bugün

sürekli bira içen insan eğer ameleyse, ingiliz ve alman halkı komple amele demekki. ha biri burda bunun tespitini sıçıyorken, ingiltere bilim ve sömürgecilikte en gelişmiş ülke, almanya ise milyonlarca türke ekmek kapısı olmuş bir ülkedir. senin ülkende timberland bot, barbour ceket zengin giysisi iken, ingiltere'de amele giysisidir. demekki amele biziz.

(bkz: tespit sıçmak)
büyük ihtimalle öğrencidir ve parası yoktur. öğrenci de bir çeşit ameledir nihayetinde.
göbeğiyle bir süre sonra ün salacak insandır.
(bkz: bira ameleliktir)
(bkz: sürekli viski içen zengin züppe)
amele olup olmadığı yaşam tarzına göre değişen insandır. eğer üzerinde atletiyle gittiği bir piknikte arabasında ferdi tayfur çalarken habire bira içiyorsa, o zaman amele denebilir. zaten böyle bir insanın başka içkilere dair kültürü olmaz. veya sahil şeritlerinde akşamları aşırı çakma lacoste giyen çorap ve sandaletli 3-4 arkadaş kordon boyunu baştan sonra on kez yürürken bira götürüyorlarsa o apaçilere de amele denebilir. öğrenciyse ve az parası varsa da habire bira içebilir bir insan, ama aynı zamanda köşedeki marketten bir efes şarabı alıp ameleliği indirgeyebilendir o öğrenci. veya okul arkadaşlarıyla ufak bir rakı alıp akşam peynir eşliğinde çay bardaklarıyla rakı içebilirler o öğrenci kardeşlerimiz.

nezih veya nezihe yakın bir mekanda arkadaşlarıyla veya sevgilisiyle, eşiyle bira içen insan; veya öğlenleyin barda birasını denize karşı tek başına yudumlayan insanlarsa asla amele değillerdir.
halinden memnun olan insandır. zevk meselesi kardeşim. biranın tadı yokmuş. olmasın diyelim eyvallah. ama ben bayılıyorum tadına. içi ferahlatmasına , cipsle, patatesle, midye ve kokoreçle uyumuna bayılıyorum.vodkanın nesi var? çok mu güzel tadı var? viskinin çok mu güzel tadı var? veya rakının? bildiğin acı su. içmesi güzel ona lafım yok, yer , mekan, zaman uygun olduğunda. ancak öyle bir yazmışlar ki gören de vodka koladan daha iyi içecekmiş lan diyecek. içer içmez, kimseyi alakadar etmez. ayrıca vodka olsun, viski olsun , rakı olsun daha ağır içeceklerdir. sürekli içilecek içkiler değildir. asıl bunları sürekli içenler amelelerdir. "eheh bak ben sert içki içiyom kekele mekele, kızlar bakın içki kültürüm var" ayağına kendi vücutlarının ağzına sıçmaktadırlar.
amele olmayıp mübarek insandır.
içmiyor olabilirsiniz ancak 1,5 milyar insanın içtiği bir içeceğe saygı göstermek zorundasınız.
(bkz: kutsalıma dokunma)*
alkolün sınıflandırılması falan olmaz. herkesin varıcağı nokta aynı statüdür.
+selim kos sarap getir bana.
-sarap mı, sen sarap sevmezsin ki?
+o gün bir filmde gördüm. saraydakiler hep şarap içiyorlardı. pekiii biz şimdi şarap içerek ne yapmıs olacagız? hem zengin hem soylu oldugumuzu herkese kanıtlayacagız. herkes de yiyecek.
içki içmek = sarhoş olmak fikrini benimsemiş yazar düşüncesidir. yemek yemek gibi içki içmek de bir zevktir. her ne kadar bira içmek hamallık olarak görülse de içmekten zevk almayan bu çileyi çekmez zaten. kimisi biradan nefret eder, kimisi denizden çıkıp buz gibi bir birayı mideye indirmek için ölür. tercih meselesidir bu. bazı insanlar rakıdan nefret eder, bazıları viskiden. nasıl et yemeyen insanlar eti bir yemek olarak değil de sadece bir hayvan olarak görüyorsa, bira sevmeyen insan da birayı sidik olarak görür..

