bugün

Ölmüşsün ama egon devam ediyor. emekli hava albayı bilmem kim, prof. dr. bıdı bıdı. yani ölmüşsün artık hâlâ hava atmadan duramayacak mısın?
overlokçu ise normaldir.

şahsen ben overlokçu olsam cenazemde kartvizit dağıttırırdım.

overlok makinası ayağınıza geldi.
zamanın birinde paşanın cenaze namazı kılınırken hoca er kişi niyetine deyince oğlu babam paşadır er değildir diye itiraz etmişti
ömür bitse bile gönül bitmiyor demek
zaten mezarlıklar benden sonra dünya yıkılacak diyenlerle dolu değilmi.
facebook hesaplarında isminin önüne psikolog, doktor, mühendis diye yazanlara nazaran çokta şaşılmayacak durumdur.
Rahmetli Muhabbet Tellalı idi.
Mezara kadar olan rutbelerdir.
Topragin altinda doktorda, pasada, profesorde, simitcide, temizlikcide aynidir kimsenin kimseye ustunlugu yoktur, ama mezar tasina mesleginin yazilmasida elbette tercih meselesidir.
bizim ailede kullanılan bir yöntem olmasa da bu bir ego meselesi değildir. Daha çok gelenek meselesidir. osmanlı ve selçuklu mezar taşlarının şekillerinin farklı olduğunu hepiniz görmüşsünüzdür. mezar taşlarını bilen birisi bugün bunlara bakar bakmaz yüz yıllar önce ölmüş ve oraya defnedilmiş kişinin mesleğini, eğitim durumunu, cinsiyetini, vs. kolaylıkla öğrenebilir. bunun ne gibi faydası vardır orasını bilmem ama türklerde mezar önemlidir ve kutsaldır. bahsi geçen mezar taşlarının farklı oluşu da bizim islamiyetten önceki geleneklerimizin bir şekilde islam içinde yoğrularak devam ettiğini göstermektedir.

alttaki adreste konuyla ilgili bir çalışma mevcut.
http://www.dunyabizim.com...fotohaber&FotoID=7907

burada da konuyla ilgili kitaplar var.

http://www.kitapyurdu.com...mezar%20ta%C5%9Flar%C4%B1
Meslekler mezar taşında Sembollerle ifade edilsin. Baytar, at nalı sembolü. Doktor steteskop sembolü. inşaat işcisi kürek ve benzeri
şekillerde. *
Kucuk sehirlerde meslek unvandir, insanlar oyle taninir.

Ego ile ilgisi yok.

Cahilsin madem, sus da edebinle otur.