bugün

--spoiler--
insan midesinin ayakta ve oturur vaziyetteki pozisyonu farklıdır. Ayakta duran bir insan eğer sıvı gıda içerse doğrudan doğruya onikiparmak bağırsağına geçer. Midenin küçük eğriliğine uyan kısmında Waldeyerin mide caddesi denen bir oluk bulunur. Sıvı gıdalar bu yolu takip ederek zaten devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını (pilor) geçerek 12 parmak bağırsağına (duodenum) geçer. Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar önce midede birikir, asitle karışarak mikropları ölür ve sonra 12 parmak bağırsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dahil, birçok insan hastalıklarından korunmuş olur. Rastgele yerde meşrubatı alıp ayakta içenler bu tehlikeye daha fazla maruz kalırlar.
--spoiler--
Peygamber Efendimizin Sünneti diye suyu oturarak içmek de denebilir. Bu şekilde hem sağlıklı olunup hem de sevap kazanılır.
(bkz: suyu kaynatarak icmek)
(bkz: mikroplar ölsün diye suya fare zehiri katmak)
O asit mide içerisindekini mi öğütüyor, mikrop mu öldürüyor sorusunu bana sordurtan sav. Mide asidi her şeyi yok etseydi, o vakit gıdalr değil asit taşınırdı hücrelere.
Bununla birlikte midenin oturulduğunda başka bir işleve sahip olduğunu düşünmek de pek akılcı değil. *
Oturarak ya da ayakta durarak içtiğiniz her sıvı midede kalır. Mide kasılma hareketlerini yapmadan da çıkmaz. Ne mideymiş bu yol geçen hanı gibi.

* anlamayabilecekler için açıklama yapayım. ağızdan alınanlar mideye yemek borusu vasıtasıyla taşınırlar. Bunlar ağızdan yukunma hareketi ile boğaza gidip aşağı kayarlar. Oturduğunuzda yemek borunuz 8 olmaz yine aynı uzunlukta ve düz kalır. Mideniz de çok fazla şekil değiştirmez, değiştirse de sonucunu değiştirmez. sıvıyle dolu da olsa bu sıvı 20 dakikada mideden ayrılır.

Popocuğumuzdan garip yöntemler uydurmayalım.