tabi bu durumun gerçek düşüncelerin bir sonucu olduğuna inanmıyorum ben. son zamanlarda yazar arkadaşlarımızın sevmedikleri yiyecek, içecek, fikir, akım, durum, yer, eşya gibi şeyleri seven insanlara bok atmaları moda oldu. yani düşünsenize bi.. ayranı sevmiyorum. tamam sevmiyorum da, neden sürekli ayran içen mal, ayran içen zevksiz şeklinde başlıklar açma ihtiyacı hissedeyim ki? neden milletin sevdiği bir şeye hem de bir gıdaya bok atayım? içme kardeşim ayran! zorla mı veriyorlar?.. gerçi bu kadar kalabalık bir ortamda dikkat çekmek biraz zor. 50 yılda bir senin entrylerini görecekler de beğenecekler. ne gerek var canım bu kadar beklemeye? pekçok insanın sevdiği bir şeye dil uzat, sevmedikleri birşey için öl geber.. bak nasıl meşhur oluyorsun o zaman..

bu modanın tez zamanda bitmesi dileğiyle..
amele değildir, herkesin parası bir cine, bir viskiye veya bir şampanyaya yetmeyebilir.
(bkz: bunu yazan kesin iki birada kopuyodur aga) * *
(bkz: bok atan insan modeli)
(bkz: saga sola bok atan zihniyet)
*
aslında normal olan insandır ama bazı bünyede farklı reaksiyonlara neden olan insandır.
öğrencidir kendisi, viskiye parası yetipte gidip bira içecek bi insan olamaz sanırım, 15 yıllık şarap alacak parası varken bi insan neden gidip efes extra alsın, amele değildir sadece maddi yetersizlikler söz konusudur.
kimse kızmasın ama cidden bir amelelik oluşacaktır o bünyede. göbek çıkacaktır göt büyüyecektir ordan bir mallık bir amelelik oluşacaktır. bir yerden sonra biranın tadı limonlu soda gibi gelecektir. yapmayın etmeyin efendiler. içmeyin o kadar da çok. adam çay niyetine kahvaltıda bira içiyor. peynir yerine de tuzlu fıstık.
(bkz: sürekli bira içip züppe siken amele)
(bkz: sikine sağlık)
" abi bira amelelik yeaaaa " lafını bi' yerden duymuş, ağzına dolamış, hala sümük yiyen, ağzı süt kokan bebelerin söylentisidir. sevmezsen içmezsin. git oyuncaklarını topla şimdi.
malibuydu tekilaydı içecek parası olmayan, bildiğin insan.
tuvaletin yollarını bir hayli eskiten insandır.
amele olduğu söylenemeyecek olan insandır. biranın 2.5 tl olduğu güzel ülkemde sürekli bira içmek gerçektende zenginlik göstergesi sayılabilecek bir durumdur. ortalama 15 tl lik birayla elde edeceği efektleri 3 liralık küp şarabı ile elde edebilir fakat zevk ve tercih meselesi heryerde olduğu gibi burda da karşımıza çıkmıştır.
ucuz olması newdeniyle tercih edilen, ama tadından çok muhabbeti ön planda olan içkidir. herkes rakı içemiyor. mezesi, oturacak yeri falan derken özellikle öğrenciler ve ortasınıf insanlar birayı tercih ediyorlar. her yerde içilmesi, özellikle yazın buz gibi olanı, kışın ise içinizi sohbet eşliğinde ısıtması tercih nedenidir. mahallede, evde, birahanede , kısacası her yerde içilebiir. muhabbetine göre bir iki derken bi bakmışsınız 6 bira içivermişsiniz. sonra üstünüze çöken çakırkeyiflik size ayrı bir haz verir. sözün kısası'hayat boş, efesle coş.'
mecidiyeköy-bağcılar hattındaki herhangi bir otobüse binilince güzergah boyunca yol kenarlarındaki yeşilliklerde sıkça görülebilecek, havanın kararması ile zuhur eden insan modelleridir. ayrıca bilimum varoş yerleşkelerin boş arsalarında da bolcası mevcuttur.
(bkz: şarap içen memurlar)

(bkz: votka içen komiler)

(bkz: şampanya içen burjuvalar)

(bkz: tekila içen züppeler)