bugün

dikkat edilecek ilk husus bulunulan ortamın bahşişe uygun olup olmadığınıdır çünkü bazı sinema ve tiyatrolarda yer göstericilerin bahşiş alması yasaktır.

ikinci husus bahşişin miktarıdır. cebinizdeki bozuk paraları verip kurtulacaksanız vermeseniz daha iyi. karşinizdakinin küfür etmemesini sağlayacak kadar çok, sizin ekonominizi sarsmayacak kadar az olmalıdır.

yanınızda bayan arkadaşınız varsa bu işlem sırasında verilen miktar kızın gözüne sokulmamalıdır, hava yapılacak bişey yok 100 dolar vermiyosun adama belli.

bahşişi yerinizi göstermeden önce verdiğinizde sizi daha iyi yere oturtturmazlar o yüzden yerinize ulaştiğinizda vermeyi deneyin.

yerinize ulaştığınızda hani para der gibi suratınıza mal mal bakan bir yer göstericiniz varsa parayı inadına vermeyin.

afm lerde olduğu gibi bayan yer göstericiler varsa verdiğiniz bahşişin yüksek olması kızında size vereceği anlamına gelmez hayal kurmayın, öküz olmayın.

içinizde gelmiyorsa zorla yapmayın. arkanızdan kimse küfremez merak etmeyin. sadece 50 yks falan verirseniz küfüre maruz kalırsınız.
gereksiz eylemler kategorisine girebilicek olay.
afm sinamalarinda yasak oldugundan sebep göt edecek fiiliyat. alinan cevap en kisa ve net $ekli ile "hayir." dan ibaret oldugu icin mal gibi bakakalirsiniz.
bir sinema makinisti olarak, makinist olmadan önce ilk göz ağrım ve işini şevkle yapmanın maddi beklentisidir bahşiş.

kimileri yanındaki hatuna ayar niteliğinde 5 ytl bırakır kiminin o samimiyeti bahşişten daha da fazlasıdır. film arasında yapılan hoş sohbetin değeri kaç ykrş olabilir ki? samimi arkadaşlarım , tanıdığım güzel insanları o sohbetlerden edinmişimdir.

evet doğru tespittir illa para isteyen teşrifatçıya nanik yapabilirsiniz. O maaşını zaten yer göstermek için almaktadır.

Lakin kimi zaman ilaç gibi gelir o bir ytl , yol paran yoksa 2 km yol yürümekten kurtulursun, güzel bahşiş veren işadamı yahut doktorlar makinist olsam da benimdir vermem , paylaşılmıştır genelde .

gözünüzün gönlünüzün sadakasıdır. veriniz hatta projeksiyon odasına da uğrayıp selam da ediniz zararlı çıkmazsınız.

*sinema sahipleri genelde bahşiş alıyolar diyerek yemek yol gibi gerekli koşulları sağlamazlar çalışanlara . *
adettendir. lakin son yıllarda modernleşen sinema salonlarında yeni neslin bu adete uymadığını esefle gözlemlemekteyim. tamam sinemaya gidiyoruz. iyi hoş, para veriyoruz tabiiki yer gösteilecek. bu işletmecinin vazifesi. yanlız işte memleketimizde ticarette uygulanan kayserili zihniyeti yer gösterici parasını bir şekilde bedavaya getirip daha fazla kar etme amacı gütmekte. sadece yer gösterme değil, bu adamlara salonun temizliğini de yaptırmaktadır bu işletmeler. bahşiş vermekten imtina ettiğimiz bu insanlar, salt bizim bahşedeceğimiz paralarla evlerine ekmek götürüp, çoluk çocuğunun geçimlerini sağlamaktalar.
evet para veriyorsunuz. haklısınız. ama biraz da bahşiş. az veren candan, çok veren maldan...
sinir katsayısının yükselmesine neden olan bir durumdur. öğrencisin paran yok, beklemişsin gençturkcell için 2. bileti bedavaya getireyim diye perşembe'yi pazartesi'ni zaten mısır *alamamışsın paran yok, çikolata *alamamışsın paran yok. bir de sanki sen yerini bulamıyomuşsun gibi eleman gelir "bahşiş" der. ulan y.rağım sen bahşiş demeyeceksin, seninki haraç! bahşiş istemeden verilene denir. işte böyle bir durumda zaten paran yoktur olsada azdır, üstüne bir de arkadaşına rezil olursun. kendilerine benim gibi asla para vermeyecek olanlar vardır çünkü sen zaten o görevin karşılığı para alıyorsun, "ben bahşişten kazanıyorum" diyorsanda bsg birader anlaşmayı benlemi yaptın? diye sorarlar adama.
bomboş salonda "abi istediğin yere geç otur" dedikten sonra avucunu açıp "bahşişi alayım abi" diyen yer göstericilere verilmesi mekruhtur.
elini açıp ayran budalası gibi bekleyenleri görmemezlikten gelmek insana hem haz verir hem de adama ağzının payını sessiz bir tepki ile verir.
(bkz: burç sineması)
hala bunlardan kaldı mı ve bunlar hala mı istihdam ediliyor denilesi garabet durum.
ayrıca hala mı bahşiş toplatıyorlar dediğimiz işletmeler durumu.