bugün

beni hiç şaşırtmayan karardır. nasıl olsa cumartesi günü derbi var unutulur gider. yanan yanmış, ölen ölmüş nasılsa. stadyumlar, kahveler yine doldurulur vurdumduymaz öküzler tarafından. üstelik hiç suçluluk duymadan. buyrun hepinize hayırlı uğurlu olsun, bunlar daha başlangıç.
sivas davasında aşıma uğrayanın adalet olduğunu gördük. bu işe "hayırları" vesile eden başbakanada gelecek seçimlerde bol "hayırlar" diliyoruz.
Sivas katliamı davası zamanaşımı kararı nedeniyle düştü. Kararı protesto edenler ise AKP'nin ileri demokrasisinin vazgeçilmezleri arasına giren biber gazı ve tazyikli su saldırısı ile karşılaştılar. Bugün Ankara Adliyesi önünde bir kez daha katliamı aklayan yargıyı gördük, adalet isteyen binlerce insana saldıran polisi gördük. Bugün Ankara adliyesinin önünde bir kez daha Sivas'ta yakanları gördük. Aynı zihniyetin iktidardaki yüzü AKP'nin adaletini gördük.
Bilinmelidir ki; Sivas'ta yanan canlarımızın hesabını sormaktan bir gün bile vazgeçmeyeceğiz. Sivas, Maraş, Çorum, Gazi, Uludere gibi katliamların peşini bırakmayacağız. Bu katliamları zaman aşımları ile aklamaya çalışarak, Türkiye'de milyonların adalet isteğine gem vurulamayacaktır.
Sivas'ta yakanları da onları yıllardır koruyanları da asla unutturmayacağız. Mahkemelerinizin zaman aşımı kararları Ankara’yı sis altında bırakan gaz bombalarınız yaptığınız katliamları ört bas edemeyecek.
Sivas'ı unutturmayacağız, Hesap soracağız diyen herkesi bu akşam Taksim meydanına çağırıyoruz.

Toplanma: Saat: 19.00
Taksim Tramvay Durağı

türkiye komünist partisi
istanbul il örgütü
Baklava calma evladim cocuk yasta hapse atilir, tecavuze ugrarsin. Parasiz egitim isteme genc hakkinda 45 yila kadar hapis istemiyle yargilanirsin. Ama darbe yap, insanlari canli canli yak zaman asimina ugrarsin.
aşıma uğrayan yalnızca zaman olmadı kanımca. herşeyden öte insanlığımız, bilincimiz, vicdanımız, adaletimiz, hukukumuz aşıma uğradı gitti. yaşanacak zamanlar çok önümüzde ama bu yitirilenlerin hiçbirini bir daha kazanamayacağımızdan korkmaktayım. dünyanın hiçbir ülkesine yumurta atarak bir bakanın ceketinin kirlenmesine yol açma eyleminin, vahşice ve kusursuz bir organizasyon içinde diri diri insanları yakmaktan daha büyük bir suç olmasının nedenini açıklayamazsın. ama o ülkenin türkiye olduğunu çok iyi bilirsin. af edersiniz kendini tanrı ilan etmesine bir adım kalmış bir adam var ülkenin başında. canlar yanmış hem de defalarca. bugün de dahil olmak üzere. yine de bu duruma utanmadan çıkıp hayırlı olsun diyebilecek kadar yüzsüz bir adam. daha önceleri de utanmadığını çok gördük. ananı da al git dedi, askerlik yan gelip yatma yeri değil dedi, sayın öcalan dedi, ben bu ülkeyi pazarlamakla mükellefim dedi. anlayacağınız dedi de dedi. ama hiçbir bugünkü kadar koymamıştır kimseye. yüreğe sanki bir balyoz indi, boğazda kocaman bir düğüm oluştu o altyazıyı gördüğüm anda. nasıl bir vicdana sahipsin ki sen böyle bir laf etmeye cüret edebiliyorsun. anneni kaybettiğin gün canlı yayında nasıl ağladığını tüm türkiye izledi. şimdi kim inanır ki senin o gözyaşlarının gerçekliğine. makamından ötürü bile en ufak bir saygıyı haketmiyorsun artık. tarihe insanlıktan nasibini almamış bir başbakan olarak geçeceksin.

