bugün

tcdd nin genel müdürü ve yönetim kurulu başkanıdır.
--spoiler--
1956 yılında Erzincan'ın Refahiye ilçesinde doğdu. ilkokulu doğduğu yer olan Refahiye'de, Orta ve Lise öğrenimini istanbul'da tamamladı. 1978 yılında istanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi'nden mezun oldu. 1981 yılında iTÜ Makine Fakültesi'nde Yüksek Lisans öğrenimini tamamlayarak "pekiyi" dereceyle Makine Yüksek Mühendisi unvanını kazandı.

1979-81 yılları arasında; özel sektör tarafından üretilen ilk Türk traktörü ve ziraat makineleri konusunda prototip çalışmaları ve iyileştirme faaliyetleri ile uygunluk testlerinin yapılmasında görev aldı.

Aynı dönemde kısa dönem askerlik görevini tamamlayarak, 1981 yılında iTÜ Makine Fakültesi'nde Asistan olarak göreve başladı. 1984 yılına kadar Doktora çalışmalarının yanı sıra aynı Fakülte'de Yardımcı Öğretim Görevlisi olarak teknik resim ve makine bilgisi dersleri verdi.

1984-1994 yılları arasında ise, otomotiv yan sanayinde sırasıyla; işletme Müdür Yardımcısı, işletme Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Bu dönemdeki çalışmaları sırasında birçok otomotiv parçasının ithal ikame ve yerlileştirme çalışmalarına ek olarak, Avrupa'da otomotiv sanayi fuarlarına da katılarak konuyla ilgili çalışmalarda bulundu.

1994 yılında, istanbul Büyükşehir Belediyesi iETT (istanbul Elektrik, Tramvay ve Tünel işletmeleri) Genel Müdürlüğü'ne Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

iETT'deki görevi sırasında; iETT'de otobüs reklamları, yeni modern duraklar, doğalgazla çalışan otobüsler, AKBiL uygulamaları projeleri ile EURO 2 otobüslerinin satın alınmasına imza attı.

Avrupa ve Amerika'da çeşitli konularda kısa dönem çalışmalarda bulundu. Toplam Kalite Yönetimi, Sürekli Gelişme, Sinerjik Yönetim gibi seminerlere katıldı. Ayrıca, I. ve II. Uluslararası Ulaşım Sempozyumu'nun düzenlenmesinde görev alarak tebliğ sundu.

Yine bu dönemde, istanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşu olan iSBAK, iSTON, iSMER ve BELTUR'un da Yönetim Kurulu Üyeliği'ni yaparak, istanbul'da çeşitli sinyalizasyon projelerini yürüttü.

2001 yılından günümüze kadar iETT'de Genel Müdür Danışmanı olarak görevini yürütmekte iken, 7 Ocak 2003 tarihinde 2002/3490 Sayılı Kararname ile TCDD işletmesi Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na atandı. Eylül 2004'de görevden alınan Karaman, 8 Temmuz 2005'de mahkeme kararı ile TCDD Genel Müdürlük görevine iade edildi.

Süleyman KARAMAN; evli ve 3 çocuk babası olup, ingilizce bilmektedir.**
--spoiler--
sondaki cümleyi yazan arkadaşlara da selamlarımı yolluyorum.
kaynak. http://www.tcdd.gov.tr
göreve geldiğinden bu yana 3 kazada 57 kişi hayatını kaybetmiştir, yaralı sayısı 100den fazladır. tren kazası sayısı ise 10dan fazladır. zira en son 9 kişinin ölümüne sebebiyet veren kazayı yapan tren, 2 senede iki kere raydan çıkmıştır. ancak o tren hala daha kullanılmaktadır.
tcdd'yi, i.e.t.t gibi yönetmeye çalışan adam. hoş yönetemiyor o ayrı.
Eee bu kadar olumsuzluk ve beceriksizlikten sonra her akpli bürokrat gibi ona da vekil olmak şimdilik. Emeli doğrultusunda adım atmış:

(bkz: 13 02 2015 tarihli yılmaz özdil yazısı)

Bu yoz iktidarı yoz seçmeni desteklediği sürece, iş bilmez bürokratları gerek dokunulmazlık için gerekse yerine getirdikleri işlerin(!) Karşılığı olarak vekilliği bir hak olarak görüyorlar.

Yiyin efendiler yiyin. Nasıl olsa siz işin doğrusunu yapıyorsunuz. Namaz da kılıyorsunuzdur. simdilik 15000 tl aylık, 8000 tl emekliliği olan bir işe konmak güzel. Oh mis...

edit: 7 haziran 2015 milletvekili genel seçimleri eklemesi

bu kadar yandaşlığa rağmen aday gösterilmemiştir.

(bkz: nokta kadar menfaat için virgül gibi eğilme)

(bkz: ahahaha ahahahahahaha)

(bkz: yargılanacaksınız)