bugün

Tıp devlette iş garantili ama mühendislik değil işsiz kalma ihtimali var.
Yazılım ogrenseydin *mmmmmcik .
(bkz: sidik yarıştırmak)

Bu iki meslek bambaşka dünyalara sahip. Burada hala kapıştırma yapmaya çalışıyorlar. O ambulansı, sedyeyi, iğneyi vb. aket ve araçları yapanlar mühendistir. O mühendisleri de iyileştiren tıptır. Sonra bu iki meslek dalı insanlığa hizmet eder. Yani kazanan insanlıktır.
Çalışmayı abartmadan bu yerlere gelenler var, kafaları çalışıyor bu insanların. Ben şahsen steakhouse açmanın daha iyi olacağını düşünüyorum.
Tıp, Çekilen dişin yerine aynısından yapamıyor saç çıkartamıyor,numarası ayarlanabilen çıkarıp takmak gerekmeyen lens yapılmalı artık bu devirde. mühendisliğe bakıyorsun 50 sene önce bile uzaya gidiliyor dünyayı yok edecek bombalar yapılıyor. Teknoloji insan vücuduna gelince neden bu kadar ilkel?
Tıbbın açık ara sikertip alacağı versustur. insan sağlığı ile neyi yarıştırabilirsiniz ulen.
kafanız mı iyi ? yaptığınız karşılaştırmaya bakın. en kötü tıpa 14 bininci sırayla girerken , iyi bir mühendislik dalının en kötü olarak 140 bininci sırayla hatta belki daha da düşük sıralamayla girebilirsiniz. mühendislikte tercih çok. bir sürü dalları var mühendisliğin , biri olmazsa diğeri olur , en kötü ikinci öğretim olarak okursunuz , onun da birinci öğretime göre pek bir farkı yok zaten

şimdi gelelim tıpa , en kötü üniversitenin tıpının sıralaması aklınıza gelebilecek neredeyse bütün bölümlerden daha yüksek. abi çünkü işsiz kalma diye bir olay yok. 6 sene okuyosun , tusa giriyosun istediğin bölümü öyle seçiyosun ve duyduğuma göre oldukça zor bir sınavmış. en kötü doktorluk mesela aile doktorları en az 3500 lira alıyorlar , bu bahsettiğim en düşük , diğer doktorluk bölümlerini düşünürseniz mesela kalp ve damar cerrahı , muhtemel olarak aylık 6000 - 7000 lira alır. eğer başarılıysanız ve fazlaca bir ününüz varsa bu ücret 10 bin lirayı bulur. emekli olup özel hastanede çalışan bir cerrah tanıdığım 14 bin lira maaş alıyordu , oldukça başarılıydı.

iyi bir sıralamaya sahip olup tıp istemeyenler de var tabiki , tıp okumak göt ister , 6 sene boyunca çıldırmış gibi ders çalışmak zorundasın çünkü. 5 bin sıralamaya sahip olup da mühendislik seçersen de sırtın yere gelmez. mesela odtü mühendislik. çok iyi.

eğer ilk 10 bine kadar sıralamaya sahip olup da mühendislik seçen biriyseniz kendinizi tıp öğrencisiyle kıyaslayabilirsiniz lakin ilk 80 bine girip mühendislik okuyorum diye götünüz kalkıyosa ve tıpla kıyaslama yapıyorsanız komik duruma düşersiniz.
mühendislik seçen insan samimidir. ama mühendislik her yerde okunmaz belli başlı yerde okuyanlara mühendis derim ben.
Özel sektorse mühendislik de iyi para var elektrik için konuşuyorum . fakat tıpta uzman olur ünlülerin ve siyasetçilerin doktorluğunu yaparsanız sırtınız yere gelmez.
tıp türkiye şartlarında en garanti en iyi para kazndıran meslek sevende sevmeyende yapar. garanti çünkü. ama mühndislik riskli riski seven gitsin. ama seven adam mùhendisliktede iyi paralar kazanır.
türk eğitim sistemi= ezber yap para kazandıran mesleği oku.
bir mühendis olarak ms1.
arkadaş sen mühendissin ne bu havalar.sanki mütayitle çift daireden 5 kat çıkacak o değilmiş gibi kendini tıpla kıyaslamayı bırak. inşaat için konuştum.
gerisi de çok farklı değil elektrik hariç.

özel üniversitelerde 330 puanlara mühendis olabilirsin ama tıpçı olamazsın.
Muhendislik sker atar.

