bugün
- fusya semsiyeli yabanci'nın gerçek kimliği38
- tai lung vs gocu22
- kullanıcı adı değişmiyor2
- true nickli yazar18
- sözlüktekiler kaç yaşında10
- kürtler asimile edilmelidir11
- sözlüğe renk katan yazarlar hangi rengi katıyor20
- habire1227
- asrın soygunu5
- analı avratlı sözlük kavgaları8
- teslimiyet4
- 1 gocu'ya 4 kişi dalması7
- bu ne soğuk amk5
- sözlükte kavga olacak hissi4
- tuvaletin evin dışında olması6
- kadınların reddedemediği teklifler6
- manisada okul saldırısı17
- karılı kızlı tiktok yerine sözlükte takılan tip4
- et döner dürüm9
- türkiye medeni bi ülkeyse neden hristiyan yok28
- sarı poşet kudurtması13
- gocusuz bir sözlük5
- evliliği ayakta tutan güçler13
- şemsiyeli olayının gerçek yüzünü açıklıyorum8
- yanlışlıkla plaj şemsiyesine diklemesine oturmak6
- allah'ın yasakladığı cinsel ilişkiler10
- afrikalılar gariban avrupa emperyalist yalanı17
- bir erkek ile yanlışlıkla göz göze gelmek5
- ecevit döneminin kepazeliği5
- krt tv4
- özel den turgutlu saldırısı öğrencilerine telefon2
- uludağ sözlük adalet sistemi5
- erkek kavgasının çok sıkıcı olması5
- seviyenin bugün yükselmesi için ne yaptın5
- sözlükten soğumak için fırsat gözleyen yazarlar3
- sözlüğün embesillerle dolu olması4
- sürekli birilerine cevap yetiştirmek9
- kadir inanır'ın kendi ailesine miras birakmaması6
- ikizler burcu kadını olmak7
- türkiye de muhalefet var mı9
- tas kafa traşlı hırt sorunu12
- kendinden bile sakladığın şey5
- götünden tanırım seni7
- sözlüğe renk katan yazarlar7
- sivilce için deneyimli yazar tavsiyeleri51
- 22 eylül istanbul gecesi2
- introsuyla bizi bizden alan şarkılar5
- çok hastayım sözlük6
- gocu'nun çaylak olması3
- erkeklerin bir kızda aradığı kriterler7
birinci cadı: kara kedi üç kez miyavladı
ikinci cadı: kirpi üç tıslayıp bir kez cıyakladı
üçüncü cadı: zebani karı seslendi: vakit geldi, vakit geldi.
(bkz: william shakespeare) (bkz: macbeth)
(bkz: cenabet)
ikinci cadı: kirpi üç tıslayıp bir kez cıyakladı
üçüncü cadı: zebani karı seslendi: vakit geldi, vakit geldi.
(bkz: william shakespeare) (bkz: macbeth)
(bkz: cenabet)
Uğurun kendisinde olmadığına inanmak. (bkz: şanssız)
bir mekanın başına da musallat olabilir.
okula giderken yürüdüğüm yolda bir dükkan var. 2,5-3 senedir o sokaktan geçiyorum kaç kere el değiştirdi hatırlamıyorum. tatile girerken pastane, dönüyorum eylülde perdeci olmuş. perdeci kapanıyor, emlak dükkanı oluyor, o kapanıyor başka bir şey, o kapanıyor başka bir şey...
yazık günah. aha bugün yine "kiralık" ilanı gelmiş üzerine. bir daha biri kiralarsa gidip insanlık namına diyeceğim, "abi/abla bi kurşun döktürüver!" *
not: gerçi bunun adı "ekonomik bunalım" ama ben o kısmını düşünmek istemiyorum. sinirim iyice geriliyor. esnaf kan ağlıyor...
okula giderken yürüdüğüm yolda bir dükkan var. 2,5-3 senedir o sokaktan geçiyorum kaç kere el değiştirdi hatırlamıyorum. tatile girerken pastane, dönüyorum eylülde perdeci olmuş. perdeci kapanıyor, emlak dükkanı oluyor, o kapanıyor başka bir şey, o kapanıyor başka bir şey...
yazık günah. aha bugün yine "kiralık" ilanı gelmiş üzerine. bir daha biri kiralarsa gidip insanlık namına diyeceğim, "abi/abla bi kurşun döktürüver!" *
not: gerçi bunun adı "ekonomik bunalım" ama ben o kısmını düşünmek istemiyorum. sinirim iyice geriliyor. esnaf kan ağlıyor...
ortadan kaybolmamla gerçekleşecek eylem. *
her ergen bireyin başına gelir. maaz allah banyo yapmazsa uzar gider.*
(bkz: batıl inanç)
Artık inandığımdır be sözlük!
10 ayda yaşadıklarımı artık sadece uğursuzluğa bağlayabiliyorum.
içim acıyor artık.
Babam hapse düştü, 2 amcam da içeriye girdi, maddi durumlar sıkıntıya girdi, babaannemi kaybettik, bu durumu babama anlatmak bana kaldı, amcamlarla aramız bozuldu, babamın sevgilisi ortaya çıktı, işlerimiz elimizden alındı vs... vs...
Böyle işin ben ta...
inanıyorum artık uğursuzluğa...
10 ayda yaşadıklarımı artık sadece uğursuzluğa bağlayabiliyorum.
içim acıyor artık.
Babam hapse düştü, 2 amcam da içeriye girdi, maddi durumlar sıkıntıya girdi, babaannemi kaybettik, bu durumu babama anlatmak bana kaldı, amcamlarla aramız bozuldu, babamın sevgilisi ortaya çıktı, işlerimiz elimizden alındı vs... vs...
Böyle işin ben ta...
inanıyorum artık uğursuzluğa...
2013' e girdiğimizden beri yaşadığım ( duran arabama çarpılması, kartın bankamatik tarafından yutulması, kaymak gibi yolda lastiğin patlaması, nüfus cüzdanının kaybolması vs. ) uğursuzluk diye nitelendirdiğim olaylardır.
çok eski devirlerden beri var olduğuna inanılan soyut bir durumdur uğursuzluk. hem de her koşulda var olabiliyordu.
genellikle de bir hayvan eşkalinde belirirdi uğursuzluk. şeytanın çocukları hayvan silüetindeydiler. iblis, yarasa, kertenkele gibi. zaten ortaçağda, pekçok hayvan şeytanın varyantları olarak görülürdü. buna, şeytanın somut bir güç olarak sivrilmesi bile diyebiliriz. doktor faust incil okurken, şeytan mefistonun kendisine siyah bir köpek olarak geldiğini anımsıyorum.
modern çağımızda bile, hala pirimitif insanın uğursuzluk atfı yaptığı hayvanlara kötü muamele ediliyor. yapmayın! baykuşu, yılanı, kara kediye etmeyin bunu.
genellikle de bir hayvan eşkalinde belirirdi uğursuzluk. şeytanın çocukları hayvan silüetindeydiler. iblis, yarasa, kertenkele gibi. zaten ortaçağda, pekçok hayvan şeytanın varyantları olarak görülürdü. buna, şeytanın somut bir güç olarak sivrilmesi bile diyebiliriz. doktor faust incil okurken, şeytan mefistonun kendisine siyah bir köpek olarak geldiğini anımsıyorum.
modern çağımızda bile, hala pirimitif insanın uğursuzluk atfı yaptığı hayvanlara kötü muamele ediliyor. yapmayın! baykuşu, yılanı, kara kediye etmeyin bunu.
inandığım durumdur. Birşeyi herkese söylersem uğuru kaçıyor diye düşünüyorum.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar