2 türü vardır:
-sıcacık kahve, içilmeyi beklenirken unutulur ve soğur. sonra kişi bu kahveyi içer. tadı sıcak kahveden daha yavandır. tercihsizlik ürünüdür.
-yazın hazırlanan soğuk kahve büyük bir iştahla mideyle buluşturulur. tamamen tercih dahilinde gelişen bir içecektir.
çene çalmaya dalıp bir fincan kahveye 8 sigara yakmak suretiyle yarısından sonrası unutulan kahve türüdür. bu alışkanlık ve öğrencilik bir arada olunca, olay farklı bir boyuta taşınır ve o soğuyan kahve artık bir zevk halini alır, mecburiyetten çıkar.
kahve yarısındayken unutulup muhabbete dalındıktan sonra, "aa kahvem vardı benim" diye bir hevesle, bir iştahla, bir sevinçle yudumlanan kahvenin soğuk olduğu gerçeğiyle yüzleşilince, "böööğğğhhhh soğumuş bu yaaa" vb tepkiler yaratan durumdur.

allah allah ne kadar enteresan değil mi? saatlerce duran kahve soğumuş vah vah!
birde görücüde istemek vardır. imajı yerelere serebilir. kızı almanız suya düşürebilir, kızla antlaşmamışsanız önceden. kız bu huyunuzu yeni öğrenmişse, önceden anlaşmanızda yarar sağlamayabilir. mesele soğuk, ılık kahve değil, görücü istemek gibi hassas bir yerde, anda, kahveyi sıcak içmeyi göz önüne alamama cesaretsizliğinizdir; zaten kızın babası, kısa sürede, açığınızı aramaktadır.

görücüde en iyisi yavaş yavaş, ılıtarak, soğutarak içmektir; direkt paşa çayı gibi ılık, soğuk kahve istememek daha iyi olabilir...

sıcak kahveden iyidir. sıcak kahveyi soğuk olmasa bile ılık içmeniz gerekmekteymiş.. sağlık açısından iyidir. yemek borusunda sinir yoktur ve yandığını bilemezsiniz öyle, tehlikelidir..

sıcak kahve gibi içecekleri içmekten ağızları sanki nasırlaşmış kişilerin aksine sıcak içemeyenler içindir. kahveyi ılıtınca da soğuk olur ve direkt soğuk satılan, buzlu verilen türleri de vardır...