Edit: muhendislik derken herhangi bir universiteden bahsetmiyorum o kadarini anlamaniz lazimdi.
Şu son günlerde sonucu merak ettiğim durum. Bana göre... Bilmiyorum cevabını iste bir bilgisi olan varsa lütfen aydınlatsın. Hangisi daha avantajlı??
Bana gore insanlar muhendisler ve digerleri diye ikiye ayrilir cunku cevrenizdeki en ufak bir sey bile muhendisligin o mukemmel yarataciligin elinden gecmistir. Tarihe baktigimizda bazi buyuk siyasi liderlerin de muhendis oldugu gorulur, yanlis hatirlamiyorsam turgut ozal elektrik eloktronik muhendisi idi tabi mesele isi degil mesele buyuk lider olup olmamasidir kisiden kisiye gore degisen bir kavramdir bu. Bana gore ataturkde buyuk bir muhendis idi , zira askeri okullardaki veya matematik geometri alanlarindaki ustun basarilarinin altinda bu yetenegi yatmaktadir. Cogu iyi askerin de muhendislik becerileri ust duzeydir bence cunku zor hava ve yasam kosullarina ayak uydurmak icin egitilmislerdir ayni zamanda bir cesit imece sistemi icindedirler ayni zamanda. Zorluklarla mucadele etmeyi iyi bilirler. Tip ilimi ise daha cok nasil desem biyoloji temellidir , biyoloji ise canlilar ile ilgilenen bilim dalidir yani bu iki meslek grubu cok farkli noktalari hitap etmektedir birisi nesnelere birisi ise canilarla ilgilenir.

Peki sizcede biz tip doktorlarina insan muhendisi diyemez miyiz ? Sonucta onlar da birer canli zanaatkaridir ve sanatlarini ifsa ediyorlar.
(bkz: tıp mühendisliği)
tıp sevilmezse okunacak bölüm değil .sürekli ders sürekli stres .oğlum 4 e geçti yarı saçı gitti .
tıp tercihimdir. ama tabi ösym sağ olsun hayaller yalan oldu.

şuan tek umut dişçilik.
tıp vs elektronik mühendisliği fakülteleri kıyaslandığında elektronikçilerin döveceği versustur. elektronik okumak her baba yiğidin harcı değildir. gidin siz anatomide ezber yapın amk. biz astronomik derecede zor fizik dallarını öğrenirken saçımız beyazlasın aq. keşke ezber yapma şansımız olsa lan. ben yurt dışında şirkette çalışırken siz kokmuş devlet hastanelerinde sürünün amk. fhjgdsfh. siz asla kendinizi geliştiremeyecek çürüyeceksiniz güzel ülkemde. maalesef gerçekler acı.

peşinen not: okulumdan mezun olduktan sonra bi Amerika'daki bide Türkiye'deki üniversitemden diplomam olacak.
Tıpa giden ve sayısal alanları seven herkes risk alamadığı için veya aile baskısıyla gider bölümüne
mühendislik yazdım
pişman değilim.
ben tıpçıyım anlatmama gerek yok ne kadar sıkıntı oldugunu ama eski ev arkadaşımdan biliyorum kendisi elektronik muh. benden daha cok çalışıyordu nasıl zorluyorlardı gorseniz tıpta okuduğuma dua ettim yani ikiside sıkıntı. en güzeli iibf adamlar sabah akşam yatıyor son gece çalışıp ders geçiyorlar. ben vizelere bir ay önceden başlıyorum anasını satayım.
Ösym zımbırtısı baz alınarak kıyaslanamayacak birbirinden farklı iki meslek dalıdır. neye göre kime göreyi hak eder. ben diyorum hanya sen diyorsun götüm karayı da hak eder. üniversite sınavında çok iyi puan yapıp tıp okuyup doktor olmuş ve hayatımızı karartmış olan mahluk, fizik bölümünü dereceyle bitiren babamın yanında sıfatsız kalır misal. ayrıca her mühendisliğe 340 puanla girilmiyor. ayıks!

özet: saçma karşılaştırma. adam olduktan sonra her mesleğin insanoğluna faydası var.
340 puanla yarı özel okuyup, bir baltaya sap olamamış mühendis, tıpa gelip ortalama kasma amacı gütmüş ve dönemini 90 ortalamayla bitirmiş bir ordinaryus adayından daha fazla saygı hak eder. net.
mühendiste değilim tıpta okumuyorum ama artık anlatmam gerek.

mühendis mi olmak istiyorsun 340puan yap yarı özel istanbulda çoğu mühendisliği okursun tıpta siksen okuyamazsın süper puan yapmadıkça.

mühendislerin kendini bir sik sanma durumudur tıpla mukayese edilmez.

düzenli bir çalışmayla liseden itibaren ve çok çalışarak tıp okunur.

ama lisede normal okuyup son 1 sene dershanede kastırmayla tıp kazanılmaz.

yani mühendislerin 340 puanla yarı özele girebildiklerini unutmadan susup oturmaları gerekiyor.
Türkiye' de yaşayacaksanız eğer tıp derim. parasız kalmazsınız en azından.
ama aynı anda savunma sporlarını öğrenirseniz sizin için daha iyi olur. malum, hekim dövmek milli sporumuzdur. kendinizi korumanız gerekebilir.
mühendisliğe gelince, mühendis hayatın her yerindedir. kullandığımız her şeyde mutlaka bir mühendisin emeği vardır.
fakaaat tutup da öğrendiğiniz her şeyi kullanıp çığır açmak, gelişmek, geliştirmek istemeyin.
bilim için ayrılan bütçemiz ortada.
ha, eğer ' ben idealist değilim, standart bir maaşla standart bir mühendis olurum', o zaman mühendislik okuyun ameka.