bugün

Gece yarısı aklıma kimin söylediğini hatırlamadığım bir filozof'un bu sözü geldi. Mutlak Tanrı inancını koruyup onun söylediği lafızlara inanmamak ya da önemsiz bulmak ne kadar manidar bilemiyorum. Belki de tanrının söylemleri diye bir şeyin olmaddığını ya da yaratıcının bu kadar gaddar olduğunu düşünmemektedir. Neden bu mucize eserlerini cehennem ile korkutsun ki diye de düşünmüş olabilir. Ama yok bence din kavramı bu zamana kadar hep egemenlerin elinde bir sömürü aracı olarak kullanıldığı için bu sözü ancak bu argümanımla destekleyebilirim belki de.
(bkz: deizm)
tanrıya inanıyorum, peygamberlere inanıyorum lakin değiştirilen kitaplara, devire göre değişen kurallara inanmıyorum. 600 yıl arayla şarap kutsalken niye yasaklasın allah bunu.
(bkz: allah allah)
(bkz: deizm)

not: inandığı tanrı sadece evreni oluşturandır, yaratandır. bu süper bir güç de olabilir. tek tanrı kavramı allah değil dünyada.
bazi insanlar buna 'dusunmek' diyor. bilemedim simdi.
deizm dir kendisi. yaradan bir güce inanıp dinlere inanmamaktır. çok da mantıklıdır.
Yıllardır sorduğum sorulara cevap bulamadığım için benim de içinde bulunduğum düşün şeklidir.
Yaratıcı bir güce mutlak inanırsınız,ancak bu gücün değişik dönemlerde farklı ibadet biçimleri öngörmesini ve O'na ulaşmak için farklı yolları tek kılıp, her zaman bir önceki yolu 'günah' bildirmesini anlayamazsınız.
ille de bir yol benimsemek gerekmediğini farkedersiniz sonra onu anlayabilmek için.
ilahi dinler öncesi insanların doğayı kavrayış biçimlerindeki 'tanrı' nın aslında ilk başından beri en güzel anlatım olduğunu düşünürsünüz.En küçük bir böcekten kocaman bir evrene kadar herşeyin mükemmel uyumuna hayran kalırsınız,anne karnına düşen yavrunun eşşsiz birşekilde ilmik ilmik işlenip müthiş bir denge ile ortaya çıkışında bulursunuz allahı ve doğadaki tüm bu denge yaratıcı gücü anlatır size.Ancak O'nu anlamak için bir takım kurallara ya da yasaklara-günahlara-sevaplara ihtiyacınız olmadığını düşünürsünüz.Ve tanrının dine ihtiyacı olmadığını da düşünürsünüz..
Dini 'tanrıya ulaşmada bir yol' olarak tanımlarsak Allahın bir yol öngörmediğini düşünürsünüz,buna ihtiyacı da yoktur.Önemli olan iyi olmaksa bunu nasıl yaptığınızın da önemi yoktur.
Hala cevaplayamadığım sorularım var,ancak yaratıcıya ne kadar çok inanıyorsam,ilahi bir dine olan inancım da sanırım hergün bir o kadar azalmaktadır.
güncel Önemli Başlıklar