çevremizde, yanımızda, berimizde, önümüzde bu aktiviteyi yapmayan insanı bulmak zor değildir... böyle zatlar yanında özellikle tombo uçlarını taşırlar ve kaleme de bir taneden fazla uç koymazlar... birden fazla uç koyup yanında gene de ucunu taşıyan tipler de mevcuttur tabi. amma velakin ben tüm öğrenim hayatım boyunca bunu yapmadığım için bana hala garip gelmektedir. hatta çokta mantıksız. elbet öylelerinin de haklı sebepleri vardır ama bence durum bu merkezde...
bazı kalemlerin doğası gereği bu eylem sakıncalı olduğundan dolayı, böyle yapan insanlar mevcuttur. fazladan ucu kaleme koyarsınız, fakat zaten mevcut kullanımda olan uç bitene kadar o yedek niyetine koyduğunuz paramparça olacaktır. bu sebeple tavsiye edilmez.
Sınavda uç kutusuna ihtiyaç olduğu göz önüne alınırsa doğal bir eylemdir. klasik olmasına rağmen hala geçerli bir hatırlatma yöntemidir.
kalem kutusu sahibi öğrencilerin yaptığı aktivitedir. genellikle bunu bayanlar çok sık yapar.
(bkz: tek defterle üniversite bitirmek)
kişinin kalemine hoyratça davranacağını bildiği için içindeki uçlar kırılmasın diye kutusuyla yanında taşımasıdır. hoyratça kullanıma örnek;

biri arkadaştan alınmış iki adet uçlu kalem temin edilerek birinin uç kısmını diğerinin cebe takılan demir kısmına gelecek şekilde hizalayıp, birini sabit tutup diğerini havada pervane misali döndürerek her seferinde hakimiyeti kaybedip kalemi sağa sola fırlatmak suretiyle kalemin içindeki uçları uç tozu haline getirmek.
"0,7 tombo ucu olan var mııı?" deyu bağırma ihtimalini ortadan kaldırmak içün yapılması mantıklı olan davranıştır.