bugün

iktisat tarihini okumuş, doğru söyleyen insandır. sanayileşmiş devletlerin nasıl sanayileşme evrelerini geçirdiklerini bildiğinden, üretmemekle kalkınılamayacağını bilen insandır. sınırlar kalktığında, gümrükler kalktığında, küçük ve orta ölçekli işletmelerin küresel rekabetle baş edemeyeceğini bilen, böylece ülkede zenginler sınıfı oluşarak, gelir adaletsizliği oluşacağının farkında olan insandır. ayrıca bu insan, kalabalık bir ülkede yaşadığından, üretim dışı kalkınma girişimlerinin ülkede işsizliği artıracağını bilendir. ithal ikamesiyle üretilebilecekken, üreticisine teşvik vermeyip dış alıma yönelinmemesi gerektiğini bilen insandır.

bu insan hükümetine şu soruyu sorar. madem önemli olan ürettiklerimizi satmaktır. ürettiklerimiz üzerinde ihtisaslaşmak ve dünyada yerimizi almak için bana hangi teşvikleri sağladın? ve bu ürettiklerimizi satabilmek için izlememiz gereken plan ve stratejileri ne kadar uyguluyoruz?
tarım , sanayi , kültür- sanat vesaire her alanda üretimle kalkınılacağının farkında olan insandır.
%50 haklı olan insandır. ürettiğini pazarlamak değeri fiyatı ile satmaktır geri kalan %50 si de. yoksa nasıl kalkınır bir memleket dediğimdir.
"Ama satabildiği takdirde " diye devam etmesi gereken insan. Dünya fındık üretiminin büyük çoğunluğunu biz gerçekleştiriyoruz ama her sene elimizde patlıyor.
eksik ama doğru söylemiş insandır.
Türkiye transistörlü radyo üretirse kalkınamaz ama, güneş görmeyen ingilterenin verimliliğinde buğday üretirse kalkınır.
Siyah beyaz tv tüpü üretirse kalkınamaz ama, elektronik araştırmalara önem verip, tv nin plastiğini üretmek yerine yeni teknoloji dlp üretimi yaparsa kalkınır.
Neyi ne zaman ürettiğiniz pazarlamadan önemlidir. Mühim olan pazarlamak değil ihtiyacı belirlemektir.
benim o insan.türkiye tabiki üretimle kalkınır arkadaşım.her ülkenin, her ekonominin üretimle kalkınacağı gibi.zaten bahsedilen yüksek faiz politikaları yapılamayan üretimden girmeyen parayı ülkeye sokup büyümeye devam etmek içindir.ha ne kadar doğrudur, ne kadar gerçektir tartışılır o ayrı konu.ama eğer üretirsen ve biraz olsun uyum politikalarına karşı koyarsan o zaman bu büyük köyde arzına bir talep bulabilirsin.sonrada bütün uzak doğunun yaptığı gibi kalkınmaya başlarsın.ayrıca üretimle kalkınma fikrine muhalif bir bakış açısının kalkınmayı sağlayacak fikri nedir merak etmekteyim.
SLOGAN iNSANIDIR.
ÜRETiMiN iÇERiĞi VE KAPASiTESi, PAZARI VE PAZARIN KONTROL ALTINA ALINMASI FAKTÖRLERiNi DiLE GETiRMEZ.
EN iYi ÜRETiMi SÖMÜRGE KOLONiLERi YAPMIŞTIR.
ÜRETiM, NE iÇiN VE HANGi DiNAMiKLERLE BU ÖNEMLiDiR.
YOKSA HAMMADDE ÜRETiRSiN, ADAM SANA iKi KATINI TÜKETTiRiR. YERiNDE SAYARSIN HATTA GERiYE GiDERSiN.