bugün

Kesin yüksek not alma garantilidir. Yazdıkların okuduklarına göre kat be kat fazla akılda kalır. Sanki bir şey yapıyormuşsun diyenlere aldırmayın. Ne var ne yoksa yazın yüksek geçin.
her zaman yaptığım, daima akılda kalmayı ve ezberi kolaylaştıran, koca koca kitapları taşımak yerine kısa ve öz notların hayatımızı kurtarmasına vesile olan adam gibi adam çalışma yöntemidir. tavsiye edilir.
Yazdığını anlayarak yapılırsa Fotoğraf hafızayı güçlendirir.
daha akılda kalıcı olması nedeniyle tercih edilen yöntemdir.
O sınavdan geçmeyi kısmen garantilemektir.
(bkz: kopya hazırlamak)
Kopya hazirlanmiyor ise eger, gereksiz zaman kaybi hatta aptalliktir. Onun yerine iki kere dikkatini toplayarak okumak hem zamandan hem emekten tasarruftur.
sözel derslerin kutsalıdır.
fakat fazla biriktirmeden yapılması gerekir yoksa işin içinden çıkılmaz. (sınav kapıdaysa okuyup önemli cümleleri ve tanımları kağıt üzerinde birleştirmek de işe yarar.)
etkili öğrenme stili kişiden kişiye değişebilir ancak görsellik de bu işlerde zannımca oldukça önemli. mesela bir fosforlu kalem ve anahtar kelime denen kavramları belirtmenin kutsiyeti var.
benim de sağ baş, orta ve işaret parmağımda yılların nasırları var bir de yanlış kalem tutmamın da etkisi var bunda ama ben bu halimle mutluyum masa emekçisiyiz ulennn.
En etkili ve verimli çalışma biçimidir.
Bilginin olduğu sayfayı, paragrafı bile hatırlarsınız.
Unutmak mümkün değil.
Her türlü şemayı, formülü, tanımları ezberlemeye de yaramaktadır. Sınavda bırakın kendinizi kalem kendiliğinden aksın. Tüm kitabı yazmaya gerek yok tabi. Konuların nerelerden çıkacağı bellidir.
vakit kaybı olma olasılığı yüksektir.
Çok işe yarayan yöntemdir. Ya böyle çalışılır mı diyenlere bakmayın herkesin ezber şekli farklıdır. Evet.
Okuyarak çalışmaktan kesinlikle oldukça iyi bir yöntem. Yazarken tekrar tekrar okunduğu için akılda daha iyi kalıyor sanırım konular. Erkenden çalışmaya başlamak lazım tabi yetiştirmek için. Çok kez yazmayı bırakıp okuyarak devam etmek zorunda kaldığım oldu. Hâliyle zorlayıcı derslerde notlarım en yüksek 50, 60 bandına çıkabiliyordu...
Eğer bu ders iktisat dersi ise yazmak da kurtarmaz bariz kağıtları tek tek baharatlayıp yutmak lazım gelir ki o da biraz hazımsızlık yapar. ispirto kullanın iyi gider.
En etkili ve Bilginin, hafızaya bağdaş kurup kalmasını sağlayan çalışma tekniğidir.
o nasil zor biseydir yaama iste ogrenim cesidi meselesi b12 eksikligonden once okudugum aklimda kalirken simdi ise ustune yazmam gerek.
düzenli yapıldığında, finallere çalışırken zaman kazandıran eylem. kendi cümlelerimi görünce daha iyi anlıyor ve tekrar okuyunca daha iyi hatırlıyorum. hatta yazarken cümleleri kendi kendine sesli bir şekilde tekrar etmek daha faydalı oluyor.
ilk başta hevesle güzel güzel ayrıntıları dahil her şeyi yazıp bi süre sonra zaten bunu biliyorum deyip sadece başlıkları ve tanımları yazmaktır.
Eğer aptal bir tipseniz en etkili sonucu verecek olan çalışma yöntemidir. Bana sadece okumak yetiyor.
Doğru bilinen Yanlıştır, vakti zamanın da aynı tekniği uygular idim.

Lakin ezber geçici çözümdür.

Kalıcı çözüm hakkın da hala fikrim yok, bulan özele msj atsın. *
Final döneminden sonra evinize “ya büte kalırsam?” diyip tüm notlarınızı toparlayarak gitmişsinizdir.

Arkadan bir ses, anneniz, “acik mert korkusuz kitabı mı yazdın bunlar ne?”

Açıkçası benim yaptığımın anlamakla ilgisi yok, ben kendi kütüphanemi oluşturma aşamasında olduğum için çizmek, yıpratmak istemiyorum. Karalayarak çalışırım çünkü.

Edit 1: her final dönemi sonrası notlarımı alır eve gelirim ancak yıllardır tek bütüm olmamıştır.
Edit 2: edit 1 kendimi şımartmak içindir. selamlar.
ameleliktir. kısa kısa notlar alıyorsanız bir şey demiyorum.
Bir dönem tüm duvarları boydan boya kaplayarak kullandığım tekniktir. Bazıları delirdiğimi sanmaya başlamış olabilir. işe yarıyor kesin bilgi.
Özellikle tarih sınavlarinda çok ise yarar.
kağıtlar dağılmadan hemen önce notlara bakıp fotokopilemek. lise hayatım boyunca yaptığım legal bir hile.