bugün

yazarların öfke kontrolü konusunda verdikleri tavsiyelerdir. Benim de almam gereken tavsiyelerdir, yardımcı olun millet hep ben zararlı çıkıyorum.
kontrol etmeyin. içinizde tuttukca çığ gibi büyüyor ve patladığında daha çok hasara sebep oluyor.
Öfkeni kontrol et.
Relax ol.
Salın gitsin. Tutmaya çalıştıkça dert olur.
içinden ona kadar saymak en iyisidir bazı zamanlar. Ya da iyisi mi yüzünüze su çalın kendinize gelin.
Tam yerinde, kontrollü bir şekilde kullanıldığında hiç bir sorun teşkil etmeyen durumdur.
Profesyonel yardım gerektirir.

Başınız belaya girmeden, birilerinin canını yakmadan, kırmadan, dökmeden, usturuplu bir hayat yaşamak istiyorsanız, bunu yapmalısınız!
Her gun 1 doz. (bkz: siktir et)
ay anam sal gitsin sen mi kurtaracan dünyayı

şaka şaka icinden küfür et duyma etrafı ya da dudaklarını ısır parçalarcasına ben böyle yapıyorum, ise yarıyor gibi.
Sonuçlarını düşünerek adım atmak.
doktora veya psikoloğa gitmeden önce bunun bir bozukluk olup olmadığına karar verin. kontrol edemediğiniz derecede bir büyüklük ve size zarar veren somatik bir yanı da varsa ve en önemlisi siz bundan memnun değilseniz bir bozukluktur. ani ve gereğinden yoğun olan öfkenin altında yatan pek çok sebep olabilir. çoğunlukla öfkelerini kontrol etmekte zorlanan insanların geçmişlerinde can acıtıcı bir olaya tepki veremedikleri ve onu yeterince yaşayamadıkları görülür. örneğin annesinin ölümünde, buna sebep olan şeye yeterince üzülememiş sinirlenememiş, üzerine bu olayın etkisi de hafızasından silinmiştir. danışana göre bu olay ciddi bir mevzu değildir hayatında ya da olduğundan daha hafife alıyordur. geçmişte yaşanılan bu gibi olaylar tekrar ortaya çıkarıldıklarında ve o yaşanması gereken duyguyu danışan yaşadığında öfkesini kontrol etmesinde zamanla iyileşmeler gözlemlenir.

diğer sebepler ise önceden türlü çeşitlerde şiddet görmesi bile olabilir. kişiden kişiye farklılık gösteren bu durum, kişinin yardım alarak kendi içgörüsünün sayesinde çözülebilir.

ne yaşadım, ne hissettim, ne düşündüm diye sorgulamak her zaman yarar sağlar duygusal bir durum yaşadığımızda. öfkemiz yoğun bile olsa, normal bir durum olabilir. her duygu gibi öfke de pozitiftir. duygularımızı anında, zamanında ve yerinde yaşamamız gerektiğini bir kez daha anlatır bize bu öfke kontrolünde zorlanmalar.
kontrol etme, koyver gitsin.
içinden geçeni yüzüne yüzüne vuracaksin o insanin. deneyin sizden kralı yok.
Bu durumla epey bir süre yaşadım.Şu aralar sadece sinirlendiğimde öfke birikimi olduğumda klasik müzik açarak temiz hava alıyorum.Biraz olsada iyi geliyor.Kendinizi kaybedebileceğiniz bir durumdur bu kontrolsüzlük.
görsel

Tavsiyeler, mutlaka bir profesyonel tarafından verilmelidir.
Pambık piremsesi bu hale getiren bu sorun, bize neler yapar kimbilir?
Tek tavsiyem o ortamdan uzaklaşmak olabilir. Yoksa öfke kontrolü olan biri degilim.
Gidin uzman görüşü alıp tedavi olun
Hiç kimsr sizin yıkıp yok ettiklerinizi toparlamak zorunda değil.
Kaldı ki size kattanmak zorunda da değil

Cevrenize iyilik yapın.
Değişin.
öfke gerçekten ülkemizde git gide fazlalaşan bir durum haline geldi ve yardım almak şart sevdiklerinize zarar vermeye kadar giden bir şey öfke.
Abdest alın.
Küfür etmek.
eşhedü getirin kesin çözüm arkdaşlar (!)
Birkaç tavsiye...

