bugün

varolmayan sorundur. peki niye?

uuser olarak adlandırılan uludağ sözlük kullanıcılarının, ki hepsinin sıfatı yazardır, komplike cümleler kuramadığını dile getiren bir tartışma konusudur bu yalnızca. uuser'ların hepsi, ki 31788 kişiye tekabül eder, muhteşem söz sanatları ve çeşitli araştırmalara dayanan bilimsel gerçekler ile harmanlanmış tuğla gibi kelamlar edebiliyor olsa idi, zaten hiçbiri burada olmaz idi. haydi hepsinin yine bu platformda muhteşem konular işlediklerini düşünelim, bu halde de 'yazarlık' denen olgunun hiçbir anlamı olmaz idi. nasıl ki tıp fakültesine giren herkesin sihirli parmaklara sahip muhteşem birer beyin cerrahı olması halinde dünya büyük bir kaosa düşecekse, herhangi bir platformdaki herkesin aynı becerilere sahip olması o denli kaosa sebep olur bu yaşlı gezegenin atmosferinde.

uzun yıllar boyunca, yalnızca matematik ve ona bağlı olarak geliştirilen mantık soruları ile ölçülüp, insanları sınıflandıran iq yerini çoklu zeka kuramına bıraktığından beri daha da netleşti aslında her şey. bu kurama göre, ki başlığına göz atıp incelerseniz daha net anlaşılır, sekiz farklı zeka çeşidi vardır. bu sekiz farklı zeka çeşidinin her insanda farklı baskınlık derecesi vardır. bu baskınlık derecelerinin çeşitliliği sayesinde her insanın yetenekleri ve öğrenebilecekleri farklılık gösterir.

dolayısıyla, bu güzide kuramı da dikkate alarak, her insanın farklı yetileri olduğunu söylememiz çok güç olmayacaktır. başlıktaki probleme uyarlarsak, bazı uuser'lar düşüncelerini tek bir cümle ile çok güzel ifade edebilir. bazı uuser'lar düşüncelerini tek bir cümleye dökerler, ancak yeterli olmayabilir. bazı uuser'lar tek bir bkz marifetiyle, yılmaz özdil tarzıyla olmamak şartıyla, on paragraflık anlatım sağlayabilir. bazı uuser'lar da kalemine hakimiyeti ve hadise hakkındaki derin bilgisi sayesinde akıcı bir biçimde onbin karakterlik yazısını hiç bıktırmadan okutabilir.

konuya bakışımın temeli olan çoklu zeka kuramının, iq yöntemine karşı nasıl galip geldiğini küçücük bir önekle pekiştirerek sonlandırmak istiyorum.

şahsım, sınıf öğretmenliği bölümünü vasat bir derece ile beş yılda bitirebilmiş, iki yıldır kpss sınavını kazanamayıp öğretmenliğe adımını atamamış, iki nokta arasındaki yaklaşık mesafeyi tutturamadığından dolayı adres tarifinde beginner bile olamayan, yüzkırkdokuz iq, ki dünya genelinin %2'lik kısmında yer alan dahi anlamına gelir, sahibi bir bireyim. umarım doneyi almışızdır.
bluevelve ile çözülen sorundur.

hepimizin basit ve kısa tek cümlelerine yetecek kadar uzun ve komplike cümleleri vardır kendisinin.