bugün
- beyazsemsiyeliyabanci43
- gammazlama yapmamak13
- sözlükte erkekleri istemiyoruz6
- yorgun mermi25
- hangi yazarla evlenmek isterdiniz10
- evlenilecek erkek nasıl anlaşılır3
- ölüm3
- kızının düğününde oynayan baba3
- güzel ayaklı bir kızla evlenebilirim3
- aziz yıldırım10
- satranç haram yasaklansın7
- beyazpenisliyabancı2
- 7 haziran 2026 büyük sözlük ifşası32
- çağrı isimli yazar5
- haysenin1212
- diamond bosphorus'un tüm sözlüğe yürümesi6
- gammaz beni çaylak yapmaz ki gammaz beni çsy9
- evlenilecek kadında aranan özellikler2
- sözlükteki vatan hainleri4
- bu köyden olsam ne olacak8
- aylık 336 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- yapay zeka moderatörü15
- yaz geceleri4
- sözlüğe messi trasfer olmuş5
- gina carano13
- kemal kılıçdaroğlu ülkemizin sigortasıdır2
- doktorlara saygının kalmamasının temel nedenleri7
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle63
- avukata vermek2
- en gey özelliğiniz15
- omurgasız tekerlek5
- hatırlanan en eski reklam sloganı5
- toplu taşıma3
- gecenin şarkısı6
- kirasız faturasız asgari ücret yeter mi sorunsalı3
- uludağ sözlükteki sıcak ve samimi aile ortamı8
- bir gün bana kudüs valiliğini nasip et2
- sydney sweeney'in memeleri3
- sevişmek istediğiniz kadın yazarlar7
- diamond bosphoruss denen yazar7
- 14 inç monitörden 17 inç monitöre geçmek3
- beybi leydi den hoşlanıyorum ne yapmalıyım3
- mılli yazılım f-16 ların kabiliyetini artıracak9
- anın görüntüsü21
- zangief'in taşakları2
- hakan safi8
- arkadaşlar kavgayı bırakıp buraya bakar mısınız4
- katatespizartmasi15
- iş hayatının kişiyi sıradanlaştırması2
- sözlüğün kırbacı8
asp.net'in vazgeçilmez olayı. sayfanın geri yüklenmesi. bu arada eventviewstate gibi abidik gubidik bilgiler de sunucu-istemci arasında alıp-gönderilir ancak özellikle üyelik formu vb. sayfalarda sayfadaki bilgilerin sunucuya gönderilip tekrar geri döndürülmesine verilen isim. örneğin yaşadığınız ülkeyi seçip onayla'ya tıklıyorsunuz sayfa sunucuya gidip geliyor ve il seçiniz kısmında seçtiğiniz ülkenin illeri listelenmiş oluyor. bu olay postback işlemi ile gerçekleşir ama ülkeyi seçer seçmez iller listelensin diyorsanız onun yeri başka:
(bkz: autopostback)
(bkz: autopostback)
asp.net'de ki en önemli olaylardan biridir. dikkat edilmezse saatler boyunca uğraşacağınız aptal problemlere sebebiyet verebilir. şöyle bir örnekle anlatayım ne olduğunu;
şöyle bir senaryomuz olsun; sayfa üzerinde bir captcha kontrolümüz olsun ve Page_Load eventinde bu captcha kontrolünden bir sayı vs. üretmesini isteyelim, sonra bir input kullanarak, kullanıcıdan captcha'da gördüğünü girmesini isteyelim.
Evvelden gelirsek Page_Load eventi sayfa sunucuya gidip gelirken ilk çalışan eventlerden biridir*, bu eventde kontroller kendilerini load ederler. Daha sonra render vs. metodları gelir ve serverin ürettiği html çıktısı alınır.
http://www.codeasp.net/Co...-cycle/PageLifeCycle1.PNG
kullanıcı captcha kontrolünde gördüğü text'i input'a girip buton'a bastığı zaman sayfa postback olacaktır. Bu demektir ki server'a gidip geri gelecektir. Şimdi life cycle'mizi incelersek butonumuzun click eventinden önce sayfamızın load'ı çalışacak sonra click eventi çalışacaktır. bu durumda page_load eventinde oluşturduğumuz captcha kontrolü tekrardan oluşacak ve yeni oluşan text ile kullanıcının girdiği text birbiriyle uyuşmayacaktır. teknik olarak postback sayfanın sunucuya gidip geri gelmesidir.*
bu tür bir istenmeyen olayın önüne aşağıdaki şekilde geçilir. *
if(!ispostback)
{
captchasic();
}
şöyle bir senaryomuz olsun; sayfa üzerinde bir captcha kontrolümüz olsun ve Page_Load eventinde bu captcha kontrolünden bir sayı vs. üretmesini isteyelim, sonra bir input kullanarak, kullanıcıdan captcha'da gördüğünü girmesini isteyelim.
Evvelden gelirsek Page_Load eventi sayfa sunucuya gidip gelirken ilk çalışan eventlerden biridir*, bu eventde kontroller kendilerini load ederler. Daha sonra render vs. metodları gelir ve serverin ürettiği html çıktısı alınır.
http://www.codeasp.net/Co...-cycle/PageLifeCycle1.PNG
kullanıcı captcha kontrolünde gördüğü text'i input'a girip buton'a bastığı zaman sayfa postback olacaktır. Bu demektir ki server'a gidip geri gelecektir. Şimdi life cycle'mizi incelersek butonumuzun click eventinden önce sayfamızın load'ı çalışacak sonra click eventi çalışacaktır. bu durumda page_load eventinde oluşturduğumuz captcha kontrolü tekrardan oluşacak ve yeni oluşan text ile kullanıcının girdiği text birbiriyle uyuşmayacaktır. teknik olarak postback sayfanın sunucuya gidip geri gelmesidir.*
bu tür bir istenmeyen olayın önüne aşağıdaki şekilde geçilir. *
if(!ispostback)
{
captchasic();
}
yeni bir onuncu nesil yazar. meslektaş.
(#18993673)allahına kurban dediğim yazar.
(#19531043) içki içenlerin arasında durup onlara göz yummak bile günahtır. cehennemde yanasın inşallah yazarı.
1 mayıs yorumlarından anladığım kadarıyla küfürbaz bir şakirt. ilk kez böyle nick altına yazıyoruz, dayanamadım zira şakirt lafından alınıp kızan çok insan gördüm ama ne şakirti ben akşamcıyım her akşam kafayı çekiyorum deyip kendini savunmaya çalışanı ilk kez gördüm. yazdığı entryler de bu kafada olsa ne bileyim bi akşamcı mesajları hayır adam dua allah namaz entryleri ile coşuyor. troll desem onun da bir itibarı vardı arkadaş ne ara ayaklar altına aldınız.
ekşiye geçmek için staj yapacak kadar kendini yetersiz ve çapsız gören yazar. hele ki bu stajı uludağ sözlük'te yapacak kadar malını da ilk kez görüyorum. çap yok, vizyon yok ne sikime yazıyorsunuz onu da anlamıyorum ki...
(bkz: onuncu nesil silik)
güncel Önemli Başlıklar