bugün

Araştırma sonuçlarının birbirleriyle olan ilişkilerinin çeşitli varsayımlar çerçevesinde yorumlanmasını destek olan istatistik programıdır. Tez yazan kişiler bu programın öneminin ne olduğunu iyi bilirler.
psikoloji için bir tapınak olabilir. kendisiyle bale yapan 32 yaşında bir adamın verilerini girerken bağ kurdum. öğrenmesi zor olsa da kullanımı açısından tüm dertlerimizi alır kendi sırtına bindirir.
canım benim.
Yüksek lisans tezim sayesinde kitabını yazdığım program.
Bilmeden okul bitirdiğim program.

Yüksek lisansı sırf bu yüzden düşünmüyorum.
neden ups boobs diye okudum acaba?
---------------------------------ALINTI-------------------------------
Çeşitli veri toplama araçları ya da teknikleri kullanılarak toplanan verilerin analizinde pek çok istatistiksel paket kullanılmaktadır. Sosyal bilim araştırmacıları tarafından yaygın olarak kullanılan program, SPSS(Statistical package for social sciences) paket programıdır. Windows temelli spss'in ekran düzeni, Microsoft Office ekran düzenine benzemektedir. SPSS'in dili ingilizcedir. Araştırmacı, programdaki hazır konutları kullanarak analiz yapabileceği gibi, programın "syntax" penceresine geçip, ilgili analiz için uygun dizeleri (script) yazılarak çalıştırılması ile de analiz yapabilir (Sosyal Bilimler için Veri Analizi El kitabı, Şener Büyüköztürk).
------------------------------ALINTI---------------------------------
Data Editor: Satır ve sütunlardan oluşan bir veri giriş ekranıdır. Bu ekranda MS. Excel'in çalışma tablosuna benzer olarak dörtgenlerden oluşan hücre ya da gözeneklere nicel (numeric) ya da nitel (string) olarak tanımlanan değerler girilebilir.
Ekran;

a) data görünümü (data wiev)
ve

b) değişken görünümlü (variable view)
olmak üzere iki alt boyuttan oluşur.

Data görünümlü düzende veri girişi yapılırken, değişken görünümlü düzende değişkenlerin isim, tür, alt grup vb. tanımları yapılır.

Output: Anakiz sonuçlarının, çıktılarının yer aldığı ekrandır.

Chart: istenilen grafiklerin oluşturulabildiği ekrandır. Bu ekranla birlikte ekrarnın üst kısmında yer alan ana komutlar (araç çubuğu) da buna uygun olarak değişir.

Syntax: istatistiksel işlem için SPSS komut dizelerinin kullanılarak programın yazıldığı ekrandır.

Help: SPSS konutlarının kısa açıklamalarının yer aldığı ekrandır.

Araştırmacı, veri dosyasını, doğrudan SPSS data editor'ünü kullanarak ya da Excel, Debase gibi başka programlarda oluşturarak SPSS programına aktarabilir. Örneğin Excel kullanılarak oluşturulan bir veri dosyasındaki verilerin aktarılması için SPSS programında dosyanın açılması sırasında dosya türünün Excel olarak seçilmesi yeterlidir. Bu durumda Excel dosyası SPSS dosyasına dönüştürülerek ekrana gelir. Veri dosyalarının uzantısı "sav", analiz çıktılarının uzantısı ise "spo" dur.

SPSS'de yeni bir veri dosyası oluşturmadan önce, bir veri giriş planının hazırlanmasında yarar vardır. Planda, değişkenlerin veri dosyasında tanımlanacak isimlerine ve değişkenlerin düzey ya da miktarlarına, hangi sayısal değerlerin verileceğine ilişkin bilgiler yer alır. Plan, ayrı bir dosyada hazırlanabileceği gibi, veri toplama formu üzerinde de oluşturulabilir. Veri giriş planı, bir anlamda veri kodlama yönergesidir.

(bkz: faktör analizi)
(bkz: manova)
Bir istatistiksel analiz programı.

Kendime yetecek kadar öğrendim, analizlerimi yapıyorum. Ama tabloları yorumlamakta zorlanıyorum. Bilen varsa bi yardımını alırım.
“Dışarda dolar bazında öğretiyorlar bunu size” diyen hocamın sayesinde yüzümü aynen şuna döndüren;
görsel

istatistik programıdır. Şu an analyze tıklayabiliyorum sadece ama devamı da gelecek inş.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar