bugün

yapılması gezegenler arası yolculuk tan çok daha zor olan, insanlı ya da insansız yapılan yolculuk. bu zamana kadar kimse bu yolculuğu gerçekleştirmemiştir. bu yolculuğun gerçekleştirilmesi henüz mümkün görünmemektedir. nasa uzun yıllardır nu konu üzerinde çalışmalar yapmaktadır. *
yıldızlar arası yolculuklar yapabilmek için insanlığın albert einstein'a göre imkansız olanı başararak ışık hızına ulaşması gerektiği düşünülebilirse de (ki, ışık hızına ulaşmak kütleli olan bir maddeye sonsuz bir enerji uygulamak ya da kütlesiz bir maddeye enerji uygulamak ile mümkündür) insanların uzayda kendi kendilerine yetecek bir komuniteyi barındırabilecek bir araç yapmaları ve geri dönüşsüz olarak bu yolculuğa çıkacak gönüllüler bulmaları durumunda gerçekleşme ihtimali olan eylemdir.
lsd sayesinde yapılması mümkün olan eylemdir.
bilincaltına tesir eden cok kaliteli bir bilim kurguydu.
Güneş sistemimizi kuşatan Oort bulutu yaklaşık 2 ışık yılı çapındadır.
Bize Güneş'ten sonra en yakın yıldız olan Proxima Centauri, 4,2 ışık yılı uzaklıktadır.
Samanyolu galaksisinin çapı 100.000 ışık yılı kadardır.
Samanyolu'nun komşu galaksilerinden Andromeda, bize 2,3 milyon ışık yılı uzaklıktadır.

Mevcut teknolojimiz ile en yakın yıldıze gitmemiz yüzlerce yıl sürer. Şöyleki yanlışlık olabilir ama Centauri nin uzaklığı yaklaşık olarak (4.34 * 365 * 24 * 60 * 60 * 300.000) KM dir.

Uzayda seyahat ile ilgili hemen bir bilgi daha verelim, 1975 te atılan voyager 1 - 2 uyduları güneş sistemini daha yeni terk etmektedir. Tam olarak terk etmekte denemez aslında. güneşin etkilerinin iyice azaldığı yıldızlararası boşlukta yolculuğuna devam etmektedir. 19,540,058,817 km dünya dan uzaktadır. (bilgi an itibari ile alınmıştır.)

Mevcut teknolojimiz ile en kapasitemiz dahilinde olan yıldızlararası yolculuk kapalı devre sistemi olan insanların geniş yaşam mahaline sahip olduğu ve hedef yıldıza gemideki insanların devam eden nesillerinin varacağı türdür. Bunun dışında bir insanoğlunun şu anda başka bir yıldıza ulaşması imkansızdır.

unutulmamalıdırki insanoğlu henüz dünya gezegeni dışında başka bir gezegende bile ayakta durmadı. uzayda seyahat konusunda emekleme döneminde bile değiliz.
En yakın yıldîz sistemi 4.5 ışık yılı mesafede.yani ışık hızıyla gitmek o kadar sürecek.tabii seyahat edenler için..dünyada hayli zaman geçmiş olacak.

Bir de yüzlerce binlerce ışık yılı uzaklıkta olan yıldız sistemleri var..

Bu kainat neden bu kadar büyük ? Biz bu kadar büyük bir boşlukta ne yapıyoruz ?

Cevap Tanrı mı ?

Yoksa Üst boyuttaki varlıkların ( eger varsa oyle bir boyut) cern tipi bir laboratuvarda yarattigi milyonlarca evrenin olduğu bir deneyin denekleri olmamiz mi ?

Sabahın köründe bu sorularin aklima gelmesinin tek aciklamasi var; düşünecek başka bir şey bulamadım.