bugün

isabettir. çiçek ne lan, romantik bir bok da değil. kızlar neden bu kadar çiçek meraklısı oluyorlar ben anlamadım.
çiçek istemeyen hatta çiçekli böcekli şeyleri aşmış bir başka sevgili edinilerek kısa yoldan halledilebilecek sorundur.

(bkz: çiçek ne lan)
parası olduğu halde sevgiliye çiçek almayanlardan daha iyi olan durumdur. En azından çiçek almaya niyetlenmiş ama para bulamamıştır. *
insanın başını park ve bahceler mudurlugu ile derde sokabilecek hadisedir.

(bkz: parktan çiçek çalmak)
okuduktan sonra içimde muhteşem bir acıma duygusa uyandıran durumdur.

ya düşünceli olmak yeterdir hayatta, sevgili de bunu anlasın bir zahmet.
her şey maddiyat da değil ki canım.
yıllar önce yeşilköy sahilinde başıma gelen hede. Sevgiliyle koklaşırken yanınıza gelen koca donlu satıcı ' abe gül almazmısın hanım kızcaazımıza ' der. Cepte 2 lira vardır. Bozuntuya verilmeden gül alınır, sevdicege verilir. Satıcıya dönülür, ne kadar denir. Abe 3 lira dır der. 2 olmazmı dersin. Abe olur mu hiç ya der. Sevdicegin elinden gül geri alınır ve satıcıya verilir. Kadın uzaklaşır. Sevdicek ne oldugunu anlamamıştır. inadım tuttu der geçersin.
biryerden koparılıp verilebilir, çiçek bu abartmayın.
(bkz: mezarlığa uğramak için sebepler)
bizde bilirdik sevgiliye karanfil almasını, lakin aç idik yedik karanfil parasını.
''artık çiçek almayı düşünen sevgili kaldı mı?'' sorusunu akla getiren durum.
bilirim iyi bilirim kötü durumdur. yaşayan bilir.
sevgiliye çiçek almayı akıl edebilmiş ve bunun için parası olmaması durumunu kendine dert edinmiş bir erkek kişisi var ise zaten almasına gerek dahi yoktur, numunelik olarak korunması gerekmektedir.