bugün

adrenalin sporlarındandır. debisi yüksek nehirde bir bot üzerinde takımınla beraber kürek çekerek bir noktadan bir diğer noktaya ulaşmaya çalışılır.
dalaman çayında yapıldığında cok zevkli olan *ama suya düştüğünüzde suyun basıncı nedeni ile kulak zarlarınızı zedeleyebilen bir spor
rafting, derenin kenarında yürüyerek 2 dakikada gidilecek yere ıslanmadan varmaktansa bir kutunun içine otururum 10 saatte çırpınır sırılsıklam varırım o da varabilirsem sporudur.* *

çeşitli mertebeleri vardır. akarsuyun hırçınlığına ve engellerin yüksekliğine göre derece derece ayrılır. bunlar profesyonel raftngçiler için heyecan dozuna göre de azalır ya da artar.

kullanılan taşıt türüne göre anadalda ikiye ayrılır. kano rafting ve bot raftingtir bunlar. sonra kişi sayısına göre ayrılırlar. tekli ya da çoklu. çok yüksek dereceli akarsularda sadece tekli ya da çiftli kategorilerde yarışmalar düzenlenir.
turistik yerlerde, özellikle köprülü kanyonda yapmaya niyetlenmişseniz, ucuz tur acentelerinin dandik rafting firmalarından* kesinlikle kaçınmanız gereken aktivite.
raft adı verilen botlarla debisi yüksek akarsularda yapılan, adrenali yüksek su sporu.
vücudun ihtiyacı olan adrenalinin daha fazla salgılanması ve unutulmayacak bir kaç gün geçirmek için mutlaka ama mutlaka gerekli olan bir spor. eğer raftingde profesyonel anlamda mücadele etmek istiyorsanız kesinlikle kursa katılmanız gerekmekte lakin, heyecan arıyorsanız size bu imkanı sunan bir çok parkur ve deneyimli hoca bulabilirsiniz. türkiye'deki en önemli rafting merkezi 2004 dünya şampiyonasına ev sahipliği yapan çoruh nehri'dir. rafting ile yakından ilgilenen ve yıllarını bu spora verenler, amatörlerin çoruh'da bulunmasını pek hoş karşılamazlar. çünkü, burada atraksiyon yapmak ciddi anlamda beceri gerektirir. 6 ayrı derecesi olan raftingde çoruh nehri 6 ya da +6 diye nitelendirilir. "rafting yaptım" demek için ilk 2 derecede suyla mücadele edebilirsiniz fakat, olaya biraz daha action katmak isteyenler +3 yapmalıdırlar. bunun için de en iyi bir kaç yerden birisi melen ve dalaman çayıdır. istanbul'da kalanlar için melen çayı en yakın yerdir. en fazla 3 saatlik yol sonunda müthiş deneyimler elde edersiniz.
bir ekiple yapılan, raft denilen botun kullanıldığı, nehirlerin azgın sularında eğlenmenin bir yolu olarak gördüğüm spor ya da kürek sallamanın keyif verdiği bir eylem......
antalya köprülü kanyonda yapılabilecek bir aktivitedir.
ilk kez 2 gün öncesinde gittiğim çok eğlenceli, çok ıslak ve çok soğuk spor.. Size Dalaman'ı tavsiye edebilirim. Bottan ziyade kayak çok daha zevkli. Ya tekli ya da ikili kayağı öneririm. Kayak ile rafting sporunu daha çok hissedeceksiniz.
düzce' nin cumayeri ilçesinde de yapılabilecek adrenalin sporudur. şunu belirtmek gerekir ki, her gittiğiniz mevsimde aynı zevki almanız pek mümkün olmayacaktır. sakin bir sonbahar gününde gidilirse, gayet debisiz bir çayda kürek çekme faaliyetinden öteye gitmeyecektir. benim başıma gelen bu oldu fakat ileride kesinlikle çok daha fazla ıslanmayı ve kolları yormayı garanti eden mevsimlerde ziyaret edeceğim. dikkat edilmesi gereken en önemli faktörlerden birisi de, bu faaliyeti paylaşacağınız ekibin vandal, apaçi tayfadan olmamasıdır. yoksa yapacağınız faaliyet dalgalarla boğuşup, kürek çekmekten öte, kürekle yan bottakileri ıslatmaca olacaktır. şaka bir yana, herkesin hayatında en az bir kere denemesini tavsiye ettiğim bir spordur. işinde uzman olan bir kadro ile yaparsanız, yüzme bilme zorunluluğunun bile ortadan kalktığı, bol ıslanmalı aktivite.
o su ne öle ya. nabzımı 30 lara düşürdü. ölüyodum diyorum sana.
köprülü kanyon antalya
gelecek hafta gidicem tekrar
bu hafta gittiğim atraksiyon,
suyun dingin olması iyi oldu ilk kez yaparken pek zorlanmadım, düzce de yaptık bu etkinliği,
şansa bak gibi bot ile garip bir yere gelmişken (su kabarıyor filan) botta yılan gördüm 10-15 cm lık, yanımdakilere elimle gösterip "yılan var lan burda" diye seslendim, o derecede korkarım sonra botta ayağa kalktım, zıpladım, yandaki birisi (tanımıyorum, ama abazaydı) bottan attı kendini, neyse bir şekilde yılanı attık filan, ama bottan atlayanı sudan çekmemız çok uzun surdu, adamı biraz daha bıraksak melen çayının sonunu gorecektı herhalde.
Sonuç olarak güzel etkinlik ama onde oturunca, ortada filan oturunca suratına su filan çarpmıyor, sarmıyor yanı...
tehkileli bir spor olduğu söylenir. bot üzerinde artislik yapmazsan bi tehlikesi yoktur.
bugün ben manavgatta yaptım bu sporu. okadar akıntılı değildi. yer yer hızlanıyoruz kayaların üzerinden filan geçiyoruz ama genel olarak durağan bi suyu var. öyle kolay kolay bi kaza gelmez insanın başına. manavgattaki köprülü kanyon denilen yerden bahsediyorum.
dediğim bu yerde fazla tehlike yoktu ama tehlikeyi gene biz çıkartıyorduk. iki bot yakınlaştığı zaman birbirlerine su sıçratma fantazisi var. su buz gibi. hıyarın biri kova almış bota. uyanık ya piç. doldurdu doldurdu fıcıttı kovayı bize. bazen iki bot sıfıra sıfır yanayşıyordu. işte tam bu esnada millet oküzlemesine birbirine su sıçratmaya başlıyorki maazallah... ulan zaten bot dipdibe gelmiş. aradaki mesafe 50 cm. sen kürekle su sıçratmaya çalışıyon bire dingil. ulan o küreği kaldırıp indirirken gözümüzü çıkartacan hiç mi düşünmüyon. neyse..
bizim grupta iki üç tane çift vardı. genç aşıklar. allahım allahım!.. ulan raftingin ortasında bile iğrençleşebildiler. zaten burdan çıkıp birazdan türk kızları bölümüne bu konuyu ayrıca işleyeceğim. koskoca azgın derenin ortasında bile el ele tutuşuyordu bu çiftler. kız ;- ama aşgııım ayayım acıdııı. ağzınıza sıçayım sizin dedim içimden. oğlanda yarrak gibi dakkada bir eğilip eğilip öpüyo. tabi bu işler buz gibi suyun içinde haaa. eller hiç ayrılmıyor.
almanı var ingilizi var hollandalısı var hele hele ki rusu da var. okadar milletten çift beraber gelmiş sadece bizim öküzler elele tutuşuyordu ve sadece türk kızı -ay aşgııım şu çok şoyuuk diyordu.

rafting işte böyle bir şey.
ilk defa bu yaz yaptığım inanılmaz zevkli su şeysi (pek spora benzetemedim ben).
Düzce melen' de de yapılabilen su eğlencesi. imiş. gitmedim ama merak ettim, bilgisi olan var mıdır ?
Biri bin para olan adrenalin şeysi. Değer mi, sonuna kadar.
bugun koprulu kanyon da gerceklestirdim. yasanmasi gereken bi deneyim, ama cok adrenalin ariyosaniz baska bi yeri tercih edin derim cunku 1 2 yerde gercekten korkuyorsunuz geri kalan sure cogunlukla kurek cekmekle ve yan botlardan su yemekle geciyor. ve ben suyun civi gibi olmasi tabirini ilk kez burda yasadim, suyun soguklugu ciktiktan sonra bile caninizi acitiyor.
tehlikeli bir spor dalıdır.

http://www.ntv.com.tr/tur...du,ndN45fF0Z0SYEaiSMPRxkQ