bugün
- sözlük kızlarının kekleri19
- dantelli sütyen takan erkek10
- müstehcenlik soruşturmaları4
- dindarların çoğunun fakir olması7
- renault toros4
- mazotun yarım litresi 50 tl28
- taşacak bu deniz dizisi3
- yesene beni diyen kız8
- ölüm korkusundan ölmek3
- feto'nun kamu gizli yapılanmasına operasyon3
- ak partililerin apoya villa yaptırması32
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı7
- insanın hayvandan koptuğu özgürlük eşiği2
- abdullah öcalan'a villa yapılması2
- palamut7
- intihar düşüncesi7
- ölümden korkuyor musunuz17
- meyhanede masayı yumruklayıp hancı hancı demek9
- neme lazım diyen erkek3
- erkekle kadının arkadaş olması2
- 2026 sonbaharında izmir3
- kız sesi duymak için müşteri hizmetlerini aramak7
- ayı dövmenin aslında zor olmaması11
- bursa daki iskender festivalindeki görüntüler2
- masada aniden ayağa kalkıp şiir okuyan erkek15
- bara giden erkeğin asıl amacı12
- illüminati ve grup sex ayinleri4
- insan2
- sözlük kızları dertleşiyor3
- ghost rider5
- matrix te yaşadığımız gerçeği8
- joseph weber2
- seninleyken kendim olabiliyorum6
- papazla imam olmak2
- artı oy alamama krizine girmek3
- rambo ariel ortega2
- memduh bashgan2
- zalbert ramstein8
- sözlükte ne değişti6
- vombatların kakasının küp şeklinde olması3
- uludağ itiraf18
- benim babamın siki kutu kola gibidir5
- cumartesi kahvaltısı5
- sabahları sevilen şeyler10
- ben basit bir insanım5
- sözlük yazarları istanbul'un fethine katilsalardi3
- anın görüntüsü21
- arkadaşlar ben yine kilo aldım ya17
- fenerbahçe tarfin'in euroleague süper kupa zaferi2
- yahudi düşmanlığı4
ing. girişim sermayesi.
fazladan parası olan yatırımcıların oluşturduğu bir sermaye ortaklığı türü. güzel türkçemizde karşılığı olmayıp, hepsine yatırım fonu denen collective investment institutions'dan biridir.
yaptığı iş kısaca borsada işlem görmeyen şirketleri satın alıp, karlılığını arttırdıktan sonra satmak şeklinde özetlenebilir. bunu yapabilmek adına satın alınan şirketin yönetimine girerler. karlılığı arttırmak konusunda hayli agresiftirler. icabında şirketleri böler parçalar, etkin olmayan kısımları kapatırlar; olmadı çalışan sayında indirime giderler. alacakları kadarını aldıktan sonra da şirketi satarlar. korkulası adamlardır.
yaptığı iş kısaca borsada işlem görmeyen şirketleri satın alıp, karlılığını arttırdıktan sonra satmak şeklinde özetlenebilir. bunu yapabilmek adına satın alınan şirketin yönetimine girerler. karlılığı arttırmak konusunda hayli agresiftirler. icabında şirketleri böler parçalar, etkin olmayan kısımları kapatırlar; olmadı çalışan sayında indirime giderler. alacakları kadarını aldıktan sonra da şirketi satarlar. korkulası adamlardır.
dunyanin dengesini bozan, krizler cikmasina sebeb veren sektordur.
calisma mantigi cok basittir. ornek verelim, buyuk bir private equity, bir bankadan 9 milyar pound kredi alir. kendileride 2 milyar koyarlar, etti 11 milyar. bu parayla giderler buyuk bir sirketi satin alirlar. sirketin karliligini artirmak icin once ne kadar dusuk kar yapan bacak varsa keserler, bir cok insani issiz birakirlar, sirketin karliligi artinca biraz beklerler ve sirketi 15 milyar pounda bir amerikan firmasina satarlar.
bu elemanlar ceplerinden 2 milyar pound koymuslardi, simdi 15 milyar poundlari var. 9 milyari bankaya odediler, kaldi 6 milyar. net kar 4 milyar pound ! 9 milyarin faizi mi ? onu aldiklari sirketin kazandirdigi parayla zaten oduyorlar. ceplerinden bir kurus cikmiyor.
peki bunun zararlari nedir ?
- insanlar issiz kalir.
- 4 milyar pound kar, cok kucuk bir yonetici toplulugunun ve ortaklarin cebine girer ve bu herifler bu parayi vergi verilmeyen ulkelerde tutarlar.
- bu kadar anormal buyuk bir paradan devlet bir kurus vergi alamaz.
- bankadan alinan kredi cok buyuk miktar oldugu icin faizi dusuktur. banka 9 milar pound gibi buyuk bir parayi dusuk faizle zenginlere vermistir, fakir olan kesimden ise surekli daha fazla faiz almaktadir.
calisma mantigi cok basittir. ornek verelim, buyuk bir private equity, bir bankadan 9 milyar pound kredi alir. kendileride 2 milyar koyarlar, etti 11 milyar. bu parayla giderler buyuk bir sirketi satin alirlar. sirketin karliligini artirmak icin once ne kadar dusuk kar yapan bacak varsa keserler, bir cok insani issiz birakirlar, sirketin karliligi artinca biraz beklerler ve sirketi 15 milyar pounda bir amerikan firmasina satarlar.
bu elemanlar ceplerinden 2 milyar pound koymuslardi, simdi 15 milyar poundlari var. 9 milyari bankaya odediler, kaldi 6 milyar. net kar 4 milyar pound ! 9 milyarin faizi mi ? onu aldiklari sirketin kazandirdigi parayla zaten oduyorlar. ceplerinden bir kurus cikmiyor.
peki bunun zararlari nedir ?
- insanlar issiz kalir.
- 4 milyar pound kar, cok kucuk bir yonetici toplulugunun ve ortaklarin cebine girer ve bu herifler bu parayi vergi verilmeyen ulkelerde tutarlar.
- bu kadar anormal buyuk bir paradan devlet bir kurus vergi alamaz.
- bankadan alinan kredi cok buyuk miktar oldugu icin faizi dusuktur. banka 9 milar pound gibi buyuk bir parayi dusuk faizle zenginlere vermistir, fakir olan kesimden ise surekli daha fazla faiz almaktadir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar