bugün

insanın neye güldüğü zeka seviyesini ortaya koyar.
kültürel bir durum.
Orospu cocugundaki cocugu kismi bir ananin cocugu manasini tasimiyorsa güldürür. Zira ben hayatimda kimseye annesi orospu oldugu icin orospu cocugu demedim.

Ama tam bir yavsak kuzenim var ona ismiyle seslenmem bile.
Dozajını aşmamak suretiyle kullanılabilir bir olgudur. (bkz: ota b ka küfreden insanın hazin sonu)
Güldürme potansiyelini bilmemde ünlü bir düşünür şöyle diyor. Kavga etmek yerine küfrü seçen uygarlığı ilk keşfedendi,ya da buna benzer bişey.
en komik esprinin bile sonuna bi "amına koyim" eklerseniz daha komik olur. o küfür yoksa bir şeyler eksiktir işte, gerçekten de kimse inkar edip "ben şöyle zekiyim, böyle seviyesiz şeylere gülmem" demesin şimdi. küfür samimiyettir, kimse bunun doğru olmadığını söyleyemez.
türk sinemasının komedi tarzı filmlerinde küfürün vazgeçilmez oluşunda kanıtlanan durum. birine sövülünce gülüyoruz.
Sadece "amına koyayım" küfrü ile kendini ifade eden arkadaşım var. Devamlı olunca komikliğini yitiriyor yapmayın. Sürekli Nokta, virgül ve ünlem işareti yerine kullanınca çok saçma oluyor amına koyiim.....
Ülkemizde oldukça yüksek olduğu görülmektedir. (bkz: recep ivedik in izlenme rekoru kırdığı ülke)
Sadece kendi icimde ederken bazen komik gelebiliyor küfür. rahatlatıcı etkisi olduguna katiliyorum ama insanlarin boyle insan icinde rahat rahat kufurlu konusmasi kadar iğrenç baska bir sey yok bence, asiri rahatsiz edici geliyor bana.