Doktora gitmeden önce "evet ya, bende öfke sorunu var, kendimi kontrol edemiyorum" diyerek suçu kendinizde görmeden önce, kendinizi psikolojik bir rahatsızlık durumuna sokup bunu kabullenmeden, kendinizi hasta olarak görmeden önce...

Küfür edin.

Tepki koyun (fiziki şiddet, saldırganlık olarak değil. Örn: haksız ise haksız, yanlış ise yanlış deyin ve boşver deyip geçmeyin, içinize atmayınız) kendinizi ortamdan kişilerden soyutlayın.

En değerli olan şey akıl ve ruh sağlığınız olduğunu (kendiniz) bilin.
Sizi üzen kızdıran kıran kişileri değersiz varlık, önemsenmeyen yaratık, bir pislik olarak görün. Tıpkı kabız olduğunuz zaman zorlukla sıçtığınız için klozet içinde bokunuzla kavga etmezsiniz (kusura bakmayın, bu örneği kibar şekilde anlatmak için kendimi yormadım) böyle bir durum gibi sizi kızdıran insanlara yaklaşın.

Ne bileyim, bir köpek havlayıp ya da kışın üreme dürtüsü ile bir kedi miyavladığında bundan rahatsızlık duyduğunuz zaman gidip köpeği ısırıyor veya kediyi tırmalıyor musunuz?
Tabi ki hayvan diyor ve doğal davranışı diyerek geçiyorsunuz.
işte, insanlara da böyle yaklaşın ve onlara bir hayvan gibi bakın.

Kabul edin, sizde de olan eksikleri hataları görün.
Örn: sizi kızdıran çıldırtan insanlara ortamlara karşı "eşeği siken osuruğuna katlanır" deyin.
Bir aleti tamir ederken yetersizliğini kabul edin. Başaramayınca onu kırmak daha da çok bozmak zorunda kalmazsınız.

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.
ilk önce kendinizi ve çevrenizi iyi gözlem edin. Durum analizi yapın.
Ondan sonra öfke kontrolü, psikolog desteği vb yollara başvurabilir kendinizi hasta çaresiz görün.
Uzak doğu dövüş sanatları bunun için var.

Ben de psikolojik destek sağlarım eğer çok büyük öfke probleminiz varsa uzmana görünün.

Çözüm Öncelikle ne için öfkelendiğinize bağlı sözlü tartışmada konuyu tatlıya bağlamaya meyilli taraf olun yeter en azından ben böyle yaparak çoğu zaman kârlı çıkıyorum.

Ayrıca adam sandler reyisin anger management isimli filmi hoşunuza gidebilir.
termos kırmak.
aksi takdirde öfkelendiren gerizekalının burnunu kırıp uzay düzlemine dahil ederim.

bakın öfkesini başka şeylerden çıkaran insanlar çabuk öfkeleniyor diyemeyiz, aksine sabır küpü kişiler. birikmişlik azizliğine uğramış olabilirler sadece.
ayrıca karşıdan kontrol beklemek yerine insanı da fazla zorlamamak lazım nitekim. şahsen karşımda sınırlarını zorlayan gerizekalının teki varsa öfkemi kontrol etmem.
anlatamadım. her ne haltsa.
öfke kontrolü nasıl olur? e devletten sorgula.öfke kontrolü nedir? öfke ile ilgili merak ettikleriniz. bunu yapan öfkedir.öfke kontrolü neden yapılır? öfke kontrolü.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar