tartışması bitecektir.
ne olmak istediğiniz, hangi işi yapmak istediğiniz, hangi bölümü okuyunca mutlu olacağınız hiç önemli değil. ailenizin gözteminde yüksek puanlı bölümlerden aşağıya doğru doldurun tercih formunu acımadan, böyle yapın ki puanınız boşa gitmesin, hayatınızı sikip atmanız falan hiç önemli değil hiçbir tavsiyeyi siklemedebn böyle yapacaksınız nasıl olsa, bunun için rahat olun. unutmayın önemli olan devlette bir iş kapısı ve mayış. mayış varsa sorun yok bro. yes mayış no cry!
size ''öğretmen ol bak evladım her yıl öğretmen alınıyor'' falan diyen çok bilmiş teyzelere amcalara inanmayın şu an açıkta 300 000(üç yüz bin) öğretmen var siz mezun oluncaya kadar 600 000 i bulur her yıl alacakları 20 bin 30 bin arası yani siz mezun olduğunuzda memur olabilmek için her 200 kişinin içinden 1 kişinin arasına girebilirseniz memur olabileceksiniz.bunun dışında dershanelerde 400 liraya iş bulabilirsiniz.
yüksek lisansı göze alabiliyorsanız psikoloji okuyun.
fen-debiyat fakültesinde okumayın.heö gereksiz zor,hem de sonrası zor.
uludağ üniversitesini tercih etmeyi düşünenler kampüs tamam büyük hoş güzel ama şehir merkezine otobüsle gidebilmesi için öğrencilerin 1 - 1.30 saat yol çilesi çektiğini unutmayın. ha bide öğrenci köyü görükle var oranında bi öğrenci için tadından yenmez durumuda var.
aslında yüksek bir puan almadığınız sürece bir boka yaramayacak tercihlerdir.

haa, adam gibi bir puan aldınız diyelim, o zaman gelin kardeşim buralara, sözlüklerden araştırın gitmek istediğiniz üniversiteleri. sözlüklerde yazan yorumlara göre tercihlerinize dikkat edin. hayatınızda en iyi şartlarda 4 senede bitecek bir dönemini ziyan etmeyin. bir daha yaşayamayacaksınız.
üniversiteler eşit kalite de ise, şehrinize yakın yeri tercih etmenizde fayda var.
yapmayın, gidin hıyar satın, hıyar mıyar derken bakarsınız köşe olmuşsunuz.

(bkz: şaka şaka)

(dolap beygiri filminden bir sahneyi uyarladım sadece)
kafayı makine mühendisliğine takmayın. siz makine bölümüne girmezsiniz, o size girer efenim.

he diyorsanız çohh ahulluyum ve sabahtan akşama çalışmayı göze alırsanız, o zaman deneyiniz.
sakın sakallık edip internetteki terhih robotlarına göre seçimizi tek başınıza yapmayın sizi seven ideallerinizi bilen sizde sizin istediğiniz potansiyeli gören insanlarla güvenebilirsiniz. bide son bir tavsiye; tercih bölümün mutlaka kampüsüne bakın sonra çok pis dumur olursunuz. örnek olarak; 'oww marmarayı kazandım' ama hangisini. 13 tane kampüsü var. size inretnette haydar paşayı gösterirler. bi bakarsın incirlidesin. istabul işletmeyi kazandım dersin tam üç tane istanbul işlerme var. hangisi? internette istanbul üniversitesinin o ünlü kapı resmini gösterirler bi gidersin avcılar.
nereden biliyorsun demeyin şu an onları yaşıyorum!
mezun olduğunuzda tam olarak ne yapacağınızı öğrenmeden tercih yapmayın...
şehre göre tercih yapmayın diyenlere inanmayın. şehir gerçekten çok önemli. özellikle büyük şehirde yaşıyorsanız; asla küçük şehre gitmeyin.
üniversiteleri puanlarına göre değerlendirmeyin. örn; boğaziçi işletme daha yüksek puanlıyken odtü işletme daha iyi eğitim veriyor olabilir.
burslu tercih yapacaksanız mutlaka bursun daha sonra kesilip kesilmediğine bakın. tercih kodunda da burslu burssuz kodunu karıştırmayın.