bugün

zeki alasya metin akpınar kemal sunal halit akçatepe şener şen in ingiliz kombinasyonu ama trajikomik versiyonu ,bi kere oturdum monty python and the holy grail diye bir filmlerini izledim hala o harcadığım 2 saate yanarım.Ben gülmem haa eksi de millet döktürmüş söyle komik böyle komik yarıldım yıkıldım diye bilmem,hala the life of brian diye filmleri duruyor bi yerde izlemedim bile.*
"the meaning of life"(hayatın anlamı) isimli filmlerinde ilginç mizah anlayışlarına tanık olduğum komedyen grubu.
ingiliz mizahı sevenlerin değil, absürd mizahı, ironiyi, mizahi eleştiriyi sevenlerin bayıldığı, modern komedinin üstadı olan gruptur. güzel olan filmleri değil, bbc için hazırladıkları flying circus serisidir. muazzam ironiler ve ince eleştiriler eşliğinde harika bir mizah başyapıtıdır bu eserler. özellikle the worldst funniest joke, her şeyin yıkıldığı ev (önyargı), kitlesel katliam yapan adamın duruşması favorilerim arasındadır. bir de ministry of silliy walks vardır o da dehşet. amma velakin komedi denince mehmet ali erbil'in sululuklarıyla büyüyüp mizah eşittir küfür mantalitesiyle büyümüş insanlar bu gruba bok derler.
filmleri olsun, televizyon programları olsun, yazdıkları olsun herşeyleriyle komiktirler. absürd mizahın duayeni, günümüz mizahının kapısını aralayanlardır.

şimdi müjdeli habere gelelim, flying circus dvd seti (tüm bölümler) ülkemize teşrif etti. kendilerini dün d&r'da görünce sevinçten, derhal alıp kasada parayı öderken de hüzünden ağladım. değdi mi peki, tabiki de değdi.
özellikle Monty Python and the Holy Grail, Life of Brian ve The Meaning of Life gibi filmlerin üzerinde 20-30 yıl geçmesine rağmen halihazırda hala en iyi komedi filmleridir. hem ciddi hem absürd, ingiliz komedisinin en mükemmel örnekleri olan bu başyapıtlardaki monty python şarkıları da ayrı birer efsanedir.

(bkz: every sperm is sacred)
(bkz: always look on the bright side of life)
(bkz: lumberjack)
izlediğim en iyi komedi filmlerine imza atmış ekip. çabuk ayrılmış olmalarının yanında herbirinin iyi şeyler yapmış olması bir nebze teselli etmiştir.
http://www.youtube.com/watch?v=i2TicMbH4OY&NR=1
Nüfusun %1nin zeki olması ile Monthy python'ı bilenlerin sadece %1inin grubu sevmesi arasında yadsınamaz bir yakınlık vadır. Izlerken gülmüyorsanız doktora gidin, ingilizce dersi alın ya da dvdnin menusunden dili anlayabileceğiniz bir hale getirin. Eğer hala problem varsa hayata bakış açınızı değiştirin.
python trilogy olarak bilinen monty python and the holy grail, life of brian ve the meaning of life filmlerinin en az bir kez görülmesi gerekmektedir. özellikle life of brian tekrar tekrar izlenesidir.

graham chapman'ın uyuşturucu bokuna bulaşmasının ardından adamakıllı iş çıkaramamışlardır.
60'lı yılların sonundan itibaren dünya komedi literatürünü etkilemiş bir topluluktur. Beatles'ın gitaristi George Harrison'un da sahibi olduğu yapım şirketinden çıkan filmleri birer başyapıttır. Southpark yaratıcılarından Trey Parker Monty Python serisinin etkilenimlerinin işlerinin temel yapısını oluşturduğunu söylemiştir ki bu etkilenimler son derece bariz şekilde görülmektedir. Eric idle South Park bölümlerinde seslendirme de yapmıştır. ZAZ serisi yaratıcıları sürekli Python işlerinden sözederler. Pink Floyd grubunun da Python'lara ilk yıllarında maddi yardımda bulunduğu bilinmektedir. A Fish Called Wanda John Cleese ve Michael Palin'in gündemde kalmış en son işlerindendir. Terry Gilliam'ın yönetmenliğini yaptığı Fisher King ve Twelve Monkeys 90'ların en popüler ve başarılı işleridir. Bir de bireysel not; tüm zamanların en doğal komedi oyunculuğunu görebileceğiniz işler olmakla birlikte üst düzey komedya denilen ince alay, dramatik ironi, mecaz, kelime oyunları, parodi ve hiciv içeren komedi türünün en başarılı örnekleri Monty Python ekibinin işleridir. Saygı duyuyoruz.
bir grup ingilizin bir araya gelerek "seyircilerin görmek istedikleri bu ise, onlara gösterelim" demeleriyle yola çıkmaları ve ardından yüzyıllarca benzerinin ortaya çıkamayacağı bir mizah anlayışıyla yollarına devam etmeleriyle oluşan mizah grubudur.
ingiliz komedisini sevenler sever gibi saçma bir cümle kurmadan önce oturulup düşünülmesi gerekilen komedi grubudur. dünya kadar komedi dizisi, filmi, zımbırtısı seyrettim, ama bu adamlarınki kadar orijinal bir şey hakikaten yok. 1969 yılının espri anlayışı bana ne kadar komik gelebilir diye düşünen varsa büyük yanılgı içerisindedir. saklambaç olimpiyatları, yunan ve alman düşünürler arası futbol karşılaşması gibi insanı hayrete düşürecek yaratıcı fikirlere sahiptirler. tüm filmlerini severim, ama benim için 69-74 yılları arasında 4 sezon bbc kanalında yayınlanan ve onları efsane yapan tv serileri monty python's flying circus bambaşkadır. her bölümünü defalarca izlerim, sıkılmam.

(bkz: eric idle)
(bkz: terry jones)
(bkz: john cleese)
(bkz: graham chapman)
(bkz: michael palin)
(bkz: terry gilliam)
şahan gökbakar'ın en sevdiği mizahçılarmış. o zaman neden recep ivedik şahan? neden?
ingiliz modern komedi efsanelerinin oluşturduğu muazzam bbc serisidir. mizah anlayışının ironilerle süslendiği eleştirinin bolca kullanıldığı sevenlerin kaçırmaması gerekendir.
absürt komedinin babalarıdır.
oradaki her karakterin aynı zamanda kadın karakterleri de oynaması eğlenceli bir detaydır.
kendisinden sonra gelen bir çok komedi film ve diziye ilham kaynağı olmuştur.
Bu grubun gösterilerine tanıklık etmek 70'lerde yaşayan insanların şanslı olma sebeplerindendir.
Tüm zamanların en iyi tiyatral komedi şov programı.

Türk komedisi, eline su dökemez.