bugün

evet sevgili sözlük kullanıcıları; bilimsel bir entryde daha birlikteyiz, ben miella bu entryde size "bir öss öğrencisi sınavlarda nasıl sallamalıdır?" konusunda bilgi yüklemesi yapıcam.

az önce elektromotor ve zıt emk çalışmaya çalışıyordum ki, kesinlikle anlamadığımı bu yüzden de acayip sinirlendiğimi farkettim. konuyu anlama amaçlı ekol hoca isimli o sikindirik siteye girdim çok afedersiniz. iki lafından biri "evet arkadaşlar, diyoruz ne diyoruz, evet arkadaşlar." olan bi herif kafamın ve belleğimdeki bilgi kırıntılarının içine sıçtıktan sonra, tansaşta kasiyer olma ya da dedemin bikaç dönümlük arazisinde altın çilek, acai berry falan yetiştirme kararı aldım.

sonra "fevri kararlar verme kızım miella" dedim, evet organik tarımda çok para vardı ama sen 12yıl okumuşsun, üstünde "arılıdır" yazan domatesi yetiştirmeye okumadın ya o kadar, fevri karar verme,iyi düşün şansını kullan.

şans, işte aradığımız anahtar kelime.. hani sınavlarda fütursuzca atarsın da tutar ya, işte sizi öyle gülümsetmek istiyorum, sayısaldan yüreği yanmış genç dimağlar.

ders bir; soruları boş bırakma:

s:hangi sorular gerçekten boş sorudur, hangi sorunun çıkarı vardır?

c:konu hakkında hiç bir fikrinizin bulunmadığı sizce portekizce gibi gelen sorular tamamen boş sorudur canlarım, bu soru tiplerine genelde biyolojide rastlanır, konuya hakim olamadığından işaretleyememek en çok biyolojide dağlar yürekleri.

matematik 2de ise trigonometride karşımıza çıkan bu problem aslında aşılabilirdir. soruyu, 3-4-5 üçgeniyle deneyin daha da çıkmıyorsa ya 0 ya da 1 dir, bakın hangisinin bulunduğu şıkkı uzun süredir işaretlememişseniz onu gönül rahatlığı ve göt korkusu karışımıyla hafif tedirgince ya da tamamen rahat işaretleyin.

genellikle şık dağılımları eşit gider, çok fazla a arka arkaya geliyorsa bir ipnelik arayın, geri dönün bişey yapın. "yok abi ben gerı dönemem, uğraşamam." diyosanız atçağınız yakın menzilli soruları a atmayın.

a-b-boş-d-e gibi giden bi dizilimde boş şıkkın c olma ihtimaline bakın, olabiliyosa işaretleyin gitsin.

ders iki; soru numarası yanıt ilişkisi:

s: aralarında nasıl bir ilişki var, hangi derste bariz?

c: matematik ve geometride bariz olarak görülür, farz-ı misal, 7. sorunun yanıtları içinde 7 varsa ve siz eğer bulamadıysanız kaçarı yok, 7dir.

ders üç; tek veri tek yanıt ilişkisi:

s:nedir, nerelerde görülür?

c: geometride görülür, özellikle de uzunluk sorularında tek uzunluk verilmişşse genelde yanıttır. yanıt değilse de çarpıp bölerek şıklardan birine uydurulup gönül rahatlığıyla işaretlenebilir.

ders dört; kimya biyoloji önermeli soruları:

s: "hangileri kesinlikle doğrudur?" diyen bir soruda hangi şıkka gidilmelidir?
c: yalnız iki yanıt olacaktır.

s:"hangileri doğrudur?" soruları.
c: 1-2-3 veya 1 ve 3 genelllikle doğru yanıttır.

ders 5: bulduğum yanıt şıklarda yok!
aha şimdi sıçtın, o kadar uğraştın uğraştın bi yanıt çıktı ama -bak şu işe- şıklarda bir eksiği var bir fazlası var kendisi yok, eğer matematik sorusuysa ve soru kökü en az demiş ise bir eksiğini ; en fazla demiş ise bir fazlasını işaretleyebilirsin.

ders 6: öncüllü sorudasın ama bulduğun yanıt yine şıklarda yok.
işin diğerlerine oranla daha kolay çünkü şıklarda olmayan yanıtın tam tersini işaretleyebilirsin.

farzımisal; 1ve3 mü buldun, yok mu? yanıt: Yalnız 2.

ygsden önce yaptığım bu paylaşım tamamen götüm ve sınav tecrübelerim kaynaklıdır canlarım. siz aslansınız. yapın atın sınavı. ayrılın da gelin koçlar. ehehe.
ooo piti piti karamela sepeti diye başlayan tekerlemenin bir işe yaraması
(bkz: boşuna mı ezberledik)
biyoloji ve kimya sorularında hangileri doğrudur seklinde sorular için cevap şıklarında 1-2 ve 1-2-3 bulunuyorsa(1-2 c veya d, 1-2-3 e şıkkında bulunur genelde) gerisini siktir edin bu iki şıktan birini işaretleyin. büyük ihtimalle bu iki şıktan biridir cevap. alın bi test kitabı yazdıklarımı deneyin cidden doğru söylüyorum.
yaklaşık 5 şıktır c demiyorum. Bu kesin c'dir. ( diğer 5inin doğru olduğuna olan özgüven)
türkçe de anlam bütünlüğünü bozan cümle soruyorsa cevap ya c ya da d dir. olur da sınavda kafanız karışır, ne okuduğunuzu anlamazsınız, ki bundan kaçınılması imkansızdır, affetmeyin işaretleyin.
6 tane b arka arkaya gelebilir, korkmayın.
art arda dört sorunun doğru yanıtı aynı şık olamaz mantığıyla sallamaktır.
anlyamadığın sorularda yapılabilen en iyi sallama taktiği. amk. A'sı ... Bodozlama koyim B'si işe yaramaktadır bi ihtimal
3 şık art arda aynı olmaz kesin bir şey var deyip birini sallayan insandır.*
(bkz: çok mu b çıktı lan)
özellikle geometride uzunluk soruların da kalem ucunu cıkartın, kenara koyun uzunluğu kabataslak hesaplayın, hesaplayın derken ölçün zaten 3 şık gitmiş oluo geriye 2 şık kalıyo o da allah ile sizin aranızda, tabi inanıyosanız.