bugün

demokratik ülkelerde olmaması gerekendir.

"rte gitsin yeter ki ordu el koysa da olur, halk devrim yapsa da, ekonomik kriz çıksa da" şeklindeki bir anlayış acizlik göstergesidir.

muhalefetteki partiler çeşitli cemaatlerle ve yabancı devletlerle dirsek teması kurana kadar yaptıkları muhalefetin hakkını verselerdi belki o zaman iktidar adayı olabilirlerdi. asıl yapmaları gereken iş yerine olmayacak duaya amin demeleri yetersizliklerindendir.

edit: haksızlıklara karşı gösteri yapmak, bu haksızlıkları eleştirmek, kafasını kuma gömen basını halkı ilgilendirecek haberleri yapmaya zorlamak meşru çabalardır. buna karşın "ordu göreve" kolaycılığı demokrasilerle bağdaşmaz, meşru gösterilemez. seçimlere az kaldı. bilinçli muhalefet bu süreçte örgütlenip, halkı yanına alma gayretinde olmalıdır. rte nin başlattığı halkı ayırma yangınına körükle gitmemelidir.
sakat bir düşüncedir.

akp gitsin, chp gelsin, ordu gelsin,mhp gelsin, bdp gelsin demek gerzekliktir. sayılan her parti, aynı akp gibi, sade vatandaşı ezmeye yönelik kapitalist sistemin birer dişlisidir.
seçimle geldiği gibi seçimle gideceğine olan inancın azalmasından kaynaklanır. oy çokluğuna sahip olduğundan değil, güç elinde olduğundan, her türlü ali cengiz oyununu istediği gibi oynayabileceğindendir bu inanç azalışı. seçimler sırasındaki usulsüzlükleri duyduk, dinledik. muhalefetin siyaset anlayışı bozuktu ama düzelmeye başladı. lakin türkiye'de iktidara gelme şartının atatürk ve laiklik'e düşman olan, amerika'nın piyonu gibi hareket eden bir parti kurmak olduğuna kim ihtimal veriyordu ki? dolayısıyla sadece ordu müdahalesi, halk devrimi, ekonomik kriz, güneydoğu sorunu gibi olaylarla düşer bu hükümet. sandığa güvenmesin kimse.
kendini 90 lı yıllarda zanneden kişinin isteğidir. Ordunun artık darbe ile işinin olmayacağını anlayamamıştır. Türkiye artık 3. dünya ülkesi değildir.
insanların haklı olarak gösterdiği tepkidir.ama bilinmelidir ki onun gidişinin boşluğunu pek ala arkada kalan partiler daha iyi doldurur daha iyisini yapar düşüncesiylede hareket etmek yanlış ve sonu iyi düşünülmemiş bir durum olarak ön plana çıkmaktadır.

askeriyenin artık 60 lar ya da 80 dönemindeki gibi bir hareket ve tutum sergilmesi çok zor ve kesinlikle de istenmeyen bir durumdur.oldu ki rte ile birlikte akp parti hükümeti halkın haklı istekleri doğrultusunda devrildi bu noktada durumun ne olacağı net olarak bilinmesede askeriyenin eskisi gibi hareket edemeyeceği bir gerçektir.

ne olursa olsun yeter ki gitsin gibi bir söylem yerine gittiğin de bir daha böyle bir devlet otoritesinin yaratılmaması için ne gibi şeyler yapılmalıdırı düşünmek gerekir.
aptal anlayıştır. tayyip gitse de tayyip'i yönetenler gitmez. çoğu kemalist bunun farkında değil. türkiye'yi uyandıracaklarına kendilerini uyandırsınlar bir zahmet.