bugün

türk ticaret kanunu na göre işletmenin tek sahibi olan kişi.
Yukarıdaki tanımlar doğru ya da kısmen doğru olmakla birlikte eksiktir. Şöyle ki; ticari işletmeyi sadece işletmek yeterli olmamaktadır ya da tacir sıfatının kazanılabilmesi gerçek ve tüzel kişilerde farklılık arz etmektedir.

Gerçek kişilerde ticaret siciline kayıt edilmeden önce, işleme başlanıldığı ya da başlanılacağına dair kesin bir ilan verildiği an "tacir sıfatı" kazanılırken, tüzel kişilerde ticaret siciline tescil edilmeden tacir sıfatı kazanılamaz. Genellemede muhakkak ki istisnalar var, örneğin veli ya da vasi'nin işlettiği ticari işletmeler.

Daha ayrıntılı bilgi için Ticaret Kanunu Md.11 - Md.23. incelenebilir.
zamanında trt de yayınlanan kaliteli bir kore dizisi, hala yayınlanıyor mu bilmiyorum. izlenmesi tavsiye olunur.
tüccar manasına gelir, lakin nedense tacir kelimesi medya da hep olumsuz tanıtılmıştır, bu yüzden günlük kullanımda tacir im yerine tüccar ım tercih edilir.
Bursa ilinin iznik ilçesine bağlı bir köy.

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: iznik)
bir ticari işletmeyi kendi nam ve hesabına işleten kişidir. gerçek ve tüzel kişi olarak ikiye ayrılır; gerçek kişi sınırsız sorumluluğa sahiptir, tüzel kişi* ortaklar koymayı tahhüt ettikleri sermaye oranında sorunluluk sahibidir. yani sınırlı sorumluluk.

mesela ltd bir şirket, şirketin patronu tacir değildir. tacir olan şirkettir, şirketin patronu ya da müdür, yönetim kurulu başkanı vs. şirket adına şirketi yönetirler.
(bkz: ticaret hukuku)
bir ticari işletmeyi işleten tüzel veya gerçek kişi.
1. sınıf ve 2. sınıf diye sınıflandırılır.

Bir yıllık alış ve satışları Maliye Bakanlığının belirlediği sınırları aşanlar 1. sınıf tacir, aşmayanlarsa 2. sınıf tacirdir.
ticaret yapan kimse, alıp satma işiyle uğraşan kişi; 1000 yıl önce arap yazar hariri'nin tarafından tanımı şöyle yapılmıştı: sözcüğün çoğulu için: (bkz: tüccar)

"iran safranını, çok para ettiğini duyduğum çin'e göndermek istiyorum ve sonra çin porselenini yunanistan'a, yunan brokarını hindistan'a, hint demirini halep'e, halep camını yemen'e, yemen kumaşlarını iran'a..."

basra'da tacirler arasındaki alışveriş o dönemde * çoğunluk * yöntemiyle yapılıyordu ama para kullanımı da yaygındı. o dönemde yoğun küresel gücün önderliğini müslüman ortadoğu ve kuzey afrika yapmaktaydı. abbasi halifeliği'nin gayri safi milli hasıla* başaran ilk bölge olduğu düşünülüyordu.

kaynak:

batı medeniyetinin doğulu kökenleri
john m. hobson
yapı kredi yayınları
şubat 2007
çeviren: esra ermert
bir ticari işletmeyi kısmende olsa işleten kişidir.hem tüzel kişi hemde gerçek kişi olabilir
bir de basiretlisi bulunur.bir çok kanun maddesinde basiretli tüccar der.Anlamı işini bilen tacir dir.
haberlerde olumsuz anlamda kullanılan* aslında alıp satan kişi anlamına gelen kelime
Ticaretle uğraşan kimse,tüccar.
güncel Önemli Başlıklar