konuşmak nafile bu saatten sonra. freni patlamış kamyon misali kaptırmış gidiyoruz yokuş aşağı. durdurabilen yok, önüne çıkabilen yok. herkes korkup çekiliyor, herkes susuyor, sindiriliyor. elden çare gelmiyor ki. bugün imamın polislerinin yaptıklarını bizzat orda yaşayanlar gördü televizyon başında olanların görmelerine dahi izin verilmedi. neden mi? çünkü tayyip erdoğan televizyonda grup konuşmasını gerçekleştirmekteydi. hangi kanalın haddinedir sözünü keserek insanların bir kere daha linç edilmesine türkiyeyi tanık etmek.

sivasta o gün öldürülenler bugün bir kez daha öldüler maalesef.
karar anı betimlemesi;

--spoiler--
hakim : sanık ayağa kalk !
savcı : sanıklardan birkaçı yıllar önce ölmüş.
hakim : peki... Tanık ayağa kalk !
savcı : Tanıkta bir kaç yıl önce ölmüş.
hakim : bari, mağdur felan ayağa kalksın.Bu ne lan !
savcı : hakim bey, zaten onlar 19 yıl önce yanarak öldürülmüşlerdi.
hakim : kim verdi lan beni bu davaya?
--spoiler--

tanım : işte budur halimiz olayıdır.
malum çevrelerin, bu davada sanki hiç bir şey yapılmamış kimse suçlu bulunmamış
hiç kimse hakkında hüküm verilmemiş gibi yansıttığı dava. önüne her döküleni yemeye hazır
bir güruh varsa, yem dökücü de döktüğü yemde seçicilik yapmaya bile gerek duymaz. ye sığırım ye hesabı.

bu davada toplam 31 kişi müebbet hapis cezası almış. zaman aşımı, bulunamayan 3 isim için.
yıllar geçmesine rağmen hiçbir şeyin değişmediğinin, değişmeyeceğinin göstergesidir.
insansız adalet olmaz
Adaletsiz insan olur mu?
Olur, olmaz olur mu!
Ama, olmaz olsun

Özdemir Asaf
kapalı alanlarda sigara yakmanın cezası : 80 tl

- stadlarda meşale yakmanın cezası : 1560 tl para cezası +6 ay spor müsabakalarından men.

-açık alanda can'ları diri diri yakmanın cezası: zaman aşımı...

asıl zaman aşımı;onur,şeref,haysiyet ve vicdan'a gelmiş çoktan..
kapalı alanda sigara yaktığın zaman hemen üzerine çökerler.

statta meşale yaktığın zaman hemen çevik kuvvet adam akıllı bir şekilde seni alır paketler.

yani efendim zaman aşımına kızılmalıdır ama zaman aşımına kızmaktan önce, orada o canlar verilirken polisler nerede diye sorulmalıdır.

olay sıcakken göz yumulduğu için bugün zaman aşımı gerçekleşiyor zira.
barasor deresinin suyuyla 37 canı yakanları temizlemeye çalışanların çabasının sonucudur.

barasor deresi neresidir, nerededir diye sorsam kimse bilmez. ama hep sivas katliamını o gürül gürül akan suyla yıkamaya çalışırlar.

barasor'da can veren 33 can da bizim, madımak'ta can veren 37 can da.
bu ülkede kardeşi kardeşi kırdırdığınız yetmiyormuş gibi ölülerimizi de birbirine çarpıştırıyorsunuz.
can yakmıştır lanet ettirmiştir. ateşi yakanları bırak, yangını seyrederken;

-allahım senin ateşin bu cehennem ateşi.

diyenleri ve yangında insanların cayır cayır yanmasının verdiği müthiş haz eşliğinde tekbir getirenleri de yargılamak lazımdı aslında.

ben yıllardır "tekbir" sesinden nefret ediyorum. her duyduğumda o otel, o yangın ve içerdeki can pazarı geliyor gözlerimin önüne.

