bugün

köyleri tarım kentleri halinde birleştirerek kalkındırmayı öngörür. köylünün tefecilerin elinden kurtaılması ve ihtiyacı olan kredi ve diğer yardımların sağlanması için kooperatifleşmeyi hedef alır. bilhassa orman bölgesinde yaşayan köylülerin öncelikle ve hızla huzura kavuşturmak amacını güder.

alparslan türkeş, temel görüşler.
"Köylülük" kadar tehlikelidir. ("Köylü olmak" başka bir şeydir. "Köylülük yapmak" başka bir şeydir. Aynı "Köylü" ile "Çiftçi" arasındaki fark gibi arada dağlar kadar fark vardır. Her neyse...)

"Köycülük" Aydın saflığıdır. Aşırıya kaçılırcasına övülen ve üste çıkarılan Köy romantizminin açtığı kapıdan çağın gerisinde kalmış "köy değerleri" yani "köylülük" girer. "Köy" tamamıyla masum bir kavram değildir.

Nazım Hikmet, "Türk köylüsü" şiiri:
https://www.youtube.com/watch?v=fPORaNe1T0o

Atatürk "Köylü milletin efendisidir." sözüyle geleceklere de şunu söyleyeyim: Atatürk, "...Üretici olan köylü milletin efendisidir." demiştir. Yani kastettiği "çiftçi"dir. Zaten o beyanatının devamında da "çiftçi" kelimesini kullanır. Yani oradaki Köylüden kasıt çiftçidir.

"Köy enstitüleri", isminde "köy" geçmesine rağmen "köylülüğe", yani köy değerlerine karşı devrimci bir harekettir. "Köycülük" değil "halkçılıktır"

Ne yazık ki cumhuriyet'in tüm çabalarına rağmen köylülüğün önüne geçilemedi. Köy değerlerine sahip insanlar köyü/üretimi bıraktılar. Şehirlere doluştular. Şehirler köy değerlerine sahip insanlarla doldu.

Gelecekten ümidim vatanımda, "Köylülük değerleri" taşıyanlarla, Bilmeden de olsa "köy övgüsü" yapıp köylülüğe yol açanların geleceğimizde olmaması. Köy değerlerinden arınmış çiftçi ve şehirli vatandaşlarla kurulmuş ileri bir medeniyet. Çok mu şey istiyorum?

Zaten bir yere "köy" ötekine "Şehir/mahalle" dediğin zaman bir ayrım başlamıyor mu? Ben bunu istemiyorum işte. Köyün köhnemiş değerlerini istemiyorum. Şehirlere çoktan sinmiş olsalar bile! Köylü değerleri taşımayan, "köylülük" yapmayan köylülerle de sorunum yok.