bir zamanlar yerçekimine karşı koyabilen teknoloji üzerinde çalışmalar yaptıkları bilinen Nazilerin, bir gün göklerden uzay araçlarıyla geri geleceğine dair teorilerle oluşturulmuş program.

ABD’nin 20. yüzyıldaki önemli bilim kurgu yazarlarından Robert. A. Heinlein, 1947’de yazdığı kitabında, Nazilerin Ay’da üssü olduğu düşüncesini ortaya atmıştı.

Üzerinde gamalı haç sembolü taşıyan Nazi UFO’larının göklerde dolaştığı Finlandiya yapımı Iron Sky filmi de nazilerin “çok gizli” uzay programı hakkındaki tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

Washington’daki Smithsonian Uzay Tarihi Müzesi yetkilisi Michael Neufeld; “Bu yanlış anlamadan kaynaklanan bir durum… insanlar bir roket programıyla, bir uzay programını aynı tutuyor. Nazilerin roket programı sadece silah üretmeye yönelikti. Almanların amacı ilk olarak V-2 roketlerini, uzun dönemde ise daha büyük ve menzili daha uzun roketler üretmekti” açıklamasıyla bu konuda en mantıklı ve kayda değer sözleri söyledi.

Kisaca Hayal olan program.
ülkelerinin içinde halklarına faydalı işler yapmaya, üretmeye konsantre olmak yerine adam kesmek , işkence etmek ve sağa sola saldırmak gibi şeylere konsantre olup ülkeyi yıkıma götürdüklerinden ellerinde patlayan, verileri başka ülkelere yar olan programdır.

(bkz: monarşinin ve totaliter rejimlerin kötü yönleri)
© copyright 2005 - 2026