allah kahretsin onları. yakanları da göz yumanları da. nasıl içim yanıyor anlatamam.
bu ülkeye resmen küfrettiler. "siz parçalayın burda kendinizi, biz nasılsa her şeyi kılıfına uydurmasını biliriz. bizim için insan canı işte bu kadar basit bu kadar değersiz. haa unutmadan, yarın öbür gün sizin de başınıza aynı şey gelirse zannetmeyin ki adalet yerini bulacak. yapanların yanına kalacak." diyorlar. bir ülke bu kadar salak, bu kadar kör insanlarla dolu olamaz. adalet sisteminden de, gözü kör insanlardan da utanıyorum.
türkiye'de hukukun nasıl işlediğini öğreten durumdur.
(bkz: sivas katliamı davası ve zaman aşımı)
insansız adalet olmaz
adaletsiz insan olur mu?
olur, olmaz olur mu!
ama, olmaz olsun!
''Tribünde meşale yakmanın bile cezası 1750 TL ! Sivas'ta insan yakmanın cezası yok..''
Sivas'ın failleri yine mechul olmaya devam edecek... Peki herkese, herşeye kafa tutmayı vazife bilen Türkiye vahşice öldürülen kendi aydınlarının hesabını ne zaman verecek?
kamu vicdanında zaman aşımına uğramamış bir davadır. tarihten silinmeyecek bir kara lekedir.
Bugün tarihimizdeki en kara günlerden biridir. Bu davada bu günü iple çeken ve buna önayak olan şerefsizlere lanet olsun. Davanın düşmesine "vatana millete hayırlı olsun" diyebilen zihniyete de gereken cezayı tarih verecektir.
yargıya getireceğimiz eleştiriyi, ceza yasamızı yapanlara getirmeliyiz. bir günde jet hızı ile yapılan yasal düzenlemeler neden ceza kanunumuz için yapılmaz?

bu insanlık suçu dense bile işleyenleri yargılayacak yasa yok.

bu kusulası toplumda bunlara isyan etmek bile gereksiz.
olmaması gereken oldu. insanları diri diri yakmak nasıl zamanaşımına tabi olur anlamak mümkün değil ama burada yargıçlara kızmak da mümkün değil. kanunsuz suç ve ceza olmaz. doğru mu? doğru. kanunu meclis yapar. doğru mu? doğru. o halde hakimlere savcılara avukatlara mı yoksa yasa yapan makama mı kızmak gerekiyor? bunun cevaplanması şart öncelikle. 4+4+4 yarım saatte komisyondan geçerken bu dava zamanaşımına uğruyorsa burada suçu yargıya atmak tam bir gerizekalılık örneğidir. yargı kendisine uygulayın diye verilen yasayı uygulamış daha doğrusu uygulamak zorunda kalmıştır. nasıl benim bir avukat olarak vicdanım rahat değilse bu kararı veren hakimler de dahil olmak üzere hakim-savcıların da vicdanı rahat değil. bunu biliyorum. uzun lafın kısası vicdanları aşındırdı zaman. şuna da değinmek şart burada. bugün ankara adliyesinde pek çoğumuz mağdur olduk. adliye önünde toplanıp madımakta yananların haklarını savunduğunu iddia edenler adliyede cam çerçeve indirerek sokakları savaş alanına çevirerek en az orantısız güç kullanan polis kadar en az bir yasa çıkaramayıp davayı zamanaşımına uğratanlar kadar karanlıktır, suçludur. sonuç olarak iki yanlıştan bir doğru yine çıkmadı. yazık!
(bkz: mahkeme çıkışında el pençe divan beklemek/#14870572)
şiddetle kınanması gereken karardır.
30 yıl önceki 12 eylül ü yargılıyorsan bunu da yargılıcaksın kardeşim.
geçmişinle yüzleşeceksin. sorumluları bulup cezalandıracaksın.
37 can,in asil bugun acimasizca cayir cayir tekrar yakildigi gundur. yaziklar olmasi gereken gundur. insanlik sucudur, insanlik ayibidir.