bugün

suni bir devlet olmasındandır muhtemelen.

lan bırak istanbul ankara yı, herhangi bir anadolu şehrinden bile daha az nüfusa sahip bir yer.

tamam, jeopolitik konumu, tarihi bla bla önemli ama, ne biliyim şöyle hiç devlet olacakmış gibi de değil.

bir başka millet de değil, çoğu türk, türkçe konuşuyor ve türk tvleri genelde izlenip,, türk takımları falan tutuluyor. yani herhangi bir şehir gibi, sıradan. sıradaşı olanı ayrı bir bayrağı olması.

'bu arada, bu bayrak için öldü yüzlerce kişi derseniz, kıbrıs devleti sadece siyaseten kurulmuş bir devlettir, ölenlerin hepsi ta ezelden beri, osmanlı ve türk bayrakları için şehit olmuştur'

ya mehmet ali talat mesela karşı karşıya gelsek ben dayanamam kahkahayı basarım lan. heleki, ciddi ciddi başbakan havaları falan.

mesela kktc tarihinin ders olarak işlenildiğini dahası bu konu hakkında soru sorulduğunu düşünsenize. 74 sonrası, aşağıdaki isimlerden hangisi dış işleri bakanlığı yapmıştır? muhtemel cevap 'ulan, dayım dış işleri bakanı mıydı, iç işleri mi amk, amcam da yaptı ama o galiba orman bakanıydı. bizim dutluklarla falan çok ilgileniyordu, bahçede.

böyle ciddiyetli bir devlet olurdu muhetmelen.
türkiye ve birkaç devlet dışında tanınmadığı için olabilir.
görsel
mehmet ali erbil kumarı bıraksa haberlere bile çıkmayacaktır orası.

(bkz: acı gerçekler)
maalesef genel olarak neredeyse tüm devletler tarafından devlet olarak tanınmamış olmasından kaynaklanır.
tuvalu'yu duymamış yazar tespitidir. nüfusu 11 bin civarındadır.

türkiye kktc'nin; türkiye dışındaki sosyal, siyasal, ekonomik ilişkileri olan herhangi ülke tarafından tanınmasını ne yazık ki sağlayamamıştır. şurası da var ki, bu durum; ahmet necdet sezer dönemindeki politikanın aksine türkiye için bu, bugün için bir devlet politikası veyahut da politikasızlığıdır.