bugün

korkunç bir beyin hastalığıdır.
geçmişte bu hastalıktan muzdarip kişiler farklı dini inanışlar doğrultusun da ''içine şeytan girdi, başka bir ruh onu ele geçirdi, iblisler ona musallat oldu'' ve tabii ki ''içine üç harfli kaçtı'' olarak tanımlanmaktaydı.

o dönemlerde bilimsel tedavi gelişmiş olmadığından. ve bu hastalık açıklanamadığından dolayı. dini yöntemlerle söz konusu
şahsa yardım edilmeye çalışıyordu.

buna en büyük örnek şeytan çıkarma olaylarıydı.
günümüzde ne yazık ki bu yöntemler bazı muhafazakar kesimlerce kullanılmaktadır.

özellikle Katolik Hristiyan ve bazı Müslümanlar bu yöntemler ile tedavi etmeye çalışmaları günümüzde örnekleri mevcut.

hasta krizi şiddetine göre değişir fakat son derece korkunç krizler geçirirler.

söz konusu hastalıktan muzdarip bir hastanın geçirdiği kriz: https://youtu.be/O5WiHvkDKQc not: hassas kişiler izlemesin.

bunu izlemenizi tavsiye ederim: https://youtu.be/tTaqwWssREs

tanım: epilepsi ve geçmişte tanımı.
şakaklara yakın yerde olan, motor epilepsinin aksine üstü kapalı deneyimler sunan türden bir sara nöbetidir. buna sahip kişiler genelde aşırı dinsellik, aşırı yazma isteği yani hipergrafi ve üst düzey bir güç olduğuna yönelik inançlar geliştirir.
(bkz: jeanne d arc)
Kimilerinin hastalık dediği şey nedense toplumlara huzur ve düzen getirmiştir. Vay anasını.
muzdarip olan bir diğer dini şahsiyet: (bkz: havari paul)
peygamberlere vahyin geliş şekilleri, peygamberlerin yaşadıkları sıkıntılar ve vahiy gelirken gösterdikleri semptomlar incelendiğinde, temporal lob epilepsisi hastaları ile benzerliklerinin çok fazla olduğu görülebilir.

epileptik nöbetler ilk başladığı zamanlar semptomlar oldukça ağır seyreder. hasta önce olmayan bir kötü koku duyar, bayılır, epileptik nöbet geçirir. sonrasına kalkar hiçbirşey olmamış gibi devam eder, duyduklarını söylerler ve hatta kendilerine vahiy geldiğini iddia ederler. daha sonraları semptomlar gittikçe daha az şiddetli olacak şekilde seyreder (titreme, hafif kasılmalar vs).
halk arasında "peygamber hastalığı" olarak geçen hastalık.