bugün

Hepsinin olmasa da %95'inde olan bir durumdur. Tanrı kelimesine olan nefret bile aslında insanların ne kadar bilinçsiz olduğunun bir kanıtı. Allah ile Tanrı arasındaki tek farkın birinin arapça birinin ise türkçe olduğunu bilemeyecek kadar araştırmaya uzak olduklarını gösterir.
edüt: %99u müslüman olan ülkede tanrı denildiğinde akla öküz ya da inek gelmez
doğru önermedir tanrı bir isim değil sıfattır burda önemli olan şey neye hitap ettiğindir.
(bkz: savaş tanrısı)
(bkz: tanrım yardım et)
--spoiler--
Allah ile Tanrı arasındaki tek farkın birinin arapça birinin ise türkçe olduğunu bilemeyecek kadar araştırmaya uzak olduklarını gösterir.
--spoiler--

öncelikle tanrı ''nefreti'' diyerek nefretle yazıldığı anlaşılan önermedir.ayrıca arapçada tanrı kelimesinin karşılığı ilah kelimesidir allah değil.
tüm müslümanlara mal edilmemesi gereken nefrettir.

ezan ın içerdiği anlamı bilmediği halde türkçe ezan okutulmasına dinsizlik diyen tayfa olabilir.
tanrı tapılan şey demektir. bu buddha olabileceği gibi güneş veya ateş de olabilir. ama allah özel isimdir. tektir. ikisi arasındaki en büyük fark da budur.
Kuran-ı kerim de tanrı hitabının bulunmamasıdır.
Tanrı kelimesi genel bir ifade, Allah ise inanılan tanrının ismidir. Tanrı dendiğinde öküze tapanlar için öküz gelir akıllara yani Allah isim tanrı sıfattır. Bundan ötürü tanrı kelimesi pek sevilmez.
Allah özel bir isimdir. tanrıyı bende sevmem. çünkü genel olarak tapılan şeylere verilen isimdir ayrıca müslümanlar için Allah'ın özel oluşundandır.

(bkz: Allah tanrının belasını versin)
allah "el-ilah" demektir. "el" eki ingilizce deki "the" eki gibidir. yani belli bir şeyden bahsederken kullanılır. dolayısıyla el-ilah yani allah demek; belli bir ilahtan, tek bir ilahtan bahsetmek demektir. islamı bize din olarak seçen ve bizi yaratan ilahtan bahsetmektir.

ancak tanrı ise herhangi bir ilahtır. bir insanın herhangi bir şeyini ilahlık makamına çıkarabilir ya da insan inandığı ilahı yanlış tanıyabilir. yine de bunlar tanrıdır. ancak allah bütün yanlış tanımlama ve tanımadan münezzehtir. dolayısıyla eğer söz konusu kuranda geçen yaratıcıysa buna ancak Allah denebilir. ya da Rabb, ilah, rahman rahim gibi birçok isminden biri de denilebilir.

örneğin, müslümanlara göre varlık aleminin en başında bir yaratıcı vardır ve buna Allah denir. ancak materyalistlere göre varlık alemimin en başında bir madde vardır. buna da tanrı, ilah denir.

ayrıca şu da bir gerçektir ki, övüne övüne anlattıkları türkçeye her türlü latince, ingilizce kelimenin girmesine seslerini çıkarmayanlar; söz konusu islam ve kuran terminolojisi olunca, kurani ve islami kavram ve kelimelerin türkçeye girmemesi için avaz avaz bağırmaktadırlar. bilinçli ya da bilinçsiz, bu, onların kuranı tahrif edemedikleri için anlamını tahrif etmeye çalışmalarıdır. kelimelerin anlamını değiştirerek dile sokulması bunun sadece bir kısmıdır.