bugün

kaç aydır aklımda dolaşan fakat biriyle paylaşmaya korktuğum plandır kendileri.
1.adım))türkiyenin nüfusunu 75 milyon aldığımızda her ay herkesten 1 lira bu plan için ayrıca bir vergi kesilecek. parada doğal olarak 75 milyon TL gibi bişey çıkacak.
2.adım))türkiyede herhangi bir üniversitenin herhangi bir 4 yıllık bölümünü 3 ortalama veya üzerinde bitiren ve 2 yıl iktisadi bir alanda yüksek lisans yapan insanlar arasından bir kura düzenlenecek ve 4 talihli kişi belirlenecek.
3.adım)) bu talihlilere dünya ekonomi piyasası ve türkiye ekonomi piyasası üzerine 4 yıllık üst düzey bir kurs verilecek ve bu sürede kendilerinden yatırım yapmaları için bir piyasa belirlemeleri istenecek. bu karar süresinde kendilerine türk bilim adamları da yardım edecek.
4.adım)) para kendilerine sermaye amacıyla verilecek ve ve kurdukları şirketin muhasebe dökümleri heryıl detaylı olarak incelenecek tabiki.

tahmin edilen yararları
1.tahmin edilen yarar)) türkiyede her yıl 1 tane 75 milyon lira değerinde işlevsel bir şirket kurulacak ve alanında uzman patronlar tarafından yönetilecek.
2.tahmin edilen yarar)) türkiyenin büyük bir eksikliğ olan uluslararası alanda şirket azlığının giderilme olasılığı ortaya çıkacak.
3.tahmin edilen yarar)) türkiyenin cari açığının önemli ölçüde azalması ve yıllar sonra kapanması sağlanacak
4.tahmin edilen yarar)) öğrencilerin 3 not ortalamanın üzerine çıkmaları için motive olması sağlanacak ve derslerinde başarılı öğrencier oluşacak ve türkiyede balon mezunlar verilmesi biraz olsun engellenecek.

öyle aklıma takıldı işte. nyse boşverin.
(bkz: barbarossa harekatı)
kuraya fitne çıkaracak, milyon liraları cebe indirecek insanlarla imkansız plan.

Sahi necmettin erbakan bi ara yardım parası toplamıştı değil mi?
Sözlükten ileride iktidar siyasetçisı çıkması halinde uygulamasını istediğim plan.
Geleceği parlak bir Siyasetçi olarak, Milli unsurlar ve yerli amaçlar doğrultusunda çok yararlı buldum. Not alıyorum.
© copyright 2005 - 2026