bugün

başbakan yardımcısı ali babacan ın yorumu..

türkiye'de tasarrufun milli gelire oranının yüzde 12'ye düştüğünü, bunun geleceğe güvenle bakıldığı anlamına geldiğini söylemiş..

afedersin ama türkiye de çalışan kesimin bal gibi de gelecek endişesi var..

özel sektör zaten sömürüp atıyor, kemirip duruyor.. kaç yaşında insanlar üst düzey makamlarda çalışırken "şirket politikası" olarak işten çıkarılıyor.. geç çalışanların aldığı maaşlar zaten yetersiz..

30 yaşında olupta 5 - 6 milyar kazanan kişilerde 5 sene sonra işsiz kalabilirler.. ki 30 yaşında o parayı kazananda çok değil bence..

ee bende söz de devlet memuruyum ama belediyeye sürekli bi baskın bi operasyon yapılmasından dolayı tırsmıyo değilim.. bi suç işlediğimizden değil, hapse alınanların hepsinin suçsuz olmasından dolayı daha da korkuyorum..

bugün, hapse girsem görüş gününde görüşmek için yazabileceğim 3 kişiyi düşündüm.. 1 kişi bile bulamadım, o kadar da yalnızım!

http://www.radikal.com.tr/...
ihtimallere endişe yapılır.
insanların biriktirecek parası olmadığı sonucu ortadayken, başkasının bardağına bakmaktır. zira bunda bir yudum su kalmadı, dolu görünsün.

Not: Tasarruf mevduatı sahiplerinin toplam nüfusa oranına bakın bakalım %12 nin %98 i kaç kişiye ait.
gelecekle ilgili bi ümitleri olmadığı için endişeleride yok.
haklılık payı vardır. en azından kendi adıma. devlet memuruyum ohh misss, işimi yapıyorum, sözlüğe giriyorum. garanti işim var.

not: eksileyenlere saygılar, çalışın sizinde olur.*
çünkü gelecek yok.
düzensiz yaşamakla alakalandırılabilecek olan durumdur. insanlar deneme-yanılma yoluyla bu konuda endişelenmenin ne kadar yersiz olduğunu anlamıştır. ancak aynı konudan ygs öğrencilerine bahsetmeniz önerilmez.

(bkz: adamı taşa tutarlar valla)
türkiyede çalışanın gelecek endişesi yoksa biz de türkiyeye iltica edelim dedirten absürd tespittir.