bugün

" 'yenilik' yerine 'şimdilik' gibi bir kelime kullanmayı tercih ederim. yenilik çok aldatmaca içeren, sığ bir kelime. ama şimdilik sadece şu anda olup biteni ifade ediyor.üstelik şimdiki zamanda olmak geçmişle, hatıralarla, önceki keşiflerle ve eğitimlerle, kültürle ters düşen bir durum değil.yani fesefi olsrsk bakarsak yaptığım müziğin hem 'şimdi'ye hem de geleceğe yönlendiren bütün geçmiş olayların tümüne ait olduğunu hayal ediyorum.
bence ''yeni' anlamsız bir kelime. bir pazarlama klşesinden başka bir şey değil.eş anlamlılarından da hoşlanmam; 'orjinal' mesela.asla " yeni " olunmaz ama mesela " yenilenmiş " olunabilir.

nikolai galen
bir duruma başka bakış açısıyla bakmak.
(bkz: yeni soluk)
Bilmediğin sularda yüzmek demektir. Eski iyidir, bilindiktir, güvenilirdir. Oysa yeni öyle mi? Bazen hayat veren, bazen senden bişeyler alandır yenilik. Bilemezsin ama bu gizemin çekiciliğine karşı koymak zordur. Zaten karşı koymamak gerekir. Yoksa yerimizde saymaktan başka ne katabilirizki hayatımıza, kendimize, zihnimize?
2 eylül itibari ile sözlükte yapılandır. siktiniz amk sözlüğü.
Kötüdür, ne gelirse hep ondan gelir.
Insan oğlu doymaZ hep ister bağımlılık yaratan bi kahpedir yenilik.
Ama bazen iyidir.
Kimin getirdiği çok önemlidir.
inovasyon, latince bir sözcük olan “innovatus”tan türemiştir. “toplumsal, kültürel ve idari ortamda yeni yöntemlerin kullanılmaya başlanması” anlamındadır. webster, inovasyonu “yeni ve farklı bir sonuç” olarak tanımlar. türkçe’de “yenilik”, “yenileme” gibi sözcüklerle karşılanmaya çalışılsa da, anlamı tek bir sözcükle ifade edilemeyecek kadar geniştir. diğer yandan “yenilik” ve “yenileme” “inovasyon” sözcüğü ile ifade edilemeye çalışılan kavramın dışında da çağrışımlara yolaçmaktadır. bu nedenle, “inovasyon”un teknik bir sözcük olarak kabul edilip, tıpkı “teknoloji” sözcüğünde olduğu gibi dilimize oturtulmasında yarar var.
eski bir durumun değişmesi.
eskiye değişiklikler katmak.