bugün

Bazı cahil bünyelerce icat edilmiş ve sanki dinin bir gereği gibi yansıtılmış bir önermedir, zira içki ramazanda ve ramazan haricinde de haramdır, bunu sadece ramazana indirgeyip insanların cahilliklerini sözlük ortamında alenen belli etmeleri ne kadar hafifçe. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak için önce bir kuran açılıp okunmalı.
ramazan dışındaki günlerin allah ın günü olmadığını düşündürten hede
en azından ramazan ayında içmeyerek ramazana saygı göstermek.
sebebini hiçbir zaman anlamadığım saçmalık ötesi davranış. sonuç itibariyle yazılanlar belli, bunu nasıl değerlendiripte ramazana indirgemişler var anlamıyorum.
düzenleme: peşinen söyleyeyim içki içen biri değilim.
Saçmalık veya cahillik olarak nitelendirilmemesi gerekilen bir davranış. Sonuc olarak musluman yogunlugu oldukca fazla olan bır ulkede yasıyorsak,ki eğer kendımızı de musluman olarak goruyorsak,bu mubarek ayda ıckı ıcmemek bir saygıdır,bir teslimiyet değildir. Bunu ne bir kişilik sorunu olarak ne de toplumsal degerleri sorgulayacak sekilde değerlendırmek son derece yanlıstır.
gayet doğaldır. en azından ramazana saygı göstermektir. hatta mümkünse ramazan dışında da içilmemelidir.
inancli kisilerin uydurmasi bir durumdur, zira icki islamda yalnizca ramazan ve kurban bayraminda degil 'herzaman' yasaktir.

ayrica konuyla ilgili olaraktan; dinler arasi uyum buglarindan bir tanesidir.

hristiyanida muslumanida bir tanriya tapiyor; yalniz birinde sarap icmek bir rituel sayilirken digerinde cehennem biletini onaylatmak oluyor. ustelik kilisede verilen bu sarabi icen kutsanmis olurken, camide icmeye kalkan biri once cemaatin, sonra imamin sonra hepsinin birden sevigisini aliyor. *
günahtır.*
yaşamın tümüne yayılması gereken davranış.
kişinin inancı ile alakalıdır. toplum tarafından gördüğü baskıyı yok sayabiliyor ya da sadece baskı görmüyor ise içmesine engel yoktur.
çoğunluğu müslüman olan bir yerde bile "ramazana saygı" "allaha saygı" diyip normalmiş gibi gösterilmeside ilginçtir. zira ramazana saygı denmesi için gayri müslüm olmak gerekir ki söylenen cümle bir anlam ifade etsin. tanrıya olan saygının gösterilmesi için göndermiş olduğu kurallara uymak gerekir onun dışında yapılanlar dini kendi rahatına göre değerlendirmektir.

bu öyle bir şeydir ki ya beyazdır ya siyahtır; gri gibi bir seçenek yok.
tamamen kisinin kisisel tercihidr, icmeyeni alkislamak ne kadar gereksiz ise iceni de yermek, kotulemek bir o kadar gereksizdir. Yani benim icip yada icmemem baskasinin muslumnaligini etkilemiyor onunde gozune soka soka icmedikten sonra.

Ama her zaman kotuleyenler yerenler cikacaktir, ben icmem bu sadece ama sadece beni ilgilendirir, insanlar ne zaman su gunah sevap isini eksiler artilari goturur mantigiyla bakmayi birakirsa bu tur tartismalardan kurtuluruz.
öyle de günah böyle de günah icmek isteyen gider icer, icmek istemeyen kendini tutar.
ilgili bir fıkrayla bezirganlık yapma merakındakilere cevap verilmesi gereken konudur.

hoca latasını uçura uçura geliyormuş karsıdan da hiç sevmediği bir adam geliyormuş adam: "hoca" demiş "burdan bir tepsi baklava geçti" demiş.
hoca: "banane" demiş.
adam: "ama sizin eve gidiyordu".
o zaman hoca cevabı yapiştirmiş "be adam o zaman sanane!!!"
(bkz: ramazan da musluman olan ulke)
içkinin ramazanı recep'i, muharrem'i, ekim'i,kasım'ı olmaz!

içki içmek Kur'an ehlinin çoğunluğuna göre haram, az bir kısmına göre ise mekruhtur. Lakin haram da olsa, mekruh da olsa tamamına göre şüphesiz biçimde ortak oluşan payda hoş bir eylem olmamasıdır. Ramazan'da içmek diğerlerinde içmekten daha günahlı da değildir, ramazan'da içmediği için hiç kimse bundan dolayı ayın hürmetine ekstra bir sevap da kazanmaz.
reaktif kişilğin en kolay belirleneceği dönem.periyodik inanç sahibi insanların düşündüğü ve genellikle en azından ramazan da içmeyelim kisvesi ardına sığınarak sunduğu saçmalık.
böyle kişiler herkes oruç tutuyor diye oruç tutar.etrafındaki insanlar eyleme gidip bağırdıkları için bağırırlar.kalabalık toplandığında kalabalıktan biri olmak için oraya giderler.kısacası sürü psikolojisinin en net örnekleridir.
ramazan veya değil içki içmek günah olarak söylenmişse inanca göre yapılmamalıdır.günahları ramazan sonrasına ertelemek gibi bir şey doğar aksi taktirde.
combo günah işlemek istemeyen yurdum müminlerinin eylemidir.
oruç tutmayan bir insan için saçma, oruç tutan insan için mantıklı bir hareket.(alkol kullanan insanlar baz alınmıştır.)
nedenini anlayamadığım olay. daha günah diye mi içmiyosunuz ? yoksa çoook büyük günah diye mi içmiyosunuz ? sanki hepiniz full sevap amk. ortam oldu mu içerim ben abi. kasmam ramazan falan diye.
büyüklerin yanında yatmamak, düzgün konuşmak gibi hal ve davranışları dine yormaktır.
(bkz: türkiye de yaşamanın zorlukları).
(bkz: edep)
inancın, saygının göstergesidir.
niye ramazan ayında içilmiyoki dinimizce alkol yasak değilmi.