bugün

müziğe elverişlilik, müziği içinde hissedebilme, müzikle uğraşan kişide bulunması gereken, müziği algılayabilme yeteneği, duyduğu şarkının notalarını, özelliklerini hemen anlayabilme durumu.
genel anlamda türk insanın da zayıf olan olgu!nedenide daha ilkokul yıllarından baslayan,sonraki yıllarda da bu sekilde devam eden yani yeterli ve düzgün müzik derslerinin, sanatsal faliyetlerin gerektigi gibi verilmemesidir.en önemli eğitim sorunlarından biridir bu ama hiç bir hükümette tam olarak bu konuya el atmamıstır.
ince bir ruha melodi takibi ustalığının katılmasıyla kazanılandır.
müzik yapmak için öncelikli gereken şey. ister amatör ister profesyonel olsun kişi müzik kulağı yoksa bu işe kalkışmasın. ritim duygusu, ses bilgisi, müzik ruhu da olmalı insanın.
(bkz: kulak memesi kıvamı)*
sonradan kazanilmayan, ancak gelistirilen yetenektir.muzisyenin olmazsa olmazidir.
küçük yaşlardan itibaren bilinçli olarak geliştirilmesi gereken yetenek.. benim gibi "do" dendiğinde akla bir külah dondurma getiren insanlar çoktan siki tutmuş demektir, "re"^nin ne olduğunu tahmin edebiliyorsunuz..
dünyaya ve gereksiz sözlere kapayıp,açılan boşluğa ezgi koyabilmiş yüzünü müziğe dönmüş kulaktır.hassas kalpli insanlarda daha çok rastlanır.
bunun bir ileri derecesi artık müziği dinlerken notalarınıda kolaylıkla duyabilmektir. (bkz: mutlak kulak)
genelde sesleri ya da değişik metronomda ritmleri başarılı ayırmaktan geçer. Sanılanın aksine eğitim alarak, hatta eğitimsiz, kişisel çabayla bile geliştirilebilir.

insanın yaratıcılığı ile doğru orantıda yükselir. zira aslında emprovize fikirler, müzikte herşeydir.
özellikle bas sesleri net bir şekilde takip edip dinleyebilmek için gerekli olan şey.
sonradan falan kazanılmayan ve televizyonda gördüğümüz bütün mankenlerde olan kulaktır. valla bak[inanmıyo yaa]
dinlediğini bir bütün almak yerine tüm sesleri ayrı ayrıı kafasında birleştirebilen insan kulağı.
Bu yeteneğe sahip tarihte yaşamış en iyi müzisyenlerden biri için ;

(bkz: Frank zappa)

Steve Vai: '' Zaten çalınması çok zor melodileri çalmaya çalışıyorduk. Frank bunları nasıl yazıyordu bir türlü anlayamadım. Ayrıca konsere çıkıyoruz grup yaklaşık 10 kişi ve her defasında, herkese şu şarkının şu kısmında yanlış nota bastın diye uyarılarda bulunuyordu. Sanırım sihirli kulaklara sahipti ''. * *
daha önceden hiç müzikle uğraşmadığınız halde bir parçanın bas gitarlarını ya da davul vuruşlarını ayrı ayrı duyabiliyorsanız muhtemelen sahip olduğunuz şey.
sol anahtarı şeklindedir. sonradan taktıralabilir. silikon gibi düşün. östaki ye. monte.
nedemekse artık anlamam yani. nasıl oluyor mesela yemek kulağı, bilgisayar kulagı, cep telefonu kulağı ha birde müzik kulağı allahım ya...
+ müzik çalışmasında kızın kulagına bas gitardaki çocuk pena atar
kız:
+ hocam müzik kulagıma pena atıyor!!!! xsxs XDXDXD
at kafasıyla alakası olmayan hede.
Ben de bulunan özelliktir. Canım kulaklarım benim.
bende olmayan yetenektir. varsa da ben keşfedemedim anlaşılan. olsa çok güzel olurdu.
bende var olan özelliktir. yetenek değil özelliktir. varsa geliştirilebilir, yoksa yoktan var edilemez.
yan dairede olanları ayan beyan duyamıyorsanız, boşuna uğraşmayın müzik kulağınız yok sizin. hatta normal bir kulağınız bile yok. en kısa sürede bir muayene ettirin.
Olsa bile, doktor mühendis olma uğruna feda edilir.
Öyle 10000 kişide bir bulunan yetenek değildir, nadir değildir. 10 kişiden 5inde vardır.her yetenek gibi çocukken gelişir, doğuştan gelmez. (Yazan bir müzikolog)
kepçedir.
güncel Önemli Başlıklar