bugün

lat: Raphicerus campestris

Steinbok; insanoğlunun, bulunduğu bölgelere yayılmasına rağmen, yer değiştirmemiş tek tür Afrika av hayvanlarından biridir.

genel olarak dağınık çalılarla kaplı açık ovaları tercih eder. Taşlı arazilerin hayvanı olmasına rağmen hiç bir zaman dağlara çıkmaz. Gündüz saatlerini yüksek otların arasında gizli olarak geçirdikten sonra, hava kararınca ve sabah erken karnını doyurmak üzere ortaya çıkar. Açık arazilerde derhal göze çarpmasına rağmen, buralarda düşmanlarının elinden kurtulmak için hızla kaçabilme kabiliyetine bel bağlar

Oribi'ye az çok benzeyen steinbok' un daha iri kulakları ve daha uzun kuyruğu vardır. Vücudunun rengi kumumsu kızıldır, yalnız başı daha koyu bir tondadır. Omuz hizasındaki boyu 55 santim kadar, ağırlığı da 12 -13 kilodur. Genellikle Güney Afrika ovalarında bulunan steinbok, kuzeyde Kenya'ya kadar çıkar.
© copyright 2005 - 2026