bugün

adil olmasa da tek güçlü olduğu için bişey denilmeyecek varlıktır
zeus mu apollon mu?
tanrı dedin de ondan şeyttim.

sorunsaldır.
Allah adildir.

Cevremde gördüğüm, elimin , gücümün yettigine yardim ederim. Güzel birşey yaparsam komşuma kokar diye veririm. Vergimi veririm . Devlet niye var , koruyup bakacak. Yine de sadaka, zekat ne gerekirse yerine getiririm. Gizli olarak

Her dara düşen fuhuş yapıyor o halde. Yok onun sucu da benim olamaz heralde.

Sokaklarda beli çeken genci önce babası takip edecek , onlar yoksa devlet el koyacak . Görürsem gerekli yerlere haber veririm.

Ben iş sahibi olmak için araya adam sokmam. Tenezzül etmem. Minnet etmem. Hakkım olmayanı asla istemem.

Muhtar kardeşim allah adildir. Herkes neyi hakkederse onu bulur ama bu dunya da ama obur dunya da.

Edit: gösteriş amaçlı yazılmamıştır bu yazı, üstte sorulan sorulara cevap amaçlıdır. Yoksa ne yaptık ta neyin gösterisi olacak. Farz ibadetler zaten yapılması kesin ibadettir. Övünülecek bir durumu yoktur. Mükemmel değiliz. Kendi halinde insaniz.
Ateistler atıp tutunca ooo voovvv alkış kıyamet, biz iki soz söyleyince susun , gösteriş yapıyorsunuz. Allahın bizim savunmamıza ihtiyacı yok , tövbe
Tanrıdan tanrıya değişir.
görsel
Kisa çöp uzundan hakkını elbet alacak.
Olsaydı belki adaletli olabilirdi.
Tanrı eşit değildir ki kimseyi aynı yaratmamıştır. Tanrı adaletlidir ki cennetle cehennemi yaratmıştır. Adaleti bu dünyadan beklemeniz hatadır. Sorunsal, Sorunsal olmaktan çıkmıştır, teşekkürler.
Önce şurdan başlanmalı.
1)Nasıl doğru düşünürüm.
2)sorum ne? tanrı adil midir?
3) tanrı nedir, ne niteliktedir ve ne kapsamdadır?
4)adil nedir? Hangi eylem adildir? Adil olmayan nedir?

Eğer mantıklı bir argüman kuracaksanız kuşkuya yer vermemeniz gerekir. Bi düşünün bakalım tanrı kavramını apaçık bir şekilde, akla uygun tanımlayabiliyor musunuz? ikinci olarak adillik ve adil eylemleri kesinkes bir şekilde herkesçe ortak adlandırabiliyor musunuz? Eğer bu neliği mantıklı, kuşkuya yapalı ve açık bir şekilde cevaplayabiliyorsanız argümanınızı kurarsınız diğer türlü mantıksız ve saçma olur. “Tanrı” ve “adil” kavramları çok göreceli ve kabul ettirebilirliği mümkün olmadığı için soru cevapsız ve boş bir sorudur.
cahillik başa bela açın kuranın türkçe mealini oyuyun. bu dünya imtihan dünyası yani adalet yok sınanıyoruz. nerde hangi kaynakta yazıyor dünya adaletli diye.

hz adem in cennetten kovulduğu bir nevi ceza için gönderilen yerin adı dünya. siz kaç tane tatil köyü gibi hapishane gördünüz.

kuran da ne yazıyor kimini zenginlikle kimini fakirlikle sınıyacaz kiminin malından canından eksilteceğiz sabredenler feraha erecek.

mesela adam holding sahibi ama hasta sadece diyetindeki yemekleri yiyebiliyor. dışardan gören vayyy adam holding sahibi.
bunu organ nakil lisetesinde sıra bekleyen adama, lösemi ünitesinde tedavi gören 5 yaşındaki çocuğa, afrika'da açlıktan ölmek üzere olan bir kadına, suudi arabistan'da bir eşcinsele, texas'ta yaşayan bir zenciye, türkiye'de çocuklarını doyuramadığı için intiharın eşiğine gelmiş işsize de sor. cevaplar aynı olduğu zaman yemin ediyorum tanrının razı geldiği din neyse ona boyun eğeceğim.
gene tanrının insansı özelliklere sahip olduğu düşüncesi ile sorulmuş bir başka soru.
tanrının insansı değerlerle donandığını sanmıyorum.
bambaşka değerler ve yöntemlere sahip olmalı.
bence, yaratır gerisine karışmaz.
gezegenleri yaratmış, yıldızları yaratmış hiç onlara müdahale ediyor mu?
hayır. kurulmuş saat gibi dönüyorlar.
dünya ya da karıştığını sanmıyorum.
herkes cennetini de cehennemini de bu dünya da yaşayıp gidiyor.
sonrası kesinlikle meçhul.
fiziki delillere göre toprak olup gidiyoruz ama kimse bana yok şöyle oluyoruz, böyle oluyoruz demesin çünkü ne giden var ne gelen.
ha cennet fikri gayet güzel tabi.
insana çok faydalı olduğu için inanıyoruz, cennete.
tanrı için inanıyorum diyenlere;
lan oğlum tanrının, yarattığı bi varlıktan herhangi beklentisi oabilir mi? sen onun için ne yapabilirsin ki cennete gidip rahat edicem diye değil de tanrı istiyor diye inanıyorum diyorsun. bal gibi de kendi rahatın için cennete inanıyorsun.
bu da çok normal;

demek lazım.