bugün

çocuksu düşüncelerin en sevimlilerinden biri. hele bir de yarın özel bir gün ise.
çoçukken gözlerimi ardı ardına açıp kapar ve sabah olacak mı diye denerdimi tatlı bir çocukluk anısıdır.
özellikle yarın cumartesi ise söylerdim. cumartesi günü sabahtan akşama kadar sokakta yaramazlık yapabiliyordum. pazar tatil.
okuldayken perşembe günleri telaffuz edilen, bir an önce cuuma olsun, bitsin, tatile girsek diye düşünürken sarf edilen söz.
uyuyayım da yarın çabuk gelsin mantığını ben hep küçükken uygulardım. Bu uygulamanın amacı ise kendimizce, bugünün çabuk bitmesi için uyuyarak ertesi günün daha çabuk geleceğini sanmaktır. Özellikle bayramların bir gün önceki gecesi bu düşünce uygulanarak öbür güne daha tez ve dinamik bir halde uyanıldığı sanılmaktadır.
(bkz: uykunun gençliğimizi öldürdüğü gerçeği)
sırf bu yüzden uyuyamamak / uyumamak.

büyüdükçe masumiyetlerin kaybolması.
özellikle yaşlıların akşam olsa da yatsak sözü gibi.
yarın çabuk gelsin de yarim öpsün yanaklarımdan.
hala yaşadığım durumdur küçümsemeyin.
diyet yapan biri için çok önemlidir. zira yılbaşı ya yemek serbesttir. uyumalı, zaman geçmelidir.
çocukluğumuzun en masum düşüncelerindendir. özellikle ertesi güne mahsus bir söz verilmişse çocuklara, bu düşünce ortaya çıkar.
çocukken bayram sabahlarını beklerken dile getirilirdi. bütün yeni elbiseler baş ucuna asılır, onlara bakarken bu sözler içimizden geçerdi. kurulan hayallerle birlikte uykuya dalınırdı. *
Çocukluğumuzun en çok söylenen sözlerinin arasında bu vardır , hala bile söyleriz. yarının çabuk gelmesini isteriz çünkü bugün artık ona çok sıkıcı gelmiştir yada baymıştır, yarın ona göre yeni bir hayar ve yeni bir yaşamdır , yeni arkadaşlıklar , yeni düzen ve oyun.
Diyette olan insan düşüncesidir.