bugün

birden fazla personelin göerv yaptığı yazılım projelerinde kod güvenliği ve karmaşayı önlemek amaçlı kullanılan sistem.
ayrıca artık yerini team foundation services'e bırakan çok kullanışlı olmayan sistemdir.
Microsoft'un kucuk capta yazilim sirketleri ve organizasyonlari icin kaynak kodlarin guvenliginin saglanmasi ve takim calismasinin saglanmasiniicin gelistirdigi bir sistem.Basit olarak sistemin calisma seklini anlaticak olursam;

Ornegin x kisisi ile ben ayni projede calisiyoruz, ayni anda ben projenin a kisminda, x kisisi ise projenin b kisminda calisir ve birbirimizle koordineli olarak calisabiliriz. Dikkat edilmesi gereken sey get latest ve check in olaylaridir.

Check in yapmak dosyanin son halini sunucuya gondermektir bu durumda sunucudaki dosyanin uzerine yazilacaktir degisiklikler(yedegi yinede tutulur). Fakat dosyayi derleyip sunucuya oyle gondermek gerekir yoksa duzgun calismayan versiyon sunucuya upload edilmis olacaktir.*
Get latest ise sunucuya gonderilen x dosyasinin son versiyonunun pcye indirilmesidir.Diyelim x kisisi uzerinde calistigi a dosyasinda degisklik yapti ve bunu check in yapti sizde son halini almak icin get latest yapmak zorundasiniz. Burdaki onemli nokta ise sudur ki bu bircok yazilimcinin basini yakmistir* uzerinde calistigim x dosyasini check in yapmadan get latest yapmam yani benim yaptigim degisikliklerin sunucudaki dosyayla benim makinam uzerinde degismesi buda benim yazdiklarimin gitmesi anlamindadir yani emek bosa gider.

Daha gelismisi olan Microsoft Team Server mevcuttur.
© copyright 2005 - 2026