bugün

tanım: selçuk üniversitesi mühendislik mimarlık fakültesinin en güzide bölümlerinden biridir.

yerleşen varsa pm ulaşsın bana. anlatacağım çok şey var yeğen!
yanılmıyorsam 1973 yılında kurulan güzide bölüm.
yanılmıyorsam sözlük yazarlarından birinin bu sene kazandığı bölüm. ulan şimdi böyle hevesli hevesli duyuruyorsunuz ya, ha görücem ben seni vizeler başladığında.
mezun olanlarla oturup bi kahve içmek istediğim bölümdür, hangi akılla yazmışlar okumuşlar merak ettim sözlük. kötülemek değil, merak ettim lan, niye yani?
Delikanlı adamların okuduğu bölüm.
neden okunduğunu kimsenin anlayamayacağı bölümdür. selçuk üniversitesi birde. devleti zengin ediyorsunuz .mına koyim böyle böyle.
okuduğum pipindirik bölüm.

duydum geldim. bir sürü not var , isteyin özelden.
itü lü ytü lü , hatta koü lülerin, isminden dolayı küçümsemeye kalkıştıkları, ama arazide selçuk luların diğerlerinin eline rahat verdiği görülebilir.

7 senemi yedi bu okul. hem de 1. sınıf matematik dersi yüzünden. bak başka ders falan yok yani. 6 sene alttan aldım, öyle rica ediyim geçirsinler falan yok. bağlı ders olayı zaten intihar sebebi.

bazı okul öğrencileri hemen atlar ''hee bağlı ders biliyom ya, 1-3, 2-4. '' nah öyle. açıklıyorum. mesela matematik. bölüm edrsi olmasa da , mat1-2, mat 3 e bağlıdır. yani 1-2 yi vermeden 3 ü alamazsınız. 3 , 4 e bağlıdır, ayrıca 3 diferansiyel denklemlere de bağlıdır. mat4 ve diferansiyel i vermeden fiziksel jeodezi yi alamazsınız. ayrıca bu derslerden ( fiziksel jeodezi hariç ) hepsi, bitirme projesine bağlıdır. yani dersten kaldın mı, sene uzadı güzel kardeşim. çünkü bitirme senelik. ve yaz okulu falan yok. ayrıca sadece matematik diye düşünme. 1. sınıf, türkçe tarih ızır zıvır dersler harici bütün dersler birbirine bağlıdır.

ölçme hocaları çok çok iyidir. bi cevat hoca, yol projesinde ayhan ve ismail hoca gerçekten alanında iyilerdir. bizden önce '' ömer halis tombaklar'' varmış, abiler derdi ki, iyi ki o varken gelmediniz. öyle bir adammış.

fotogrametri nin babaları ferruh yıldız ve murat yakar. ikisi de dünya çapında hocalardır, özellikle son zamanlarda murat hoca çok aktiftir. fotogrametri, derse devamsız olmadığınız takdirde, pek kalacağınızı düşünmüyorum. tabi suınava çalıştığınız takdirde. iki hoca da zira, sınavları zor olsa bile, öğrenciyi bırakma taraftarı değildirler. ( ama , gerçekten bişey öğrenmek isteyene, gerizekalı bile olsa kafasına vura vura sokarlar o bilgiyi )

jeodezi ye girmek istemiyorum. belalım yaban çiçeğimdi. aydın üstün den her dersi en az 2 tekrarda geçerdik. kendisi çok zeki ve üstün bir kişi olsa bile, biz o kadar zeki olmadığımız için genellikle sınavlarda çok kalırdık. 237 kişinin girip ''03.25'' ortalama olan vizesini hatırlarım. biz mezun olduk, gitmiş, şansımıza sokayım. geçen sene, kocaeli de gördüm . ordaki çocuklardan birine dediğim laf şuydu '' siz var ya siz, bırakın gidin olm. yaprağı avuçlamışsınız haberiniz yok''

imar hocaları çok sakindir. hele o şaban hocanın sakinliğini uzun yıllar unutamam. her sene, ezberden imar kitabını, virgül atlamadan anlatırdı. teammül kelimesi unutulmazıdır.

bülent hoca, bir mühendislik fakültesinde göremeyeceğiniz şekerlikte belki tek adamdır. öğrenciyle muhabbet eder, hocam 2 puanla kaldım diye kapısına geleni ''siktir git o zaman '' diye kovmaz. ( evet, kovanlar vardı).

lys ye giren çocuklara tercih rehberi olsun diye yazdım bunları. yani tercih edip etmemek size kalmış ama, mezuniyetimin 1. yılı dolmuşken, bir kez daha üniversiteyi özledim olm lafı çıkmadı ağzımdan, çıkamaz. çünkü , fakülteden çok sinir harbi yüksek okulu izlenimi uyandırır.

eğer yazacaksanız eğer, fakültenin 2. katından kendimi atarım diyenlere, hocaya koridorda bıçak çekenlere, 12. yılında mezun olamayıp ben okulu bırakıyom abi yeter ya diyen arkadaşlarınızı görmeye hazır olmalısınız.

bunları abartarak yazdığımı düşünebilirsiniz, çünkü üniversite okuyan herkes için en zor bölüm kendi okuduğu üniversitenin kendi bölümüdür. eğer abartı olduğunu düşünen varsa kazansın, ben ona daha sonra abartılı abartılı güleceğim.