bugün

şiddetle savunduğum kampanyadır. oks kaldırıldıktan sonra ortaya çıkan durumdan az çok haberdar olan herkes bilir ki sınavların kaldırılması dershanecilği daha da önemli hale getirmiştir. zira sadece 8. sınıfta çocuğunu dershaneye gönderen veliler oks nin kaldırılmasından sonra artık 6 7 8. sınıflarda da çocuklarını dershaneye yazdırmaya başlamışlardır. her yıl ayrı bir sınava tabi tutulacaklar artık dolayısıyla daha 6. sınıftan sıkı bir yönetime tabi tutulacaklar. bu da dershanelerin işine yarayan bir durum oluşturmuştur.
kesinlikle savunduğum düşüncedir. eğer ki öss kalkarsa lise kurumlarında hangi ölçüde torpilin ve rüşvetin artacağını herkes görecektir.
şiddetle desteliyeceğim kampanyadır, hatta üstüne üniversite sayısını azaltıcam derlerse daha da anında olurum, arkadaşlar birazmantıklı olalım, bu ülkede herkes mühendis olursa, kimişçi olucak, kim çalışacak, bakın bakalım gelişmiş ülkelere ya burs alıcaksın ki dersten çok spor ve kültür aktivitelerine veriyorlar ya da paranı basıp gideceksin üniversiteye, türkiyede heryıl 500.000kişi üniversiteye giriyo ayıptır ya, türkiyenin bu kadar çok yükseköğrenimli kişiye ihtiyacı yok biliyorsunuz, ayrıca sayıyı arttırmakla, önüne geleni süniversite hocası yapmak zorunda kalıcaksın nerede eğitim kalitesi, meslek liseleri özendirilse, ve meslek liselerine iş imkanı sunulsa çok daha doğrubir çözüm olucak, mslek lisesine gitmeyen de haklı, işsiz kalıcak daha sonra biliyor, ama işte meslek liselerinde uzman eleman çıkartılsa da fabrikalar işçi ihtiyacını üniversitelerden karşılamasa ha derseniz bütün hayat 3 saate mi baplı olucak diye, o zaman oks gişbi bir sistem yapılabilir ama onun da zararları var ilk entry de yazıyor sadece yok edilmesi gereken bir zihniyet var o da herkesin üniversite okuması gerektiği, onun dışında bir sorun yok
universitelere giri$te firsat e$itliginin daha adil duzenlenmesi kar$iliginda kabul edilebilecek ve desteklenecek kampanyadir. herhangi bir anadolu teknik lisesinde 5 sene alaninda egitim goren bir gencin universitede yine ayni bolumu okuma hakki geri verilmelidir. 4+1* sene boyunca ucak teknisyeni olarak yeti$en bir gencin en azindan duz liseden cikan bir ogrenciyle e$it konumda bulunmasi ve bolumunun muhendisligini okuyabilmesi gerekir. $ahsi kanaatim ve beklentim, oncelikli olarak puanlama sistemindeki adaletsizlik icin caba gosterilmelisi yonundedir.

edit: i$ bu entrynin eksi oylanmasina kar$in; daha mantikli bir duzeneleme rica ediyorum arkada$tan ya da fikir, neyse artik. meslek lisesinde okuyan ile anadolu lisesi, ozel lise, fen lisesinde okuyan ogrenci arasinda zaten egitim olarak ucurum fark vardir. ozellikle sosyal ve sayisal derslerden cok mesleki dersler agirlikta. bu sebepten zaten oss sinavinda ba$ari derecesi en du$uk okullar arasinda meslek liseleri yer alir. bu baglamda en azindan zeki ve kendini geli$tirebilmi$ meslek men$eili okul mezunu genclerin universite okuma hakkina engel olunmamali. tercih sunulabilir; ya ara eleman olursun ya da universite okuyabilirsin.

herkesin universiteden mezun olup muhendis olmasi gerekmiyor. bu ulkede muhendise oldugu kadar ara eleman ve i$ci sinifa da ihtiyac var, kabul. fakat cekirdekten yeti$en ile hayatinda eline 1 kere bile tornavida almami$ insanlari ayni potaya bile yakla$tirmiyorsan e$itlikten soz etmek son derece yanli$tir.

bu zamana kadar egitim, saglik gibi zorunluluklarin e$itliginden dem vurup savunan insanlarin nasil bir zihniyetle, bu genclerin universite okumasina engel olunmasina goz yumduklarini anlamiyorum. nerede e$itlik? haklar ve ozgurlukler?
mantıklı kampanyadır.

yap okulları haftada 6 gün. yap okulları sabah 9 aksam 8 bak bir daha gidiyorlar mı dersaneye. *
insanlarin elemine edilmesini sonuna kadar desteklenecegi kampanyadir. bu oss olsundur , yks olsundur pbs olsundur bi$ey olsundur ama olsundur. sinavsiz bir sistemin yarari da manasida yoktur.
bireyin yeteneklerine göre eğitimine önem verilmemesi sebebi ile kesinlikle desteklediğim kampanya olacaktır. etrafta bir sürü diplomalı işsiz varken birde kalkıp herkesi üniversiteye almak hiç akıl karı değil. onun yerine üniversite sayısını azaltıp yerine eğitim enstitüleri, yüksek teknik okullar kurularak hem iş gücü istihdamı arttırılmış olur, hemde üretim kalitesinin çıtasında bir yükselme zorunlu olarak yaşanır. seçim vaadinden öteye geçmemesini temenni ettiğim sınavların kaldırılması demek üniversite kalitelerinin düşmesi anlamına gelir.
dünyanın değişmez kanunu; gelen gideni aratır kuralının, eksiksiz gerçekleşiceğinin su götürmez bir kesinlikte vuku bulacağına inanılan hadise.