bugün

genelde pek çoğu bayan olan ve hayatını çok sevdiği küçük insanlara ayıracak olan, zaman zaman isteklerini sadece mesleğini icra etmek için arka planda bırakacak insan topluluğunun adıdır. Herşeye ramen önemli bir meslektir, kesinlikle saygı duyulmasaı gerekir. Bu mesleği tercih eden herkes hayatının tam okuldan kurtuldum dediğimiz yıllarını küçük insanlara hayattan bahsederek, onları osmanlı çağını öğrenmeye zorlayarak yaşamaya mahkum insanlardır.
eğitim fakültesi bünyesine alınması aşamasında kesinlikle ve kesinlikle mülakata tabi tutulması gereken branştır. ne adamlar var sorsan öğretmen olacaklar fakat beşinci sınıf çocuğu düzeyinde okuyor, dünyadan bi'haber, iki soru çözmüş gelmiş öğretmen olacağım diye kasım kasım kasılan tipler. bunlar ki bir nesli eğitim, yetiştirip, adam etme yolunda tohumu atacak, çamura* şekil verecek olanlardır. öğrencinin eğitim hayatında atacağı temelin önemi yadsınamaz bir gerçekliktir. pişirmek, sofraya koyma işi sonraki öğretim basamaklarında gerçekleşir zaten.
kartonlar, boya kalemleri, kuklalar, ıncık cıncık tüm sene elişi dersinde gibi hissettirir kendini sana. okuması kolaydır sadece kpss gibi bir illetle başetmesi zordur. en acısı da eğitim fakültesinden çıkan herkes öğretmen ünvanı alır ya yanarım yanarım bir ona yanarım...
kpps de bayağ bir puan alınması gerek olan bir bölümdür. Yoksa hiçbir iş yapamazsınız.
para için değil çocukların geleceği için yapılması gerekilen bir meslektir.
zordur. büyük sorumluluktur.
(bkz: pratisyen hekimlik)
sabır dilediğim meslektir. zordur. çok zordur.
serdar ortaç'ın haberdar olmadığı bir meslektir.yarışma programından;

--spoiler--
Serdar Ortaç: Hocam bu arada siz ne öğretmenisiniz?
Kadın yarışmacı: Sınıf öğretmeniyim...
Serdar Ortaç: Hocam yapmayın Allah aşkına, bütün öğretmenler sınıf öğretmeni! Sizin branşınız nedir?
Kadın yarışmacı: ???

--spoiler--
en zor olan...
büyük sabır gerektiren,aynı zamanda alan bilgisi genel kültür ve formasyonu birden gerektiren tek meslektir.En kutsal iştir, izra herkesin eğitim hayatına yön verecek kişiler sınıf öğretmenleridir.
ülkemin geleceğini yetiştirme de alınan büyük ve kutsal bir sorumluluktur. çok ama çok zordur. Allah sabır versindir (amin).
çocuklardan nefret eden birine bile çocukları sevdirebilecek meslektir. zordur fakat çok eğlencelidir. minik insanlarla uğraşmanın ve onların dünyalarını şekillendirmelerine yardımcı olmanın verdiği tatmin edici duyguyu başka mesleklerde bulmak çok zordur.
belli bir dönemden sonra çocuk psikolojisine giriyorlar diye şahitlilleri kabul edilmemektedir diye biliyorum. burdan da işlerinin ne zor olduğunu anlamak mümkün. geleceğe verilecek şekil sınıf öğretmenlerinin elindedir. sorumlulukları çok büyük.
ebebeyler çoçuklarının tek bir problemleriyle bile başa çıkmakta zorlanabilirken, en az 20-25 çoçukla birden ilgilenmek zorunda kalan insanlardır.
meslekleri kutsalsır,
baş tacı edilmeleri gerekir.
ilkokul öğretmenliği mi yani diye kafa karışıklığına sebebiyet veren meslek adı.
hatta mal arkadaşlardan birine sınıf öğretmeniyim dediğimde ''yok koridor öğretmeni'' demişti. *
hepimizin ilk öğretmenidir. hayata atılmamızda en çok yararı ve zararı olan insandır. okul hayatından ya nefret ederiz ya da ona bağlanırız.
ayrıca eğitim fakültesi ilk öğretim anabilim dalı başlığı altında yer alır. türkiye de en iddialı eğitimi gazi üniversitesi verir.
her hangi bir üniversitenin eğitim fakültesinin en güzel bölümü. okuması zevkli ve kolay * bölümdür.
yeni 4+4+4 sistemine göre 5. sınıflara giremeyeceklerdir.bundan açığa çıkan norm fazlası kadro diğer açık olan yerlere yönlendirilerek hemen hemen 50 -60 bin sınıf öğretmeni açığı kapanacaktır ve alımlar azalacaktır. bu da mevcut sınıf öğretmenliği okuyanlara kötü bir haberdir.hükümet yeni 12 yıllık zorunlu eğitim sürecinde kadrolarını daha çok branşlara ayırmak istiyor ve ayıracak.
öğretmenliğin en zor branşıdır. hiç olmazsa bir öğretmen, en azından bir sınıf öğretmeni ol. denilir.
ortalama 56 dersin okutulduğu, türkiye' deki üniversitelerin %78 inde mevcut olan, i.Ö bazında başı çeken; öğretmenliğin en zor branşlarından biridir.

yeni sisteme göte 2.3.4. sınıfları okutacak, devamlı fedakarlık beklenen, insanların belgesel çekebildikleri dağlara severek giden, 24 kasım umurlarında olmayan öğretmen grubudur.

akademik bilgiden daha çok sosyal bilginin verildiği, altına kaçıran çocuğa tuvaletin kullanımını öğreten, elleri yıkamayı değil yıkamamanın sonuçlarını gösteren, gönülden gelen ve şimdiki koşullarda bile bir çoğu tarafında severek yapılan işin fakülte çıkış noktasıdır.
güzel meslektir kadınlar için özellikle ama ben bu mesleği icra eden kadınların çocuklarına allah'tan sabır dilerim. o sınıf öğretmeni bütün gün çocuklarla uğraşmaktan sinir küpüne dönmüş olarak eve gelir. bütün hıncını zavallı çocuklarından çıkarır, olmadık şeye sinirlenir. terlikler havada uçuşur.
bu sene ikinci öğretimlerin kapanmasıyla yığılmanın ne kadar olacağını kestiremediğim bölüm. yazıyorum bu bölümü ama yerleşememekten de korkuyorum açıkçası.

edit: üçüncü tercihimde kazandığım bölüm. *
Okuyanlara goreve basladiklarinda bol bol sabir diledigim bolum. Bir egitim fakultesi ogrencisi olarak bu bolum beni hep korkutur.
toplumun, insanlığın ve geleceğin en önemli bölümüdür,
ülkemizde değersizleştirilip yozlaştılmaya çalışılan en değerli meslek dallarından biridir.
Bölümü okuyan arkadaşlara hilesiz sınavlar dilerim.
fen bilgisi öğretmenliği okuyanların içten içe sinir oldukları bölüm. efendim biz üst katlarda organik kimya, istatistik, quantum fiziği çalışırken sınıfçılardan flüt sesleri gelirdi.